Diskuze k článku Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Madam Secretary?
avatar uživatele
Jackolo
Uživatel od první verze | Cool level: 14 | Emma Swan
22. 9. 2014 / 16:40:10 (před 9 roky)
off

Sorry, ale dát do záporů amerického seriálu o americké ministryni zahraničí a americké politice, že je to až moc americké, mi přijde jako blbý vtip :D

avatar uživatele
martin2
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
22. 9. 2014 / 18:55:19 (před 9 roky)
off

Taky se nepovažuju za experta na US politiku, ale myslím, že bychom tam našli i divnější věci, než to, že se bývalí pracovníci zpravodajské služby a vysokoškolští profesoři stávají vysoce postavenými představiteli státu. Pochopitelně, že je v tom seriálu hodně věcí nadsazených, ale ve kterém tomu tak není? Jinak ale s většinou připomínek, které v recenzi zazněly, souhlasím.

Martin
avatar uživatele
jukab
Uživatel od první verze | Cool level: 19 | Černá zmije
22. 9. 2014 / 19:46:05 (před 9 roky)
off

Díky za recenzi, tohle je jeden z pilotů, který určitě neplánuju, tak aspoň vidím, že o nic nepřijdu :)

avatar uživatele
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
14. 10. 2014 / 10:24:55 (před 9 roky)
off

Že by tam bylo až moc postav, to mi teda vůbec nepřišlo. Byly tam ale horší věci. Kde začít? Tak třeba u hlavní hrdinky. To americké školství musí vypadat, když k učení moderních dějin, konkrétně období studené války, na univerzitě stačí být nějakých 10-15 let ke konci agentem CIA. Jediné, co ona o tom ví, má z praxe a o tom nesmí mluvit. A proč vůbec dělají seriál o tom, jak je ženská ve vysoké funkci, když se chová, mluví, dokonce někdy i pohybuje jako chlap. To tím chtějí říct, že ženská musí být ženská jen podle kolonky v rodném listě, aby to mohla někam dotáhnout? Co to jako je?
Celou dobu jsem měla pocit, jako kdyby vytáhli ze šuplíku seriál natočený v 90. letech, jak ty postavy úplně zosobňovaly tehdejší stereotypy a i ten způsob hraní mi u některých tak připadal.
Pak tam ještě dají takovou kravinu, jako že celý svět ignoruje rohovor s rodiči "politických" vězňů v jedné z arabských zemí, protože americká ministryně si vyšla na procházku. V dnešní době!
Celý pilot končí hrozně dojákovou scénou, jak se ti dva kluci vrací domů a vítají je rodiče. Divák měl očividně brečet dojetím. I ta hudba k tomu navádí. Místo toho si ale vzpomene, že dva rozmazlení fracci nevěděli, o čem mají na internetu držet hubu, prakticky se nabídli svou vlastní blbostí k únosu lidem, které kritizovali, jejich rodiče, místo toho, aby byli rádi, že se na jejich synáčky vláda z vysoka nevykašlala, což já bych osobně udělala a tu popravu jsem jim i přála (Měli by udělat lidstvu laskavost a vyřadit své geny z nabídky.), tak šli do písmene proti tomu, co jim řekla, ještě to té vládě zhoršili, co se týče jejich záchrany, a ta musela utratit několik miliónů dolarů, které mohly být prospěšné, aby je dostala domů. To jako máme být dojatí štěstím, jaký je to happyend? A abych nebyla znechucená málo, chlapci předvedou další klišé, když líbají na letišti zem. Moje obočí letí tak vysoko, že se zastaví až o strop.
Ale ne, on to ještě není konec, oni to ještě zhorší! To, čeho jsem se bála cca od půlky dílu, se stává skutečností. On to nebude seriál o tom, jaké je to být ženou v tak vysoké funkci. Představí nám další fantasmagorickou konspirační teorii, jako by těch nebylo dost.

Letošní nabídka je dost slabá, tak jim ještě šanci dám, ale mám silný pocit, že pokud se něco nezmění, dávivý reflex nebudu jen v žertu předstírat.