3. 11. 2014

Čtvrtá oběť sezóny aneb smrt si žánr nevybírá!

Čtvrtá oběť sezóny aneb smrt si žánr nevybírá!

Další experiment, který nevyšel, aneb stanice Fox má poslední dva tři roky velké problémy. V květnu to byla velká sláva, když stanice oznámila nový ambiciózní projekt, do kterého investovala více než 50 milionů dolarů. Reality show Utopia, ve které se mísí Survivor a Big Brother, nyní po dvou měsících ve vysílání končí, a to s okamžitou platností.

Záměrem projektu bylo sebrat skupinu různorodých osobností, které zavře do izolovaného kempu a bude je po dobu jednoho roku skrze kamery pozorovat. Utopia začala již před oficiálním počátkem sezóny s průměrnými výsledky, ve vysílacím plánu byla hned dvakrát – v úterý a v pátek. Seriál však rapidně ztrácel zájem diváků; z ratingu 2.0 u pilotu se druhá epizoda propadla na pouhých 0.9. Po měsíci stanice oznámila, že úterní vysílání ruší a zůstává jen pátek. Nyní, po dalším měsíci, se ruší i páteční vysílání. Není divu, když nejnovější díl skončil na výsledku 0.5.

Neúspěch Utopie je další ránou pro formát reality shows. Od roku 2011, kdy NBC úspěšně zavedla formát The Voice, se stanicím nedaří prosadit další reality hit. Letos v létě pohořela ABC s pěveckým Raising Star a Fox v tichosti zrušil po dvou epizodách I Wanna Marry Harry a Riot. V minulé sezóně vyhořel The X-Factor a také American Idol zažil svou nejhorší sezónu vůbec.

Dana Walden, která v současnosti sedí v čele Fox Television Group, dala projektu dost velkou šanci. Přesto se Utopia stala nejhorší novinkou podzimu s nejnižším ratingem. Fox je v současnosti co do sledovanosti z Velké pětky na čtvrtém místě, pouze drama Gotham zaznamenalo z novinek úspěch. Mulaney před několika dny obdržel zprávu o zrušení původní objednávky na extra epizody a neoficiálně tak může počítat se svým koncem.

Fanoušci Utopie se žádného ukonení nedočkají. Jak jsme již psali, rozhodnutí je s okamžitou platností. Od 7. listopadu poběží v pátečním slotu opakování druhé série Masterchef Junior. Online kamery přestanou vysílat v neděli. Ještě před koncem online vysílání pravděpodobně dá Fox možnost soutěžícím vyjádřit se ke zrušení seriálu.


Tentokrát body do tipovačky nikomu nepřibudou, jelikož reality show jsme do závodu nezařadili. Kdo by tipoval správně?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Seraphine313

Seraphine313

Tohle by ani nikdo z akademiků nemohl brát vážně :) idea je poměrně ještě klasická, ale pokud se...
před 9 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

RS typu Survivor nebo Big Brother ráda nemám, takže bod by určitě byl :)
před 9 roky
Flyer.nick

Flyer.nick

Tak myslím, že v USA by to brát vážně mohli. A vzhledem k tomu, že se i u nás dá...
před 9 roky
Další články k tématu