10. 2. 2015

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Rok se s rokem sešel a opět je tu čas na velký přehled toho, které seriály mají další sérii jistou a se kterými byste se měli raději začít pomalu loučit. První na řadu přichází už tradičně stanice ABC.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Pamatujete si na naše loňské a předloňské předpovědi o tom, jak který seriál dopadne? Tento malý seriál se u vás setkal s velkým ohlasem, proto ani letos nemůže na SerialZone chybět. Jelikož už pomalu začíná to období, kdy stanice zveřejňují osudy svých seriálů, je na tipy nejvyšší čas. A přiznejme si, ona zdaleka není taková sranda hrát tuhle malou hru, když už je půlka věcí obnovených nebo zrušených, že? :-)

Dnes se podíváme na stanici ABC. Seriály rozdělíme do sedmi skupin podle toho, jak velké šance na zrušení mají. Do první kategorie zařadíme již obnovené seriály, do poslední pak ty oficiálně zrušené.

I letos v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou. U ABC je to The Bachelor, Dancing with the Stars, Shark Tank, The Taste a Wife Swap.

V seznamu dále nenajdete ani letošní novinky, které si zatím neodbyly svou premiéru. U těchto opravdu nemá smysl tipovat, protože nejsou známá žádná čísla ratingů a sledovaností. U ABC do této kategorie patří dramata American Crime, Secrets & Lies a The Whispers. Nemá smysl spekulovat ani o letních seriálech, u ABC sem spadá drama Mistresses.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Modern Family (Taková moderní rodinka)
Série: 6.

Krátký komentář: Od loňska se nic nezměnilo. Ratingy sice oproti předchozí sérii mírně klesly, nicméně stále jde o nejsledovanější komedii na ABC. Seriál je navíc pěkně rozběhnutý v syndikaci na USA Network, takže je zárukou pořádného balíku peněz. Neexistuje žádný blázen, který by podobnou, cenami ověnčenou věc zrušil.

Šance na zrušení:
5 %

Scandal (Skandál)
Série: 4.

Krátký komentář: Výborný příklad toho, že občas se vyplatí přimhouřit oko a objednat druhou sérii i seriálu, který si nevede úplně nejlépe. Tak to dopadlo se Scandalem před třemi lety. Od té doby se z něj stala pevná dramatická jednička stanice, nejsledovanější hodinovka a záruka kvalitní podívané. Grey's Anatomy už je dávno o schůdek níže, Scandal je pravý ratingový král, který se z trůnu jen tak nehne.

Šance na zrušení:
10 %

How to Get Away with Murder
Série: 1.

Krátký komentář: Jedna z nejsledovanějších novinek letošní sezóny. Murder pro stanici znamená další oživení na scéně známých ocenění Emmy a Zlatých glóbů. Jediným důvodem, proč by teoreticky druhá série nemusela projít, je nabitý program Violy Davis. Nicméně stanice už se dříve vyjádřila v tom smyslu, že je pro druhou sérii, která opět bude zkrácená na cca 16 epizod, aby herečka stíhala i natáčení filmů a další povinnosti.

Šance na zrušení:
15 %

The Goldbergs
Série: 2.

Krátký komentář: Loni jsme ještě byli v tipování na vážkách, protože tenkrát novinka The Goldbergs sklízela ratingy, které nebyly špatné, ale ani skvělé. V letošní sezóně se ale sitcom zařadil mezi přední hráče na stanici. Nasazení ve středečním slotu mu prospělo, seriál dokonce nabírá diváky navíc, než aby těžil ze svého předskokana The Middle. Celou sezónu je navíc stabilní, nebezpečí zrušení je opravdu minimální.

Šance na zrušení:
15 %

Grey's Anatomy (Chirurgové)
Série: 11.

Krátký komentář: I po neuvěřitelných jedenácti letech ve vysílání je tato soapka pořád v Top 3 dramatech stanice. Vypadá to, že lidi se prostě osudů Mer a Dereka nikdy nenabaží. A proč rušit něco, co neustále funguje? Není důvod. Možnost zrušení by mohla nastínit pouze situace, kdy by sami herci chtěli tyto role po letech hodit za hlavu. Zatím tomu ale nic nenasvědčuje.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
20 %

Agents of S.H.I.E.L.D.
Série: 2.

