27. 5. 2015

5 nejočekávanějších seriálů června 2015

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů června 2015

Kde jsou ty časy, kdy letní měsíce trávili seriáloví fanoušci doháněním restů z hlavní sezóny?! Stanice poslední tři roky prudce zvedly počet původních letních seriálů, což dokazuje i dnešní článek. Jen v červnu nás čeká neuvěřitelných 45 premiér! Z toho se v seznamu najde pár stálic, ale zajímavější pro nás bude sledovat celou řadu nováčků, kteří se budou ucházet o diváckou přízeň. Ze zmíněných 45 premiérujících seriálů je 16 novinek, z většinové části je mají na svědomí kabelovky.

S takovým množstvím očekávaných začátků bylo prostě nemožné vybrat pouze Top 5 seriálů, které vám dnes budu prezentovat. Tento měsíc by se zaslouženě hodilo Top 20, protože doslova co den, to očekávaná pecka, která má u nás i v zahraničí hromadu vášnivých fanoušků. Výsledná pětice, kterou jsem vybrala asi po hodině přemýšlení a neustálého vyměňování, je v žebříčku právem, ale skutečně by se bez problému na každé místo daly dosadit dva jiné seriály. Proto vám všem radím, abyste si prošli souhrnný seznam na konci článku a řídili se spíše podle něj. V diskuzi pak prosím prozraďte, jestli plánujete trávit léto s aktuálními seriály, nebo jestli vás nabídka neoslovila a budete se vracet k jiným oblíbencům. Opravdu mě zajímá, zvlášť tento měsíc :-)

Na konci každého měsíce pro vás připravíme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v červnu můžeme nejvíce těšit:

5
Teen Wolf (Vlčí mládě)

Teen Wolf (Vlčí mládě)

Kdy a kde

speciální dvoudenní premiéra 29. června (pondělí) a 30. června (úterý) na MTV

O co jde

V souvislosti s posledním školním rokem musí Scott a jeho přátelé čelit možnosti, že se budou muset rozdělit. Jde o další fázi jejich životů, která je možná povede rozdílnými cestami, ačkoliv se tomu všichni snaží ze všech sil zabránit. Hrdinové však prozatím neví, že vnější síly spřádají plány k rozdělení smečky ještě dříve, než přijde čas maturit.

Proč to sledovat

Teen Wolf je perfektní seriál nejen pro mladé diváky. Kloubí se v něm nadpřirozeno, vlkodlaci, ale i problémy dospívajících lidí. Možná i proto se i v našich končinách seriál střetává s velkou popularitou a hlasitou základnou fanoušků. MTV nemá příliš hodinovek, ale téhle se jen tak nezbaví. Sociální dosah a vysoká sledovanost zajistí, že si seriál budete užívat ještě pár let :) Prozatímní neznalce může zaujmout jistě i pohledné herecké obsazení, které je podobné kdejakému seriálu od CW.
4
Scream

Scream

Kdy a kde

od 30. června každé úterý na MTV

O co jde

Incident zahrnující online šikanu vyvrcholí brutální vraždou. Šokující příval násilí vyvolá v některých nemilé vzpomínky na minulost, kdy ve městě došlo k nemilosrdné sérii vražd. Tyto vzpomínky někoho straší ve spánku, v jiných probouzí zvědavost. A také možná inspirují nového vraha. Členové party dospívajících přátel přitom řeší běžné problémy – snaží se obnovit pošramocené přátelství, stávají se z nich milenci, nepřátelé, podezření, cíle a oběti vraha, který žízní po krvi.

Proč to sledovat

Jediná novinka, která se dostala mezi hlavní pětku. Pořádně hororový horor jsme tu neměli snad od dob Harper's Island (pokud nepočítáme American Horror Story). Scream bude buď naprostý průser, nebo velký hit. Už v době, kdy stanice MTV poprvé oznámila, že vyvíjí televizní adaptaci stejnojmenné slavné série, bylo kolem projektu velmi rušno. Stanice si dává záležet i na propagaci – poslední teaser doplňoval slogan „Jo, zavraždili jsme MTV!“ – populární herci z jiných seriálů stanice byli pomalu snímáni s nejrůznějšími smrtelnými ranami na těle. K tomu všemu navíc hrála pomalejší, lehce ironická písnička. Pokud se naplní očekávání a seriál bude stejně dobrý jako promo, pak se rozhodně bude na co koukat.
3
Pretty Little Liars (Prolhané krásky)

Pretty Little Liars (Prolhané krásky)

Kdy a kde

od 2. června každé úterý na ABC Family

O co jde

Šestá řada začíná jen několik okamžiků po událostech z finále páté série. Aria, Emily, Hanna, Spencer a Mona jsou uvězněny venku před Charlesovým domečkem pro panenky. Nemají kam utéct, musí tedy čelit svému naštvanému trýzniteli. Když už si Lhářky myslely, že Charles nemůže být horší, jeho hry naberou ještě zvrácenější a temnější obrátky. Dívky bojují o přežití a střípky Charlesova příběhu do sebe pomalu začínají zapadat. Ezra, Caleb a Toby nevzdávají hledání dívek, a to ať s pomocí rosewoodské policie, tak i bez ní.

Proč to sledovat

Původně třetí místo patřilo jinému seriálu, ale na poslední chvíli jsem do žebříčku Lhářky přece jen zařadit musela. Přiznejme si, že i když na seriál většina fanoušků začíná docela nadávat, stále pořád u něho zůstává, sledovanost neklesá, ba právě naopak. Jde o celosvětový fenomén, který žije nejen v televizi, ale i na sociálních sítích a celkově na internetu. Do očekávaných seriálů tedy právem patří. Pátá série navíc skončila poměrně velkým cliffhangerem, na jehož vyřešení fanoušci netrpělivě čekají. Konec je zatím v nedohlednu, seriál má jistou minimálně ještě sedmou řadu. A dokud pojede, bude patřit mezi nejočekávanější seriály, ať už se to televizním fanouškům líbí, nebo nelíbí.
2
True Detective (Temný případ)

True Detective (Temný případ)

Kdy a kde

od 21. června každou neděli na HBO

O co jde

Seriál True Detective je antologie, tzv. každá série se týká samostatně stojícího, postupně se rozvíjejícího příběhu, ve kterém vystupují nové postavy s novými herci. Ve druhé řadě svede jedna bizarní vražda v Kalifornii dohromady tři strážce pořádku a jednoho šikovného kriminálníka. Každý z nich se musí proplétat pavučinou konspirací a zrad ve snaze vyřešit zapeklitý případ.

Proč to sledovat

99 % hodinovek na HBO je „must-see TV“. Některé seriály stanice sází na sex, násilí a peprnou mluvu, jiné… vlastně na to samé. Co dalšího společného jim ale nechybí, to je chytrý scénář s inteligentními dialogy, výborné herecké výkony a prvotřídní audiovizuální zpracování. Druhé místo ale seriálu zajistila vysoká laťka, kterou po sobě zanechala první série. Dokáže True Detective udeřit hřebíček na hlavičku i podruhé? Očekávání jsou vysoká, důvěra v seriál také. Tak se nechme překvapit.
1
Hannibal

Hannibal

Kdy a kde

od 4. června každý čtvrtek na NBC

O co jde

Temný Hannibal je po více než roce zpátky se třetí sérií. Konečně se dozvíme, co se stalo po cliffhangeru z konce předchozí řady, kdy životy hlavních postav visely na vlásku. I nadále bude pokračovat psychologická hra na kočku a na myš. Hannibal je nyní na útěku v Evropě. Zde ho doprovází jeho psychiatrička Bedelia Du Maurier, oba vystupují pod novou identitou, ale jejich chutě se nemění. Životy Willa, Jacka a Alany začnou opět tíhnout k Hannibalovi. Hrdinové roztančí smrtelný tanec plný zvratů a otoček, na jehož konci již nic nebude stejné.

Proč to sledovat

Proč sledovat? Hannibal je naprostá nutnost pro všechny seriálové fanoušky! Tvůrce Bryan Fuller je jeden z největších televizních géniů. V Hannibalovi se kloubí slavný bestsellerový příběh, hororová kriminálka, epizodní příběhy i celistvý provázaný děj, skvělé herecké výkony v čele s Madsem Mikkelsenem a jedinečný vizuální a kamerový styl. Kombinace všeho vytváří seriál, který potěší jak příznivce kvalitní televizní zábavy, tak i náročnějšího diváka, který si libuje v kabelovkovém sty­lu.

Kompletní přehled

Premiéry:
1. 6. 2015 So You Think You Can Dance (Fox, 12. série)
1. 6. 2015 Devious Maids (Lifetime, 3. série)
1. 6. 2015 UnREAL (Lifetime, 1. série)
1. 6. 2015 The Whispers (ABC, 1. série)
2. 6. 2015 Pretty Little Liars (ABC Family, 6. série)
2. 6. 2015 Stitchers (ABC Family, 1. série)
2. 6. 2015 Royal Pains (USA Network, 7. série)
3. 6. 2015 Strike Back (Cinemax, 5. série)
3. 6. 2015 Doll & Em (Sky1, 2. série)
3. 6. 2015 The Game (BET, 9. série)
4. 6. 2015 Hannibal (NBC, 3. série)
5. 6. 2015 Sense8 (Netflix, 1. série)
6. 6. 2015 Power (Starz, 2. série)
8. 6. 2015 The Fosters (ABC Family, 3. série)
8. 6. 2015 Major Crimes (TNT, 4. série)
8. 6. 2015 Murder in the First (TNT, 2. série)
11. 6. 2015 Beauty and the Beast (CW, 3. série)
12. 6. 2015 Defiance (Syfy, 3. série)
12. 6. 2015 Dark Matter (Syfy, 1. série)
12. 6. 2015 Orange Is the New Black (Netflix, 3. série)
14. 6. 2015 Humans (AMC/Channel 4, 1. série)
16. 6. 2015 Rizzoli & Isles (TNT, 6. série)
16. 6. 2015 Tyrant (FX, 2. série)
16. 6. 2015 Proof (TNT, 1. série)
16. 6. 2015 Clipped (TBS, 1. série)
18. 6. 2015 The Astronaut Wives Club (ABC, 1. série)
18. 6. 2015 Complications (USA Network, 1. série)
18. 6. 2015 Mistresses (ABC, 3. série)
19. 6. 2015 Killjoys (Syfy, 1. série)
21. 6. 2015 True Detective (HBO, 2. série)
21. 6. 2015 The Last Ship (TNT, 2. série)
21. 6. 2015 Ballers (HBO, 1. série)
21. 6. 2015 The Brink (HBO, 1. série)
23. 6. 2015 Ink Master (Spike, 6. série)
24. 6. 2015 Big Brother (CBS, 17. série)
24. 6. 2015 Suits (USA Network, 5. série)
24. 6. 2015 Mr. Robot (USA Network, 1. série)
25. 6. 2015 Under the Dome (CBS, 3. série)
25. 6. 2015 Graceland (USA Network, 3. série)
26. 6. 2015 Dragons: Riders of Berk (Cartoon Network, 3. série)
28. 6. 2015 Falling Skies (TNT, 5. série)
29. 6. 2015 Teen Wolf (MTV, 5. série)
30. 6. 2015 Zoo (CBS, 1. série)
30. 6. 2015 Scream (MTV, 1. série)

Po pauze se vrací:
3. 6. 2015 Melissa & Joey (série 4B)
3. 6. 2015 Baby Daddy (série 4B)

Finále:
2. 6. 2015 Community (Yahoo, o 7. sérii dosud nerozhodnuto)
3. 6. 2015 Hot in Cleveland (TV Land, zrušeno)
4. 6. 2015 Bones (Fox, prodlouženo pro 11. sérii)
7. 6. 2015 Motive (CTV, o 4. sérii dosud nerozhodnuto)
8. 6. 2015 Turn (AMC, o 3. sérii dosud nerozhodnuto)
9. 6. 2015 iZombie (CW, prodlouženo pro 2. sérii)
9. 6. 2015 Younger (TV Land, prodlouženo pro 2. sérii)
9. 6. 2015 Your Family or Mine (TBS, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
9. 6. 2015 Hell's Kitchen (Fox, prodlouženo pro 15. sérii)
14. 6. 2015 Game of Thrones (HBO, prodlouženo pro 6. sérii)
14. 6. 2015 Silicon Valley (HBO, prodlouženo pro 3. sérii)
14. 6. 2015 Veep (HBO, prodlouženo pro 5. sérii)
20. 6. 2015 Orphan Black (BBC America, prodlouženo pro 4. sérii)
21. 6. 2015 A.D.: The Bible Continues (NBC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto, asi pouze minisérie)
26. 6. 2015 Vice (HBO, prodlouženo pro 4. sérii)
28. 6. 2015 Nurse Jackie (Showtime, zrušeno)
28. 6. 2015 Happyish (Showtime, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)
28. 6. 2015 American Odyssey (NBC, o 2. sérii dosud nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře36zobraz všech 36 příspěvků
truelovevlasticka

truelovevlasticka

ragelly: děkuju za zprávičky, jsi zlatá :o)
před 8 roky
ragelly

ragelly

Na FB jsme přidali obrázek nové masky, která bude využívaná ve Scream, co na ni říkáte? Podle mě hustý, budu...
před 8 roky
Lill

Lill

Ako tak netrpezlivo očakávam návrat Under the Dome, tak som išla pozrieť aspoň nejaké články o tretej...
před 8 roky
Další články k tématu