24. 10. 2014

Dating Naked žaluje vlastní soutěžící. Za odhalování nahoty.

Dating Naked žaluje vlastní soutěžící. Za odhalování nahoty.

O reality show Dating Naked jsme pravděpodobně ještě nikdy nepsali. VH1, stanice, na které se vysílá a která realitku vyrábí, není zase tolik známá a významná, v současné době vysílá pouze jediný skriptový seriál Hit the Floor a zbytek programu nechává na realitkách a live magazínech. Proto je zajímavé už jen to, že se s ohledem na jednu z nich začalo mluvit i v jiné souvislosti, než té televizní.

Jedna ze soutěžících, Jessie Nizewitzová, totiž podala na společnost Viacom, která stanici VH1 vlastní, žalobu, o 10 milionů dolarů za to, že v některých záběrech z epizody, v které účinkovala, zapomněli producenti rozmazat její intimní partie.

Celá žaloba ale nabírá další rozměr výčtem újmy, kterou Nizewitzové údajně vysílání způsobilo:

„Od odvysílání třetí epizody (ve které účinkovala – pozn. red.) jsem trpěla a prožívala několik silných emocionálních strádání, psychických utrpení, ponížení a zostuzení. Cítila jsem se zneužitá, obelhaná a zmanipulovaná. Byla jsem zděšená.

Tahle aféra mne stála slibně se rozvíjející osobní vztah. Vídali jsme se sice teprve měsíc, ale po odvysílání epizody mi už nezavolal. Byl to třicátník, zaměstnaný a žid, prostě ideální kombinace.“

Z druhé strany se ale ozývá obhajoba produkčních společností Lighthearted Entertainment a Firelight Entertainment a kolosu Viacom, která prý má podepsané prohlášení od Nizewitzové, ve kterém stojí, že na taková zobrazení mají právo. Navíc prý při rozhovorech odvysílaných v epizodě tato bývalá herečka, modelka a striptérka prohlásila: „Nahota pro mě vůbec není problém. Být nahá je pro mne velmi příjemné a jsem pyšná na svoje tělo.“

„Vzhledem k tomu, že nahota byla nedílnou součástí pořadu, obžalovaná strana velice pečlivě připravila dokumenty, které soutěžící podepisovali,“ stojí v prohlášení obou produkčních společností. Smlouva, kterou Nizewitzová podepsala, je prý jednoznačná. Podle ní má stanice právo natáčet veškerou nahotu a vysílat ji bez omezení. Také se prý ve smlouvě vzdala veškerých nároků a zisků, které by jí ze show plynuly. Navíc prý souhlasila s tím, že v případě soudního sporu z její strany bude platit veškeré náklady na advokáta obviněných. Ve 33stránkové smlouvě navíc figuruje dvoumilionová pokuta, pokud by smlouvu porušila.

Ve většině takových případů (zahrnujících soutěžící reality show) se žalující strana (tedy soutěžící) snaží zpochybnit nehorázné nároky plynoucí ze smlouvy. V tomto případě ale obhájce Nizewitzové řekl, že se budou snažit dokázat nedodržení dohody o rozmazání intimních partií, která ale proběhla pouze ústně, i když prý o tom byla soutěžící několikrát ujišťována.

Prozatímní stav celé kauzy je takový, že stanice okamžitě stáhla inkriminovanou epizodu ze své online služby VSPOT. Po internetu ale nadále kolují fotografie z inkriminovaného okamžiku. Stanice VH1 už dříve čelila nařčení, že show je zmanipulovaná, a to hned po první epizodě. V ní si mužský soutěžící Joe vybral mezi dvěma dívkami na randění o dvanáct let starší Wee Wee namísto stejně staré Jasmine, která podle bulváru byla až nápadně podobná jedné známé pornohvězdě.

Dating Naked je randicí reality show, ve které spolu páry randí, aniž by jeden z účastníků byl oblečený. Přestože kritika reality show přijala odmítavě, byla obnovena pro druhou sérii, které se dočkáme pravděpodobně v létě 2015.

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
golf11

golf11

Táto reality show za začne vysielať na jednej zo slovenských staníc o 2-3 týždne.
před 9 roky
Umbaros

Umbaros

Toto prosím se může stát jen v Americe. Člověk se naprosto dobrovolně přihlásí do takto stupidní...
před 9 roky
cindy

cindy

Od 6. listopadu na tv JOJ
před 9 roky
Další články k tématu