Krátký komentář: Agenti jsou v letošní sezóně mnohem stabilnější než loni. Budou však výsledky stačit na obnovení? Troufáme si tipovat, že ano. Ačkoliv se jedná o finančně nákladný seriál, pořád se jeho vysílání stanici vyplatí. Má vášnivou skupinu fanoušků po celém světě, bez problémů se prodává do zahraničí – o jeho nasazení na Nově jsme vás informovali minulý týden. Na čísla Shondina čtvrtku nedosahuje, proto nějaká šance na zrušení přece jen je. Ale zatím věříme ve třetí sérii.

Šance na zrušení:
20 %

The Middle (Průměrňákovi)
Série: 6.

Krátký komentář: Oproti loňskému tipu si The Middle o jednu kategorii pohoršil. Pořád je na tom ale sitcom hodně dobře a věříme, že se dočká sedmé série. Je výborným startovákem středečních večerů, a i když sledovanost z týdne na týden kolísá, pořád se drží na lepší úrovni než některé jiné půlhodinovky na stanici. Šance na zrušení je, ale stále je nízká.

Šance na zrušení:
25 %

Once Upon a Time
Série: 4.

Krátký komentář: Oproti loňsku si v našem žebříčku OUaT polepšil. Seriál se především v prvním měsíci vysílání oproti loňsku výrazně zvedl, diváci velmi dobře reagovali na téma Frozen. Uvidíme, jak si povede druhá polovina série, ale zatím to pro OUaT vypadá hodně dobře. A pohádek, ze kterých se dá čerpat, je bezedná propast :-)

Šance na zrušení:
30 %

Black-ish
Série: 1.

Krátký komentář: Ačkoliv v našich končinách se seriál nedočkal velkého zájmu, v USA dokazují, že co kraj, to jiný mrav. Tam jde o jednu z nejúspěšnějších novinek, komedií dvojnásob. Po velmi slibném startu seriál mírně klesl, ale slot po Modern Family mu svědčí mnohem více, než loňskému Super Fun Night. Šance na obnovení jsou velké.

Šance na zrušení:
30 %

Castle (Castle na zabití)
Série: 7.

Krátký komentář: Castle šel s ratingy v letošní sezóně dolů asi o čtyři desetiny. Člověk si to neuvědomí, jelikož seriál je po celou sezónu stabilní, ale když jsem teď při psaní porovnávala loňská čísla s letošními, změna je viditelná. Přesto nevěřím, že by Castle skončil. Před několika týdny se už o prodloužení začalo mluvit, když se sjednávaly nové smlouvy hlavním hercům. Tipuju, že u Castla oznámí finální sérii předem. Jestli to bude už osmá, to zatím nebudu odhadovat.

Šance na zrušení:
35 %

Last Man Standing (Poslední chlap)
Série: 4.

Krátký komentář: Last Man Standing je páteční stálice. Zatímco jiným komediím, které jsou s ním zpárovány, se nedaří získat potřebné diváky (viz předloni Malibu Country, loni The Neighbors a částečně i letosní Cristela), LMS má poměrně stabilní fanouškovsou základnu, která k obnovení bude stačit.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
40 %

Fresh Off the Boat
Série: 1.

Krátký komentář: Je těžké hodnotit po pouhých dvou odvysílaných epizodách, zvlášť když premiéra a druhý díl běžely ve stejný den. Každopádně první ratingy nebyly špatné, proto jsme zatím pro prodloužení. Sice těsně, ale pořád to vychází. Ovšem až následujících pár týdnů ukáže, jak to se seriálem nakonec dopadne.

Šance na zrušení:
45 %

Nashville
Série: 3.

Krátký komentář: Nashville si oproti loňským tipům o dost polepšil. Loni se mu povedlo získat navzdory osudu třetí sérii. Letos to je o dost jednodušší, je totiž pouze krůček od syndikace. Je nepravděpodobné, že by stanice seriál zrušila tak blízko od potenciálního dalšího příjmu. Přesto jsou ratingy dost nízké, takže nemůžeme dát jiné procento, člověk totiž nikdy neví a náhoda je blbec.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
60 %

Cristela
Série: 1.

Krátký komentář: A přehoupli jsme se do druhé poloviny, kde je zrušení už reálná možnost. Vše startuje Cristela. Páteční sitcom si dobře rozumí s předskokanem Last Man Standing. Ratingy jsou stálé, ale i tak o pár desetinek nižší než Man. Cristela má šanci na přežití, ale pokud jste si tento sitcom oblíbili, tak byste se pro jistotu měli připravovat na možnost, že se se seriálem v příští sezóně už nesetkáme.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
80 %

Forever
Série: 1.

