10. 4. 2015

Krmení pro watchlist: Daredevil

Krmení pro watchlist: Daredevil

10. dubna, tento datum má v kalendáři zaškrtnuto jistě mnoho komiksových příznivců. Svou šanci totiž dostane Daredevil a na Netlixu tak vyzkouší první krok do světa Marvelu. Daredevil je totiž „jen“ první část skládačky, která vyústí v událost zvanou Marvel's Defen­ders.

Slepý ochránce má rozhodně mnoho příznivců mezi komiksovými čtenáři, ale to rozhodně neznamená, že patří mezi nejúspěšnější hrdiny Marvelu. Ve skutečnosti velká část veřejnosti zná filmovou verzi z roku 2003, kde se představil Ben Affleck a to nedopadla zrovna úspěšně. Možná tak mnohé překvapilo, že se Netlfix ujal právě tohoto příběhu a bude doufat, že Charlie Cox v hlavní roli napraví reputaci Daredevila.

Podle prvních informací půjde o odvážnější a mnohem násilnější příběh než na jaký jsou fanoušci Marvel Cinematic Universa zvyklý. Přesto však má kořeny hluboce ponořené v tomto světa a celkově v mytologii Marvelu.

Pokud si stále nejste jistí, zda je Daredevil něco pro vás, tak si přečtěte následující část, která vám prozradí vše, co potřebujete o seriálu vědět a tom jak je provázaný s komiksem.

Zasazení

Zatímco město, která nám přestaví Daredevil nemusí nutně vypadat jako New York, který se nám představil například ve filmových Avengers, tak je důležité uvědomit si, že ve skutečnosti jde o to samé místo. Rozdíl je hlavně v tom, že místo high-tech bitvy s vesmírnými vetřelci se Daredevil zaměřeje na pouliční darebáky a hrdiny v jedné čtvrti. Seriál má naštěstí připravené chytré způsoby jak divákovi připomenou, že jde o New York.

Oblek

Každý, kdo četl Daredevila nebo alespoň viděl film z roku 2003, by očekával, že Matt Murdock bude hlídkovat v ulicích Hell's Kitchen ve své ikonické červené kůži. Toho se však od Netflixu nedočkáte, alespoň zatím ne. Ale i celočerný oblek, který obleče Cox je komiksem inspirován. Daredevil nosil totožný během série „The Man Without Fear“ z roku 1993.

Postavy

Ačkoliv je hlavní hrdinou Matt Murdock/Daredevil, tak je tento svět na postavy mnohem bohatší a představí mnoho charakterů, které znáte z komiksů.

Foggy Nelson (Elden Henson) – Jestli má Murdock na světe jednoho přítele, tak je to Foggy Nelson. Společně šli na právnickou fakultu a nyní společně otevírají vlastní firmu. I když Foggy zná Matta skvěle, tak vůbec netuší o jeho hrdinské části života.

Karen Page (Deborah Ann Woll) – Karen Page není jen sekretářkou Foggyho a Matta, ale také jejich láskou – alespoň v komiksu. Není jisté, jestli seriál bude sledovat tenhle příběh, ale postava Karen je v podstatě stejná od začátku. Page začne pracovat pro Murdocka a Nelsona poté, co je očištěna z obvinění z vraždy. V komiksem se nakonec její postava stane závislá na heroinu a točí porno, aby svůj zlozvyk zaplatila, ale ještě uvidíme jestli to sehraje roli i v seriálu.

Wilson Fisk (Vincent D'Onofrio) – Každý hrdina potřebuje padoucha, proti kterému by mohl bojovat. A pro Daredevila to bude Kingpin, jinak známý také jako Wilson Fisk. Stejně jako je Daredevil hrdina, tak Kingpin je silný zločinecký mozek s dostatkem peněz i vlivu, aby se dělo to, po čem touží.

Claire Temple (Rosario Dawson) – I když je Claire Temple postava v komiksu, tak to vypadá že tato postava zahrne i prvky Night Nurse – zcela odlišné postavy ze světa Marvelu. Vzhledem k tomu, že jde o sestru, tak bude mít na práci ošetřovat Mattovi rány z nočních bojů. Přestože Daredevila dobře pozná, tak bude mít Murdock tendenci držet své životy oddělené. Takže nečekejte, že se hned bude přátelit i s Foggym. Narozdíl od Matta může Claire sehrát větší roli i v jiném show od Netflixu. V komiksem je totiž láskou Lukea Cage, který bude mít vlastní sérii. Jestli se propojí, to se ještě musíme nechat překvapit.

Trailer

Nyní už zbývá pouze vyzkoušet trailer a zvážit, jestli si Daredevil místo na vašem watchlistu zaslouží:


Vysloužil si Daredevil místo na vašem Watchlistu? Jste zvědaví, jak si poradí Netlix s komiksem od Marvelu? Myslíte, že půjde o další hit nebo seriál zapadne?

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře23zobraz všech 23 příspěvků
Seraphine313

Seraphine313

Měl by to být Johann Sebastian Bach - Cello Suite No. 1 Prelude :)
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

A přesto mu dali roli Batmana. V jeho letech. Není mi 16, takže nepovažuju 42 za hrozný věk, ale na...
před 8 roky
BuBBleS

BuBBleS

No tak myslím, že se velkých zvratů a změn do konce seriálu nedočkáš. Je to holt jen takové seznámení,...
před 8 roky
Další články k tématu