15. 9. 2014

Konec dětství pro Syfy

Konec dětství pro Syfy

Syfy rozjíždí projekt, který si bere námět (jak jinak v poslední době) z knižní předlohy. Už z pouhého zaměření Syfy je jasné o jaký žánr půjde. Ale chceme kvalitu a ne levný paperback od druhořadého pisálka, řekli si pravděpodobně hlavouni Syfy a sáhli rovnou po díle mistra žánru science fiction Arthura C. Clarka a to konkrétně po jeho knize z roku 1953 Childhood’s En­d.

Ústředním dějem knihy Childhood’s End (Konec dětství) je „mírumilovná“ invaze na Zemi. Mírumilovná? Kroutíte hlavou a nechápete, kde se vzal takový podivný oxymoron? Inu ano, k Zemi přiletí obří lodě a zakotví nad hlavními městy světa. Ale nečekejte žádný Den nezávislosti. Vládci, jak je lidé začnou nazývat, přiletěli jen proto, aby ukončili všechny válečné konflikty a nastolili na Zemi mír, přinesli prosperitu a vymýtili nemoci. I když se snaží pomoci lidské rase, nevěří, že jsou lidé dostatečně vyspělí a dostatečně připraveni, aby své zachránce spatřili. Slíbí proto, že se lidstvu ukážou za padesát let. Pět dekád upline jako voda a planeta Země je nyní utopickým místem blahobytu, kterému nepřímo vládnou mimozemšťané a které pomalu ztrácí svou kulturu a lidství. Vládci se ukáží, jak slíbili a lidé se pomalu začínají měnit. Přichází sny o vzdálených sluncích a cizích planetách. Brzy bude lidstvo připraveno spojit se s vesmírnou Nadmyslí. Konec dětsví pro lidskou rasu právě nastává…

Arthur C. Clarke se patrně nejvíc proslavil díky čtveřici knih s titulem Vesmírná odysea. Toto dílo se zapsalo také jako klasika sc-fi žánru ve filmovém světě, díky dnes již kultovnímu snímku 2001: Vesmírná odysea od Stanleyho Kubricka. Kromě tohoto a nespočtu dalších románů, které napsal, založil také Cenu A. C. Clarka, která se každoročně udílí za nejlepší sci-fi román vydaný v Británii. Seriálovému světu je znám díky seriálům Záhady světa Arthura C. Clarka a Svět tajemných sil Arthura C. Clarka.

Syfy nyní dala zelenou šestihodinové sérii Childhood’s End, která by měla přijít na televizní obrazovky v roce 2015.

Silná témata, která se řeší v Childhood’s End – od strašlivé ceny za mír a prosperitu až po otázku, co vlastně tvoří lidskou bytost – jsou stále fascinující a nadčasová, řekl prezident Syfy Dave Howe a nazval tento projekt „nejambicióznějším projektem Syfy v posledních letech“.

Na tomto projektu se budou podílet kromě společnosti Universal Cable Productions také Akiva Goldsman (Hranice nemožného) a Mike De Luca (filmový producent – Padesát odstínů šedi, Ghost Rider). Pera se ujme Matthew Graham a kamery Nick Hurran (oba se podíleli na seriálu Doctor Who).


Znáte tvorbu Arthura C. Clarka? Vybrali byste zrovna tuhle knihu pro seriálovou produkci?

Kdo nesdílí, tak taky rozšlápavá dětem bábovičky! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Jirka B.

Jirka B.

... jedna z nejlepších knih co jsem kdy četl, moc jsem zvědav...
před 9 roky
mingus

mingus

Asi ano,ale to bude velmi těžké,každopádně jsem zvědav jako všichni ostatní.
před 9 roky
Longsword

Longsword

No, uz to jak prekroutili puvodni namet knihy v takovouhle "utopii" se mi moc nelibi. Neverim...
před 9 roky
Další články k tématu