3. 10. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Manhattan Love Story?

Romantika ožívá naplno v této novince od ABC. Dokáže však seriál svádět i své diváky?

Manhattan Love Story je novinka od ABC, která se vysílá v úterý večer o půl deváté. Předskokana mu dělá další letošní novinka, komedie Selfie.

A jakou že má seriál ve středu konkurenci? Na CBS běží NCIS, na CW The Flash, na Foxu Masterchef Junior a na NBC The Voice.

tipovačce jsme projednou všichni ve shodě. Seriálu nevěříme ani za mák a tipujeme zrušení. Lid nás podporuje s 59 procenty hla­sy.

Anglicky moc neumím, ale love story rozumím…

Ano. Jde o další romantickou komedii, která se bude točit okolo dvojice protikladů, které se přitahují. Dana se akorát přestěhovala do New Yorku, je to typická holka z maloměsta. Má velké ambice, ale chybí jí sebejistota. Bydlí u své kamarádky a jejího manžela. Ti dva se ji rozhodnou dát dohromady s Peterem, typickým sukničkářem, který myslí jen na to jedno a dělá mu radost lidi kolem sebe zesměšňovat.

Tito dva si na prvním rande vůbec nepadnou do noty. Postupně si ale začnou uvědomovat, že ten druhý opravdu není tak hrozný, jak to na první pohled může vypadat, a rozhodnou se dát potenciálnímu vztahu další šanci.

To zní jako typický scénář.

Seriál se dá lehce zaškatulkovat do kategorie romcomů. Svůj žánr splňuje na sto procent. Jeho zvláštností jsou téměř nepřetržité voice-overy. Diváci nejen že vidí, jak se postavy chovají a co říkají, ale mají možnost slyšet, co si doopravdy myslí. Kontrast mezi myslí a tím, jaká slova vyjdou z pusy, je kolikrát k neuvěření.

To zní jako Scrubs!

Do jisté míry se to ke Scrubs přirovnat dá. Pokud ovšem čekáte, že se budete řechtat od začátku do konce, tak jste na špatné adrese. Manhattan Love Story má pár kouzelných momentů a většina z nich souvisí s myšlenkami hrdinů, ale kvalitám komediální klasiky se to zdaleka rovnat nemůže.

Tak ukažte trailer.

Pořád nevím, co si o tom myslet.

Seriál je jen a pouze pro fanoušky žánru. Pokud si užíváte slaďárny, určitě to zkuste. Je to o tom, jak se dva dávají dohromady, ačkoliv jsou úplně jiní.

Pokud se těšíte na vtipy, jen malé upozornění. Některé překračují hranici vkusu. Znáte ty seriály typu loni zrušených Dads, kde se všechny vtipy zakládají na sexistických urážkách? Tady je jich dobrá půlka. Pokud jste jejich fanoušky, bude se vám seriál líbit. I když na druhou stranu je tady i ta „slušná“ vtipná polovina. Teď je otázka, jestli je to to nejlepší z obou světů, nebo slátanina z obou, která ve výsledku nepobaví ani fanoušky hrubého humoru, ani fanoušky vkusných vtipů.

K čemu se to dá připodobnit?

Jako první nás napadá další letošní novinka A to Z. Ale vše, kde je to komedie v hlavní roli s randícím párem, se dá uvést, od Mad Love po Dharmu a Grega.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

V duelu Selfie vs. Manhattan Love Story druhý zmíněný s převahou vítězí. Seriál se dá ale spíše přirovnat k novince A to Z, obě mají společný takový ten romcom nádech.

Vtípků se zde pár povedených najde. Pořádná řada z nich vychází z trapnosti jako u Selfie, ale když se soustředíte, místy na vás znenadání vybafne nějaký opravdu dobrý, u kterého se příjemně pobavíte. Bohužel seriál v pilotu nenašel ten správný balanc, trapné a sexistické vtipy se vyskytují ve stejné míře, jako ty přirozenější a lepší. Přesto tady vidím potenciál.

Nedělám si iluze, že by Manhattan Love Story mohl přežít do další sezóny. O zrušení jsem nepochybovala už v létě a tento názor jsem nezměnila ani nyní. Budu k tomu přistupovat jako k loňskému Mixology, které je mimochodem hodně podobné této novince. Půjde o perfektní oddychovku, která by si možná novou řadu zasloužila, ale nic se nestane, když po pár relaxačních epizodách přejdu zase k něčemu jinému.