Krátký komentář: Ačkoliv si mnozí z vás tuto letošní novinku oblíbili, američtí diváci vaši vášeň nesdílí. Seriál se potýká s nízkými ratingy, jde o jedno z nejméně sledovaných dramat stanice. Pokud se ABC nezblázní a nerozhodne se obnovit úplně všechno, pak Forever nemá velké šance na přežití. Navíc se musí někde najít místo pro novinky v další sezóně,a nejslabší mají vždy padáka.

Šance na zrušení:
85 %

Agent Carter
Série: 1.

Krátký komentář: ABC je jistě ráda, že od začátku prezentovala Agent Carter jako limitovanou sérii. Kdyby náhodou seriál uspěl, mohlo by se slavnostně objednat pokračování s novým příběhem, když by se potopil, pak by šlo o uzavřenou jednohubku. Podle klesajících ratingů to vypadá, že u Agent Carter půjde o druhou možnost. Vysoké náklady na natáčení a nízká sledovanost… taková kombinace nikdy nevěstí dobré zprávy.

Šance na zrušení:
85 %

Galavant
Série: 1.

Krátký komentář: Věřte, že psát tento komentář mě bolí stejně jako vás. Galavant byl v letošní sezóně závan čerstvého vzduchu. Z původně slibných výsledků ale týden od týdnu klesal až k podprůměrným ratingům. Od začátku šlo pouze o výplň mezi novými epizodami stálých seriálů, a pokud se na ABC někdo úplně nezblázní, tak už se nikdy nedozvíme, jak cliffhanger z konce série dopadl.

Šance na zrušení:
85 %

Revenge (Pomsta)
Série: 4.

Krátký komentář: Už i ti nejzarytější fanoušci Revenge uznávají, že seriál není, co býval. Už loni viselo obnovení na vlásku, ale letošní čísla jsou naprosto tragická. Doufali jsme v předčasné oznámení finální série, aby se mohl vymyslet uspokojivý konec, ale vypadá to, že se nedočkáme. I když nevylučujeme možnost, že Revenge dostane rozlučkovou zkrácenou poslední sérii.

Šance na zrušení:
90 %

Resurrection
Série: 2.

Krátký komentář: Loni šlo o jednu z nejsledovanějších novinek sezóny. Letos? Obrat o 180°, konkrétně pokles o více než jeden celý ratingový bod. Stanice by udělala lépe, kdyby zůstala u minisériové jednohubky, ušetřila by se tak letošního trapasu. Ačkoliv Resurrection nebyl dosud oficiálně zrušen, tato zpráva je pouze otázkou času. Nezbývá než doufat, že příběh bude uzavřený.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Manhattan Love Story
Série: 1.

Krátký komentář: Drzá a obhroublá romantická komedie? Velmi originální. Zde není potřeba dlouhého komentáře. Všichni seriál zatracovali už po traileru a situace se během vysílání nezměnila. Šlo o jeden z letošních prvních zrušených seriálů. Fanoušci ale nemusí být úplně nešťastní, protože zbylé natočené epizody byly odvysílány jinde.

Šance na zrušení:
Zrušeno

Selfie
Série: 1.

Krátký komentář: Podle vašich komentářů vás zrušení Selfie mrzí na ABC asi nejvíce (možná případný konec Forever by mohl konkurovat). Moderní předělávka My Fair Lady se rychle propadla na ratingové dno. S konkurencí, jakou seriál v žánru komedií měl (porovnejte čísla s Modern Family), bylo jen otázkou času, kdy stanice seriál konečně vysvobodí z jeho utrpení.


Stanici ABC máme za sebou. Co říkáte na náš přehled? Kterému seriálu držíte palce? O koho se naopak bojíte?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře42zobraz všech 42 příspěvků
Lill

Lill

Nemohli by ste, prosím, pri tomto článku ABC a ešte pri článku FOX dooznačovať seriály? Inak sa tieto články...
před 9 roky
ragelly

ragelly

Mohli a dokonce jsme se i překonali a udělali to :D
před 9 roky
Lill

Lill

Ďakujeem :))
před 9 roky
Další články k tématu