20. 12. 2014

Beowulf se dočká i seriálové adaptace. Od Britů.

Beowulf se dočká i seriálové adaptace. Od Britů.

Stanice ITV, která v poslední době boduje hlavně kriminálkou Broadchurch a historickým dramatem Downton Abbey, se rozhodla, že na obrazovky převede slavný anglický epos z devátého století. Beowulf se tak dočká během posledních osmi let už třetího zpracování. Zatím nejznámější zpracování pochází z roku 2007; film režíroval Robert Zemeckis a scénář mimo jiné psal Neil Gaiman. V hlavních rolích se objevili Ray Winstone, Anthony Hopkins, John Malkovich a Angelina Jolie. Film byl kompletně produkován pomocí CGI a motion capture technologie.

ITV má zatím v plánu 13dílnou sérii, kterou by ráda vysílala v roce 2015. Natáčení by mělo začít v severovýchodní Anglii (konkrétně v hrabstvích Durham a Northumbria) v dubnu příštího roku, takže premiéry bychom se teoreticky mohli dočkat ke konci roku. V letošním roce navíc nejde o první zprávu spojenou s touto tematikou – na konci května vyšel v Británii poprvé knižně překlad eposu od J. R. R. Tolkiena.

Seriál je popisován jako western zasazený do temného období britské mytologie. Mají se v něm objevit epické souboje, dechberoucí honičky, výpravy, oslavy a bitvy. Původní příběh sleduje Beowulfa, gótského hrdinu, který přijde na dvůr dánského krále Hrothgara, jehož sužuje zlá příšera Grendel. Beowulf ho zabije holýma rukama a potom i jeho matku mečem, který najde v Grendelově úkrytu. Epos je považován za pravděpodobně nejstarší dílo psané ve staroangličtině.

Zatím nebylo oznámeno obsazení žádných rolí, pouze realizační tým. Hlavním producentem a zároveň i scenáristou bude James Dormer, který se dřív podílel na seriálech Wallander a Strike Back. Dalším producentem se stal Tim Haines, který má zkušenosti s Walking with Dinosaurs a seriálu Primeval. Spolupracovat budou s Katie Newman.

Kdo nesdílí není Čech! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Balthazar6

Balthazar6

Serialy tohoto zanru mam rad, taze tomuto serialu dam sanci.
před 9 roky
ellannor

ellannor

Rozhodně to zní zajímavě, takže dám seriálu určitě šanci.
před 9 roky
verunkawrath

verunkawrath

Takový žánr miluju,určitě si počkám :)
před 9 roky
Další články k tématu