10. 10. 2014

AMC dramaticky mění programovou skladbu

AMC dramaticky mění programovou skladbu

Stanice AMC oznámila, že chystá velkou změnu ve svém zaměření. Rozhodla se upustit téměř od celé své neskpriptové tvorby a naopak posílit portfolio skriptových seriálů.

„Skriptové seriály jsou v současnosti jádrem naší značky. Ikonické seriály jako Mad Men, Breaking Bad a The Walking Dead pomohly k vývoji stanice do toho bodu, že ji chce mít k dispozici každý,“ uvedl v oficiálním vyjádření mluvčí stanice. „Jsme pyšní na naši snahu na poli neskriptové tvorby a na to, že jsme mohli představit jedinečné světy, ale rozhodli jsme se udělat skriptové programy naší prioritou.“

Na AMC zůstanou pouze The Talking Dead a Comic Book Men od Kevina Smithe. Všechny další – Game of Arms, Small Town Security a Freak Show – dostaly stopku. Taktéž všechny vyvíjené projekty jsou nyní mrtvé. Jde o dva další projekty od Smitha a jeden od moderátora Talking Dead, Chrise Hardwicka. Producenti můžou pro své projekty hledat nové domovy, AMC je v tomto ohledu bude plně podporovat.

Zaměření na skriptovou tvorbu je pochopitelné, jelikož se počet zástupců této kategorie velmi snižuje. Breaking Bad skončil v loňském roce a Mad Men se rozloučí v létě 2015.

Stanice obnovila The Walking Dead pro šestou sérii ještě před nedělní premiérou páté řady. Kromě toho stanice dala zelenou druhým řadám Halt and Catch Fire a spin-offu BB s názvem Better Call Saul, který se poprvé představí až na začátku roku 2015. Na svou premiéru dále čekají dramata Badlands (konec roku 2015 nebo začátek 2016) a Humans (vyvíjen pro Xbox). Western Hell on Wheels dosud prodloužen nebyl.

V pilotové fázi se nachází dramata Knifeman, Galyntine, White City, „spin-off“ k TWD a komedie We Hate Paul Revere. Kromě toho stanice rozvíjí kontroverzní komiksovou adaptaci Preacher.


Jste rádi, že se AMC zaměří mnohem více na skriptové seriály? Nebo patříte k těm, kteří realitky této stanice sledují?

Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
inekafe

inekafe

ehm, Longmire bežal na A&E, nie na AMC :D takže plačeš na nesprávnom hrobe ;)
před 9 roky
La.Volpe

La.Volpe

Jsem zvědav, jak rozsoudí Hell on Wheels...Neříkám, že by mi čtvrtá série nebavila, ale skoro vždy je naprd,...
před 9 roky
inekafe

inekafe

HoW si stále drží slušné čísla, takže rušenie zrejme nie je na pláne...a AMC sa o svoje seriály...
před 9 roky
Další články k tématu