+ voiceovery obou hrdinů (holka má moc příjemný hlas)
+ sem tam dobrý vtip

- špatný balanc mezi kvalitou vtipů
- chybí jiskra, která by ze seriálu pro fanoušky udělala srdcovku

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Fruiko

Bože můj. Lituji toho kluka. Vždyť on fakt nic neudělal. Copak je jeho chyba, že měla příšernej den v práci? Vždyť byla nesnesitelná od prvního okamžiku, kdy se potkali. A pak znova. A zase znova. Na něj musí mít ten kámoš, respektive jeho manželka dost silnou páku, když ho nutí dávat jí pořád další a další šance.

Jinak je celý pilot plný stereotypů. Muži koukají ženám na prsa, brečící muži jsou gayové a tak dále stačí si vybrat. Tahle komedie zamrzla někdy před 15 lety, kdy ještě frčely komedie s Meg Ryan v hlavní roli. V podstatě byly postavené na stejném schématu jako tenhle seriál.

Jediné, co se mi opravdu líbilo, byly vnitřní hlasy. Pravda, bylo jich trochu moc i na mě, zarytého fanouška vnitřních hlasů, ale konečně se trochu odvážněji pustili opravdu do toho, co si postavy myslí. Sice kdyby to bylo podle mých představ, tak by to bylo mnohem „otevřenější“. Postavy evidentně dost trpí autocenzurou, ale i tak mají malé plus. Příště by to ale opravdu chtělo víc zatlačit na pilu, protože v tom, co si opravdu myslí o určitých situacích ON a ONA je nesmírný potenciál. Jen se ho nesmí bát využít.

Co se týče vtipů, tak paradoxně nejvtipnější momenty byly ty z Daniny nové práce. A přitom by člověk řekl, že ty scény tam byly maximálně pro to, aby tvůrci dostali hlavní hrdinku do špatné nálady.

Zatím i přes nízké hodnocení dám seriálu šanci a budu doufat, že načrtnuté schéma více vyždímají. Ale za nemastně neslaný pilot nemůžu dát víc.

+ vnitřní hlasy a jejich koncept
+ vtipy z práce

- spousta stereotypů
- nesympatická hrdinka

Moje hodnocení pilotu: 40 %
Seraphine313

Pro citlivější povahy je to tvrdá romanťárna, i když ne zas tak hloupá. Námět je poměrně jednoduchý a pokud se tvůrci budou držet seznamu od Dany, mohlo by to pár epizod ještě vydržet.

Herci jsou dobře vybraní – na jedné straně Jake McDorman, kterého znám už z Greeku a kterému role sedla mnohem víc než vysokoškolská postava Evana Chamberse, na druhé straně Analeigh Tipton, která je sice hodně sympatická, ale bojím se, že se v té letošní a loňské záplavě blondýn ztratí. To právě oni dva táhnou celý seriál.

Celkově pilot hezky odsýpá, až se zdá, že dvacet minut bylo málo. Rozhodně hezky připravuje půdu pro další díly. Nic světoborného to sice není, ale při jeho sledování vás nebolí oči. Věc, která rozhodně seriálu přidává jsou voiceoverové myšlenkové dialogy hlavních postav. Chytře, vtipně a lehce napsané, doufám, že svou působivost v dalších epizodách neztratí.

Co mi na pilotu možná trochu vadilo, byly vedlejší postavy, které se kolem hlavní dvojice nedokázaly (až na Daniny spolupracovníky a Peterova otce) příliš prosadit a zatím plní úlohu jen takového nezajímavého komparsu.

+ vnitřní myšlenky postav

- vedlejší postavy

Moje hodnocení pilotu: 70 %

A co si myslíte vy? Přidáte si do watchlistu tuto novou komedii?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Pepep

Pepep

První díl se mi dost líbil a řekla bych, že je to lepší než A to Z.
před 9 roky
Chrosticek

Chrosticek

Az prekvapivo dobre, hlavne voice-overy, viackrat som sa schuti zasmial... urcite pozeram dalej :)
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Není to žádná řehtárna, ale dívá se na to příjemně. Ten rozvoj vztahu sice není pro každého, ale lépe prostě...
před 9 roky
Další články k tématu