26. 1. 2015

Orphan Black: Nové klony, osud Rachel a kopa problémů

Orphan Black: Nové klony, osud Rachel a kopa problémů

Článek obsahuje spoilery k nadcházející sérii. Pokud se chcete nechat překvapit, dál nečtěte.

Na začátku ledna se konala velká tisková konference, na které nechyběli ani zástupci seriálu Orphan Black. Prozradili, na co se mohou diváci ve třetí sérii těšit a nastínili, jakým směrem se bude drama ubírat.

Ani v této sérii to nebudou mít dívky snadné. Na konci druhé série byly představeny nové klony, tentokrát v mužské podobě. Speciálně Rudy, přezdívaný Scarface, nenechá dívky v klidu. „Rudy je pro sestry velkou hrozbou,“ prozradil jeden z tvůrců John Fawcett. „Rudy je nebezpečný člověk, který je opravdu, opravdu chytrý a nemilosrdný. Má toho za sebou hodně. Byl vycvičen k boji.“

Ari Millen, představitel Rudyho, dodal: „Rád se lidem dostává pod kůži. Bude vás týrat, dokud nepodlehnete a tehdy vyhraje.“ Tahle jeho vlastnost byla zřejmá i z traileru, který byl na konferenci promítán. Jde o konfrontující scénu mezi Rudym a Sarou (Tatiana Maslany). „Jsi legenda, Saro Manning,“ přivítá ji, než jí sdělí, že věří nesprávným lidem. Zmíní se i o Kiře (Skyler Wexler), čímž jí dokáže, kolik toho o ní ví.

Mezitím se během první epizody představí jako Ferdinand herec James Frain (Grimm), o jehož castingu jsme vás spolu s dalšími informovali během listopadu. Ten bude pro dívky další velkou hrozbou.

Co bylo ještě ve výše zmíněném traileru ukázáno? Paul (Dylan Bruce) bude mít scénu s uvězněnou Helenou (Tatiana Maslany), Cal (Michiel Huisman) vášnivě políbí Saru a poté jí řekne, aby šla zachránit svou sestru, po Heleně poleze štír a zřejmě se představí i další klon s tváří Tatiany.

Dojde i na sbližování. Vzhledem k popularitě scén mezi Felixem (Jordan Gavaris) a Alison (Tatiana Maslany) se mohou diváci těšit na nová přátelská pouta. „Rozhodli jsme se ve třetí sérii rozšířit obzory a Felix tak bude trávit čas i s ostatními klony, obzvláště s Cosimou,“ sdělil Fawcett. Bude teď totiž trávit více času u Felixe doma. „Bere ho jako kamaráda, baví se o lásce a o životě,“ zmínil se Gavaris. Samotný Felix teď bude více nezávislý, bude přemýšlet sám za sebe a nenechá se strhnout životem své sestry.

Trable nastanou i mezi manžely Hendrixovými. Justin Chatwin (Shameless) získal roli Jasona, se kterým měla Alison na střední románek. Teď jim vstoupí do života a způsobí mezi Alison a Donniem (Kristian Bruun) několik problémů.

Co se týče osudu Rachel (Tatiana Maslany), na konci předchozí série skončila s tužkou v oku. Útok sice přežije, ale následky bude snážet velmi těžce. Kromě vady na kráse se bude muset vypořádat i se ztrátou své moci a pozice v Dyadu. Pro některé bude možná překvapením, kdo byl v práci dosazen na její místo. Novou šéfovou bude Delphine (Evelyne Brochu), čímž se zkomlikují věci mezi ní a Cosimou (Tatiana Maslany).

Ještě je to sice daleko, ale už nyní je jasné, že finále proběhne ve velkém. „Tohle finále se mi psalo zatím nejhůř. Byla to velká výzva, to je fakt,“ přiznal Fawcett. Ale jeho tvrdá práce se jistě vyplatila. „Ve finále se odehrají celkem závažné věci. Nejvíc se těším na úplný konec této série, ten je zatím asi nejlepší ze všech.“

Třetí série Orphan Black bude mít premiéru 18. dubna 2015.


Těšíte se na novou řadu? Který klon je váš nejoblíbenější? Jste zvědaví na novou sérii klonů?

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Destinytte

Destinytte

Už aby to bylo. :3 Miluju Tatianu.
před 9 roky
kalliopka

kalliopka

Moc se těším, vypadá to, že bude na co se dívat a budou nás napínat jako kšandy.
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Super, ale to o Delphine je tak jasné a zároveň nerealistické, že mě to od nich trochu zklamalo.
před 9 roky
Další články k tématu