12. 9. 2014

Krmení pro watchlist: Z Nation

Krmení pro watchlist: Z Nation

Kdo že je tak odvážný, že se rozhodne soupeřit s AMC a nejúspěšnějším seriálem současnosti The Walking Dead s dalším seriálem o zombie apokalypse? Přece jedině kabelovka Syfy! Již dnes večer, tedy 12. září, startuje na Syfy nový seriál Z Nation.

Příběh se odehrává tři roky poté, co byly miliony lidí po celém světě včetně amerického prezidenta zabity zombíky. V hlavní roli dramatu se objeví Harold Perrineau (Lost), Tom Everett Scott (Southland) a DJ Qualls (Supernatural). Společně tvoří skupinku prazvláštních hrdinů, kteří se snaží převézt jediného člověka, který přežil zombie útok, z New Yorku do Kaliforine. Zde existuje laboratoř, která otestuje jeho krev a při troše štěstí vynalezne vakcínu.

„Jsme odhodlaní vrátit zpátky k zombíkům srandu,“ tvrdí výkonný producent Karl Schaefer. „The Walking Dead je skvělý seriál, ale má velmi úzkou a přímočarou vizi o tom, co to znamená mít zombie problém. My k tomu přistupujeme spíše stylem MASH, tedy využitím černého humoru jako skvělého nástroje k přežití. Hej, když jste v zombie apokalypse a nevidíte v tom humor, rovnou se můžete skrčit do klubíčka a čekat na smrt.“

Tam, kde TWD končí, Z Nation pokračuje. „Máme mnohem širší rozsah zombíků a toho, čeho jsou schopni,“ pokračuje Schaefer. „Máme rychlé zombíky, pomalé zombíky, zombíky pod vodou, zvířecí zombíky, dokonce i zombie mimina. Jejich chování se bude rozvíjet spolu se seriálem.“ Dalším rozdílem je to, že zatímco v TWD se přeživší snaží zůstat v izolaci a vyhýbat se chodcům za každou cenu, v Z Nation zombíky lidé vyhledávají.

„Naší misí je každý týden udělat krok kupředu, kráčet od jedné vlastnosti lidstva k další,“ uzavírá producent. „Naše postavy jsou natěšené stylem ‚Pojďme nakopat pár zombie zadků!‘ Věřte mi, pokud někdy zombie apokalypsa propukne, budete chtít být v blízkosti našich lidí.“


Z Nation začíná. Dáte novince šanci? Mají dva zombie seriály ve vašich watchlistech mís­to?

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

Tak jako já to plánovala, ale tenhle popis mě fakt zaujal. Na TWD mi právě vadilo, jak vážně to berou....
před 9 roky
Idrial

Idrial

Zombieland to bohužel není (to bych se radostí zbláznila), je vidět nízký rozpočet, ale Zéčka mě...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Až v tomhle nedoufám, ale říkám, TWD je prostě příliš vážné, jestli to budou brát jenom o trošku...
před 9 roky
Další články k tématu