15. 1. 2015

8 nových seriálů, které letos nabídne Netflix

8 nových seriálů, které letos nabídne Netflix

Netflix v posledních dvou letech zabodoval s vlastními sériemi, ať už šlo o House of Cards nebo Orange Is the New Black. I proto není divu, že se nabídku pro své předplatitele rozhodl ještě rozšířit. Letos jim nabídne hned 8 původních seriálů a my se podíváme, o které půjde.

Bloodline – Na březen je přípraven seriál s názvem Bloodline. Pokud se vám líbil seriál Damages – Pavučina moci, tak se můžete zaradovat. Stejný tvůrčí tým připravil seriál, který posouvá sourozenecké soupeření na úplně novou úroveň. Čtyři sourozenci na Floridě zjistí, že se jim život obrací vzhůru nohama, když se pátý sourozenec (černá ovce rodiny) vrátí a hrozí odhalením temné minulosti. V seriálu se objeví například Kyle Chandler nebo Sissy Spacek.

Sense8 – Sense8 zatím nezná datum premiéry, ale půjde o sci-fi, které se zaměřuje na skupinu osmi lidí z celého světa. Ti zjišťují, že jsou nějaký způsobem propojeni. Skupina mezi sebou dokáže komunikovat jakoby byli spojeni fyzicky, i když se skutečně nikdy nepotkali. A musí pracovat společně v boji proti nepříteli, který věří, že jsou hrozbo, kterou je třeba eliminovat. V hlavních rolích se představí Naveen Andrews, Daryl Hannah či Brian J. Smith.

The Unbreakable Kimmy Schmidt – Taktéž v březnu se premiéry dočká novinka od Tiny Fey a Roberta Carlocka. Seriál The Unbreakable Kimmy Schmidt byl původně vytvořen pro stanici NBC, ta ho ale zrušila ještě před vysíláním a nový domov našel na Netflixu. V hlavní roli se představí Ellie Kemper a zahraje si ženu, která dostává novou chuť do života. Uteče totiž z kultu ve kterém byla posledních 15 let a vydá se do New Yorku. Což přinese jistě spoustu vtipných situací. Zajímavé je, že každá z 13 epizod první série bude mít jen půl hodiny, aby se divákům dostalo klasického pocitu ze sitcomu.

Grace and Frankie – Další seriál, který zatím nezná datum své premiéry. Pokud však někdo pochyboval o tom, že Netflix není schopen přilákat respektované herce, tak pravě tento seriál ho vyvede z omylu. V hlavních rolích se představí Jane Fonda a Lily Tomlin. Hvězdná dvojice se představí jako zralé ženy, kterým se dostane velmi drsného probuzení. Jejich manželé totiž oznámí, že milují jeden druhého a hodlají se vzít. Za seriálem stojí Marta Kauffman (Přátelé) a Howard J. Morris.

Daredevil – V květnu si na své přijdou fanoušci vydavatelství Marvel. Netflix bude doufat, že s novou sérií se mu podaří vymazat všechny ohlasy na deset let starý film se stejnou postavou. Mimochodem je to první z pěti připravovaných seriálů, které Netflix nabídne ve spojení s Marvelem. V hlavní roli se představí Charlie Cox, ale těšit se můžete i na účast Vincenta D'Onofria či Rosarie Dawson.

F is For Family – Zatím také bez data premiéry. Tento seriál rozšíří řady animovaných show a zařadí se tak po bok seriálu BoJack Horseman. A stejně jako BoJack ani tenhle seriál rozhodně nebude pro děti. Zaměřuje se na „starý dobrý dny“, kdy rodiče mohli své dítě vychovávat ručně či kouřit doma nebo v podstatě kdekoliv a nikomu to nevadilo. Pochází to od stand-up komika Billa Burra, který namluví otce rodiny. Laura Dern namluví matku a Justin Long nadabuje syna.

A.K.A. Jessica Jones – Druhý seriál, který vzniká ve spolupráci s Marvelem je A.K.A. Jessica Jones. Datum vydání zatím není oznámeno. V hlavní roli se představí Krysten Ritter, která si zahraje superhrdinku, co trpí post-traumatickým syndromem. Rozhodne se pověsit svůj superhrdinský kostým na hřebík a otevřít si vlastní detektivní agenturu, kde bude sama pracovat jako soukromé očko. Za seriálem stojí Melissa Rosenberg (Dexter)

Between – Poslední seriál, který Netflix nabídne a zatím také nezná datum premiéry. Vytvořil ho Michael McGowan a uvidíme v něm, jak by vypadal svět, kdyby nežil nikdo jiný než mladá generace. Záhadná choroba zabíjí totiž každého komu je více než 21 let a mladí to musejí vyřešit.

Kromě těchto seriálů určených pro rodiče chystá Netflix také spuštění několika dětských pořadů či dokumentů. Pro rok 2016 se dokonce připravuje první talk show s Chelsea Handler. A samozřejmě se také chystají nové řady úspěšných House of Cards či Orange Is the New Black.

Netflix prozatím nemusel žádnou ze svých show rušit kvůli špatnému hodnocení nebo nízké sledovanosti, vzhledem k tomu na jakém principu Netlfix funguje. Diváci mohou sledovat seriál i několik týdnu či měsíců po odvysílání. Jinými slovy, seriál může měsíce ležet ladem než si ho diváci všimnou a rozhodnou se, jestli se jim líbí nebo ne. Bez běžných měřičů sledovanosti se Netflix může vcelku volně rozhodovat o tom, zda seriál dostane novou řadu. Rozhodně bude zajímavé sledovat, jakým způsobem Netflix díky rozšířené nabídce ovlivní televizní sledovanost.


Který ze seriál nejvíce oslovil vás? A myslíte, že dokáže některý napodobit úspěch House of Cards či Orange Is the New Black?

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Locke

Locke

Marvel seriály jsou povinnost a ještě mě zaujal seriál Between, protože postapokalyptické seriály jsou...
před 9 roky
verunkawrath

verunkawrath

Nejvíce mě zaujal asi Bloodline,tak se nechám překvapit
před 9 roky
Pajky

Pajky

Mě zní zajímavě v podstatě vše, tedy s výjimkou seriálu o dvojici starých dam. To nebude můj...
před 9 roky
Další články k tématu