26. 9. 2014

Krmení pro watchlist: Transparent

===OPRAVENO===

Krmení pro watchlist: Transparent

Ať si říká kdo chce co chce, Amazon Studios se toho nebojí. Dnes, tedy 26. září 2014, vypustil do světa deset půlhodinových epizod nového hvězdně obsazeného seriálu Transparent, za jehož vznikem stojí Jill Soloway (Six Feet Under, United State of Tara). Pilotní díl této černé komedie, který vyšel 6. února letošního roku, rozpoutal ve světě seriálových fandů divoké diskuze. A aby také ne. Jeho námět je totiž poněkud kontrovezrní. Příběh nás provede životem jedné židovské rodiny z L.A., která se vyrovnává s trochu netradiční situací.

Mort Pfefferman (Jeffrey Tambor) je rozvedený otec tří dospělých dětí (Gaby Hoffmann, Jay Duplass a Amy Landecker), který po dlouhých letech v roli hlavy rodiny konečně přichází na to, kým by vlastně chtěl být. Zjistil totiž, že mnohem víc než pivo a fotbal ho lákají šminky a dámské oblečení. Otázkou ale zůstává, jak to říci rodině, obzvláště když na sezení své podpůrné transgenderové skupiny přiznal: „Nechápu, jak jsem dokázal vychovat tři osoby, které nevidí nic jiného než sebe.“. Mort se rozhodne svolat svoji rodinu, aby jim oznámil, že se rozhodl udělat zásadní životní krok a stát se Moirou.

„Je to jeho věc. Je to jeho malý soukromý vrtoch…“ řekne Mortova bývalá žena (Judith Light). Jenže Mortova záliba v ženských šatech je víc než jen obyčejný „vrtoch“. „Celý svůj život jsem se oblékala jako muž,“ řekne Moira/Mort v emotivní scéně své dceři. "Tohle jsem já.”.

Pilotní díl seriálu odvysílaný v únoru tohoto roku vyvolal v jeho divácích rozporuplné reakce. Zatímco polovina z nich tvrdí, že námět je nechutný a jeho tvůrci šlápli naprosto vedle, ta druhá polovina je ze seriálu nadšená. Někteří jej dokonce označili jako nejlepší pilot, který viděli za poslední roky. A ve stejném duchu se nejspíše ponese i jeho první série. Transparent si buď zamilujete, nebo ho budete nenávidět. Jedno je ale téměř jisté. Pokud si tento kontroverzní seriál své fanoušky najde a bude pokračovat ve stejné kvalitě, jakou měl již zmíněný pilot, snadno se může stát, že Amazon Studios vystřelí do stejné sféry, kde je v současné době Netflix.


Tak co říkáte na novinku od Amazonu? Přijde vám námět až moc kontrovertní, nebo dáte této černé komedii šanci?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Katchib

Katchib

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu