4. 5. 2015

Kolik ABC ušetří, když odešel Patrick Dempsey?

Kolik ABC ušetří, když odešel Patrick Dempsey?

Možná patříte mezi ty, kteří už jeho odchod zpracovali. Možná patříte mezi ty, kteří ho pořád nedokáží překousnout. Tak jako tak je odchod Dereka ze seriálu Grey's Anatomy (Chirurgové) jedním z největších témat posledních dní v seriálovém světě. Netrvalo dlouho a samozřejmě se objevily spekulace o tom, co bylo skutečným důvodem odchodu Patricka Dempseyho ze seriálu po jedenácti letech.

Zatímco dlouhodobí fanoušci seriálu toto rozhodnutí odmítají přijmout (a považují epizodu za nejhorší v historii seriálu), tak je možné, že ABC ho vítá. Jisté totiž je, že díky jeho odchodu ušetří podstatnou částku, která by jinak padla na jeho plat. Podle zákulisních zdrojů vydělával Dempsey za 1 epizodu zhruba 400 tisíc dolarů, což znamená, že by si za celou sérii (24 epizod) měl přijít na 9,6 miliónu dolarů. A to je rozhodně velká úleva pro rozpočet.

Odchod herce připravila Shonda Rhimes (článek o tvůrkyni) na minulý týden a největší překvapení to bylo z toho důvodu, že Dempsey měl podepsanou smlouvu ještě na další rok. Přesto se pár indícií značících jeho odchod objevilo. V posledních měsících totiž dával Dempsey najevo, že se chystá posunout dál a že se bude zaměřovat na rozvoj jeho televizního působení. Díky dohodě s ABC Studios se nyní může plně věnovat připravovanému závodnímu dramatu pro stanici SundanceTV.

V letošní sézóně se tak zvedá vlna odchodů hlavních hvězd. Před pár týdny museli fanoušci zpracovat fakt, že seriál The Vampire Diaries (Upíří deníky) opustí jeho hlavní herečka Nina Dobrev. Kromě Chirurgů utrpěl velkou ztrátu také seriál The Good Wife (Dobrá manželka), když ho po letech opustí Archie Panjabi.

Tyto odchody dávají tvůrcům do ruky možnost vytvořit nové příběhově linky a díky ušetřeným nákladům také možnost najmout nové herce. U Chirurgů jsme vás v poslední době informovali hned o dvou nových postavách. Jenže, takové odchody také otřesou publikem a je možnost, že o nějaké diváky seriál přijde. To, že Chirurgové ztrácí na své síle například letos inspirovalo stanice k vývoji nových lékařských dramat a ani Upíří deníky už nemají výsostní postavení na stanici CW, kde přebírá otěže Arrow a Flash.


Už jste tento odchod zpracovali? A co myslíte, že bylo hlavním důvodem odchodu Patricka Dempseyho? Jak dlouho ještě Chirurgové vydrží?

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Gabik.029

Gabik.029

"Cristina" byla ta ruka, co ji Meredith držela na pohřbu :D Sandra se asi vracet...
před 8 roky
Pajky

Pajky

Já vím, já to tak i pochopil, ale stejně :)
před 8 roky
rebeccacarf

rebeccacarf

Já teda osobně nemůžu už téměř od začátku vystát Meredith. Kdyby ten seriál neměl být především o ní,...
před 8 roky
Další články k tématu