5. 8. 2014

Na hvězdy TBBT čeká velká výplata

Na hvězdy TBBT čeká velká výplata

Herci z nejúspěšnější komedie současnosti The Big Bang Theory se od podzimu můžou těšit na výrazné zvýšení sumy na výplatní pásce. Včera po dlouhých tahanicích uzavřeli Jim Parsons, Johnny Galecki a Kaley Cuoco se studiem Warner Bros. nové tříleté smlouvy. Simon Helberg a Kunal Nayyar stále vyjednávají, nicméně se předpokládá, že každým dnem také nové smlouvy podepíší. Mayim Bialik a Melissa Rauch dostaly zvýšení platu již loni v září.

Výrazné zvýšení honoráře je opravdu přesný termín. Z původních 350.000 dolarů za epizodu, které hlavní trojka dostávala dosud, odměna za díl naroste až na 1 milion dolarů. Kromě toho jim byl přislíben také větší podíl z lukrativních výdělků za syndikaci. Smlouvy jsou tak nyní sladěné s CBS, která seriál na jaře prodloužila na další tři sezóny.

Pro CBS je TBBT velmi výdělečný. Stanice za půlminutový reklamní slot získá přes 320.000 dolarů. Jde o nejvyšší výdělek u všech nesportovních programů na komerčních stanicích. V květnu ukončená sedmá série zaznamenala oproti té předchozí mírný nárůst v ratingu, celková sledovanost dosahuje téměř 20 milionů diváků.

Vyjednávání o smlouvách pozdrželo natáčení osmé série o jeden týden, hvězdy se neúčastnily ani červencového Comic-Conu v San Diegu. Seriál obecně vysílá za sezónu 24 epizod, prozatím se však neví, zda to zůstane nezměněno i nadále. TBBT se na televizní obrazovky vrací v pondělí 22. září. V pondělcích zůstane až do konce října, kdy se pak vrátí zpět do svého čtvrtečního vysílacího slotu.


Tak co říkáte, přejete hercům jejich bohaté honoráře? Nebo by ty peníze mohly padnout na jiné účely? Jste rádi, že nás čekají další tři bezproblémové ro­ky?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře37zobraz všech 37 příspěvků
BuBBleS

BuBBleS

Tak hlavní tahoun je určitě Sheldon, o tom žádná. Leonard a Penny jsou celkem dost v útlumu, víc...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Furt je? Já ho vždycky bránila, když Leonard nadával, a bez něj si to nedokázala představit, a i když...
před 9 roky
BuBBleS

BuBBleS

To jo, scénáristé mu toho v poslední sezóně moc zajímavého nenadělili, ale stále se většina děje...
před 9 roky
Další články k tématu