17. 2. 2015

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CW

Pomalu se dostáváme do poloviny našeho tipovacího přehledu. Dnes se podíváme na to, jaké šance na obnovení mají seriály stanice CW.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně CW

Letošní sezóna ubíhá jako voda. Květnové Upfronts se blíží a stanice pomalu začínají zveřejňovat, se kterými seriály počítají i na příští sezónu a které naopak letos zaříznou.

Stanice CW má poměrně jasno. Většinu svých seriálů již obnovila, takže dnes nemáme příliš prostoru ke spekulacím.

Kategorie zůstávají stejné jako v předchozích článcích, tedy Již obnovené / Již zrušené seriály a vše mezi, rozděleno podle procentuální pravděpodobnosti zrušení.

Reality show America's Next Top Model do přehledu nezařazujeme, nicméně je pravděpodobné, že soutěž bude pokračovat dál (nyní je přichystaná již na toto léto).

V seznamu také chybí dramata iZombie a The Messengers, která dosud neměla premiéru a bez ratingových čísel tedy nemá smysl procentuálně tipovat, jak dopadnou.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %

Arrow
Série: 3.

Krátký komentář: V letošní sezóně se jedná o druhý nejsledovanější seriál stanice. Arrow je temnějším a odvážnějším nástupcem Smallville. Je dost dobře možné, že bude svého staršího kolegu následovat a dočká se deseti sérií. Superhrdinové totiž jsou v současnosti v módě, jak si ukážeme kousek níž.

Šance na zrušení:
0 %

Supernatural (Lovci duchů)
Série: 10.

Krátký komentář: Deset sérií je téměř za námi, tento stařeček ale rozhodně dech neztrácí. Bráchové Winchesterové nám rostou před očima, procházejí si (doslova) peklem a nemají nejmenší zájem přestat. Tento seriál půjde brzy z kola ven, ale věříme, že s ním CW bude jednat férově a finální sérii oznámí předem.

Šance na zrušení:
0 %

The Vampire Diaries (Upíří deníky)
Série: 6.

Krátký komentář: Deníky v této sezóně klesly. Jak většina fanoušků tvrdí, už to není, co to bývalo, a čísla sledovanosti to jen dokazují. Nicméně podobně jako Pretty Little Liars na ABC Family tento seriál stále dokáže nasbírat tunu vášnivých reakcí na odvysílaný příběh, hlavně na sociálních médiích. Ratingy se drží nad průměrem stanice a Julie Plec určitě jen tak končit nechce.

Šance na zrušení:
0 %

The 100
Série: 2.

Krátký komentář: Stovka byla v loňské sezóně docela překvapením. Seriál měl dobrý časový slot, ze kterého těžil a dostal druhou řadu. O to větší překvapení přišlo letos, když si svá čísla udržel. Je to jedno z těch novějších dramat, takže pokud se něco nepokazí a čísla prudce neklesnou (a že už jsme to párkrát zažili), tak se The 100 udrží na obrazovkách ještě hodně dlouho.

Šance na zrušení:
0 %

Beauty and the Beast
Série: 3.

Krátký komentář: Pro mnohé velké překvapení posledních dnů, ale nutno říci, že zahraniční média o prodloužení nepochybovala. Stanice má v dohlednu vidinu syndikace a sypání dalších financí do své kapsy. Proto je ochotná překousnout i téměř nulovou sledovanost (ratingy 0.2 nemá žádný jiný současný CW seriál), odklidit Krásku na léto, kdy je sledovanost víceméně putna, a těch pár nových dílů prostě nějak přežít. A kdo ví, třeba syndikace přiláká pár diváků, podobně jako u TBBT. Pravděpodobnější ale je, že se kráska po čtvrté řadě rozloučí.

Šance na zrušení:
0 %

The Originals
Série: 2.

Krátký komentář: Není z toho takový hit, v jaký asi stanice doufala (a jaký získala ve Flashovi), ale spin-off TVD i ve druhé sérii předvádí solidní výkon a ve sledovanosti se drží v průměru nebo lehce nad. Tipujeme, že seriál bude mít podobný osud jako Angel – pojede ještě tak rok nebo dva po ukončení TVD a pak to zabalí.

Šance na zrušení:
0 %

Reign
Série: 2.

Krátký komentář: Toto obnovení bylo docela překvapivé. Reing loni těžil ze silného časového slotu, letos si musel najít diváky v novém večeru, což se mu až zase tolik nepodařilo. Výsledky jsou víceméně stejné jako u Jane the Virgin, jen s tím rozdílem, že Reign nechává kritiky chladnými a nevyhrává žádné ceny. Pokud máme tipovat, tak se třetí řady dočkáme v příští sezóně buď v pátek, nebo až v midseason.

Šance na zrušení:
0 %

The Flash
Série: 1.

Krátký komentář: Nejsledovanější seriál na CW, který podobně jako hlavní hrdina utíká konkurenci mílovými kroky. Jestli jsme u Arrow psali, že se zdrží na 10 sezón, tak na Flashe čeká alespoň 13. Jen doufejme, že kvalita zůstane stále vysoká a z dramatu nebude jeden z těch seriálů, o kterém každý píše, že první řada byla super, ale teď už je to břečka a měli by to skončit…

Šance na zrušení:
0 %

Jane the Virgin
Série: 1.

Krátký komentář: Tohle prostě nešlo neobnovit. Jane je jeden z těch seriálů, u kterých kritici slintají a na každém kroku o něm pějí chválu. Přesto jsou diváci nahluchlí a nic neslyší, nebo to ignorují. Drama má na stanici jednu z těch horších sledovaností. Jakmile se ale na světlo dostaly nominace na Glóby, kde Jane získala dvě nominace – historicky první dvě pro CW, tak bylo jasné, že tento seriál bude pokračovat. Výhra Giny Rodriguez to už jen utvrdila.


Ještě si vydechněte

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Není to tak jednoznačné

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Ředitel stanice je na vážkách…

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
90 %

Hart of Dixie
Série: 4.

Krátký komentář: Kromě iZombie a The Messengers je Dixie jediným seriálem, který dosud nezná svůj osud. Jelikož devět seriálů pokračuje, je to asi všem naprosto jasné. Stanice potřebuje nějaké místo pro novinky. I když něco z obnovených odsune do midseason, pořád je toho místa málo. Jedinou útěchou pro fanoušky může být to, že z reakcí herců a štábu to vypadá, že příběh bude na konci právě běžící čtvrté řady uzavřený. Pokud budeme mít štěstí, dočkáme se dalšího seriálového happyendu.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Stanici CW máme za sebou. Jsou podle vás všechna obnovení zasloužená? Koho byste vyměnili/obětovali za Hart of Dixie?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

Tak myslím, že The Tomorrow People už na obrazovkách opravdu neuvidíš :)
před 9 roky
Sparkles

Sparkles

Na jednu stranu mi Dixie bude chybět, začala jsem ji sledovat teprve před rokem a přirostla mi strašně...
před 9 roky
detannavittoria

detannavittoria

Podle traileru k dalšímu dílu Hart of Dixie který je předposlední lets jde o Season Finale a ne...
před 9 roky
Další články k tématu