25. 3. 2015

Situace, které se mohou stát jen v seriálech

Přešlapy populárních amerických seriálů? Existují a jsou dost okaté! Co by se v reálu stát nikdy nemohlo? Zaměřte se na Dva a půl chlapa, Teorii velkého třesku nebo Jak jsem poznal vaši matku. Jaké podivnosti najdete?

Situace, které se mohou stát jen v seriálech

Filmy nebo seriály se často nedotýkají běžného chodu života. Jsou určené k odpočinku i relaxaci, takže vlastně ani nemusí. Ale přemýšlel někdo někdy nad jejich nedokonalostmi? My ano! A přišli jsme na to, s čím je současný divák konfrontován. Tipnete si?

Dva a půl chlapa (USA, 2003)

Oddech, zábava, černý humor.

To vše v jednom seriálu, který sledují muži i ženy. Proč asi? Je na co koukat, i když paradox se přece jen najde.

Rentiér nebo jen velký kecal? Charlie Harper (Charlie Sheen) je ukázkový příklad, jak by mnozí chtěli žít. V seriálu se živí jako skladatel reklamní hudby. Super, ale za těch 177 dílů, ve kterých se objevil, než ho vystřídal Walden Schmidt (Ashton Kutcher), seděl u práce jen několikrát. A přesto si mohl dovolit dům na pláži a káru v garáži. Komu to přijde normální? Zkuste přijít za šéfem s tím, že za dvě hodiny denně v práci chcete brát sto tisíc měsíčně. Co vám odpoví? Připravte se na pytel sprostých slov!

Zřejmě lepší oddíl…

Ostatně, to je ten samý případ, kdy sloupkařka Carrie Bradshawová v seriálu Sex ve městě napíše za celý týden pár řádků do novin, a i tak má skříň nacpanou botami od Manola Blahnika. Takhle se vydělává jen v seriálech!

Teorie velkého třesku (USA, 2007)

Jeden z nejoblíbenějších seriálů poslední doby vyniká humorem i bizarními situacemi. Akorát ty vztahy se nějak „nezvládly“.

WC manuál? Nikdy!

Sheldon Cooper má se svým kamarádem a spolubydlícím Leonardem Hofstadterem tak zvanou „dohodu spolubydlících“, ve které je mimo jiné zmínka o rozpisu ranního vylučování. Chlap, co vyměšuje na povel? Nesmysl! To by normálně neprošlo. Stejně jako vztah Leonarda s Penny.

Nemožné spojení

Tihle dva spolu sice mimo kameru nějaký čas randili, ale taková kočka vedle potrhlého cápka bez milionů na kontě? To asi těžko. Pěkná blondýnka by na Václaváku nezakopla o vědátora, který sbírá komiksy.

… I úchylka dalšího z kamarádů je přinejmenším podivná

S matkou až navěky

Žid Howard Wolowitz v podání amerického herce Simona Helberga je absolutní mamánek, který několik sérií seriálu žil s matkou. To se ještě pochopit dá. Člověk má rád svoje pohodlíčko, vypráno a uvařeno je bez práce, ale brát si matku – a ve svém věku – na Mezinárodní vesmírnou stanici (ISS)? Zbláznil se snad?

Oči mu v tomto směru sice trochu otevřela kráska Bernadette Maryann Rostenkowski (Melissa Rauch), když se na scéně objevila ve třetí sérii, ale i tak Howard původně plánoval žít s oběma. Tak co je divnější? Že ona by si vůči tomu nepostavila hlavu? Nebo že on toužil sdílet jednu domácnost se svojí minulostí i budoucností? Nesmysl je to z obou stran.

Jak jsem poznal vaši matku (USA, 2005)

Romantických situačních komedií není nikdy dost, o čemž svědčí úspěch tohoto seriálu plného nadhledu a vztahových pastí. Něco jako by z reálu doslova vypadlo, některé situace jsou trochu přisazené.

Absurdní sváděcí techniky

Barney Stinson (Neil Patrick Harris) je sukničkář, který žije knihou The Playbook, která se v českém znění nazývá Rukověť. Ta obsahuje návod na sbalení žen. Jenže ty rady! Rozhodně se nedají srovnat s tím, co praktikoval „seznamovací agent“ Will Smitch ve filmu Hitch, lék pro moderního muže. Tam to mělo hlavu a patu, ale Rukověť je docela jiný level! (Posuďte sami ve videu)

Která by šla na rande se starým dědkem, za kterého se Barney převléknul? Nebo s potápěčem? Jemu to v seriálu vyšlo, ale vy snad máte odvahu balit holky stejným způsobem? Když jo, klobouk dolů, ale docela rádi bychom viděli tu, která se rozžhaví v přítomnosti podpírací hole.

Zášť a žárlivost bez omezení

Bruneta Robin Scherbatsky v podání herečky Cobie Smulders je tak trochu přelétavá. Klasika, tedy nic překvapivého. Nejdřív chodí několikrát s Tedem Mosbym (Josh Radnor), kterého později vystřídá právě výše zmíněný Barney. Jako dobrý, ale pořád jsou všichni tři nejlepší přátelé. Fungovalo by tohle i v praxi? Zkusit to můžete, ale nezaručujeme, že budete v pohodě!


A co dalšího se může stát jedině v seriálech? Dejte nám pár vlastních příkladů! Další odvázané čtení najdete na www.prochlapy.cz!

Kdo nesdílí není Čech! 
ProChlapy.cz

ProChlapy.cz

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře43zobraz všech 43 příspěvků
Lucius

Lucius

Souhlasím s názorama v diskuzi, nejenže to nejsou všechno uplně nereálné situace, ale přijde mi...
před 9 roky
Shadris

Shadris

A co teprve The Vampire Diaries :D :D A nevím co všechno...neřeším jestli by se to mohlo/nemohlo stát,...
před 9 roky
Lucius

Lucius

Tak to už je ale úplně jiný typ seriálů, tvd apod s tím nemá co dělat ;) PLL jsem uvedla právě proto,...
před 9 roky
Další články k tématu