3. 7. 2015

Scéna měsíce: Červen 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

iZombie
epizoda
herci
Rose McIver (Liv Moore), Robert Buckley (Major Lilywhite)
scéna
Zombie jen na chvíli
allyska

Už minule jsem se tu rozplývala nad novinkou iZombie, tak jsem vás toho chtěla ušetřit. Jelikož ale měla povedená první řada i výborné finále, je jasné, že červnovou scénu vyberu odsud. Vybírání mezi skvělými scénami by bylo těžké, přece jen například představa, jak se Blaine vyrovná s tím, že už není zombie, je zajímavá. Jenže nejlepší scénou je pro mě prostě ta, kterou jsem nečekala. A překvapivé pro mě bylo, že Liv přeměnila Majora zpátky na člověka. Už tak nějak v průběhu dílu jsem si říkala, že by bylo fajn proměnit ho v zombie, to by pak mohli být se vším všudy spolu. Když se tak stalo, radovala jsem se a říkala si, co bude dál. Jenže Liv zpytovala svědomí poté, co Major podotkl, zda v tu chvíli, kdy ho proměňovala, myslela opravdu jen na něj. Liv proto použila druhou půlku séra a udělala z něj opět člověka. Mně tím tak vyrazila dech a považuju to proto za nejlepší zvrat a tudíž i za scénu měsíce.

Gabik.029

Rookie Blue (Policejní bažanti)
epizoda
6×06 – Home Run (24. 6. 2015)
herci
Ben Bass (Sam Swarek), Missy Peregrym (Andy McNally)
scéna
Zasnoubení Sama a Andy
gabik.029

Když jsem přemýšlela nad scénou měsíce, napadly mě dva seriály. Prvním z nich byl Orphan Black, konkrétně loučení Delphine s Cosimou a její následná smrt, pokud to vůbec smrt byla. Temné a tragické scény však sepisuju skoro v každém článku, tak jsem se rozhodla zvolit seriál druhý, kterým je právě Rookie Blue. Tam se totiž po dramatických zvratech konečně událo něco radostného. Sam a Andy si padli do oka už během první série. Hvězdy jim však nepřály a vždy se jim někdo nebo něco postavilo do cesty. Během páté série se na ně konečně usmálo štěstí a Andy se Samem se dali dohromady. O pár dílů později se ale ukázalo, že Samova bývalá přítelkyně s ním čeká dítě. Jedná se o velkou zkoušku jejich vztahu, kterou společně podle všeho ustojí. Dostáváme se totiž ke scéně měsíce, kterou jsou jejich zásnuby. Sam si žádost o ruku skvěle naplánoval, ale nic nešlo podle jeho plánu a celý den se pořád něco kazilo. Když však poklekl na jedno koleno, vše bylo zapomenuto, jelikož se od Andy dočkal kladné odpovědi.

HonZajs000

The Last Ship
epizoda
herci
Eric Dane (Tom Chandler), Alfre Woodard (Amy Granderson)
scéna
Konec Avocetu
honZajs000

The Last Ship se vrátil v opravdu excelentní formě. Začátek druhé řady navázal na skvělé tempo řady první, a tak není divu, že ho máme i mezi scénami měsíce. Všechny tři červnové epizody byly až po okraj narvané úžasnými momenty. Tím nejsilnějším z nich, který podle mě stojí za zmínku, je dialog kapitána Chandlera a Amy Granderson, ředitelky Avocetu z konce druhého dílu. To, jak Chandler přesvědčuje Grandersonovou o špatnostech, které v Avocetu páchali, to, jak v ní probouzí lidskou stránku promlouváním do duše, a to, jak se na druhé straně Amy brání a snaží se to všechno ospravedlnit, si jistojistě zaslouží místo v našem článku. Já osobně jsem z toho měl až husí kůži. Chandlerův pokus, aby společně konečně učinili přítrž zvěrstvům, které Avocet páchal, je má scéna měsíce června.

lukascoolarik

True Detective
epizoda
herci
Colin Farrell (Ray Velcoro), Cooper Roth (Aspen Conroy)
scéna
Ray konfrontuje Aspena
lukascoolarik

Léto se rozjíždí a stejně tak i letní seriály. Jeden by řekl, že vybírat scénu měsíce bude právě v letních měsících nejlehčí, ale opak je pravda. Připadá mi, jako by si stanice mnohdy nechávaly to nejlepší právě na léto, o čemž mě, mimo jiné, přesvědčila jedna ze scén prvního dílu druhé řady True Detective. Konkrétně ta, kde Ray Velcoro konfrontuje Aspena Conroye, který šikanuje jeho syna. Colin Farrell předvedl úžasný výkon učebnicového drsňáka a nandal to jak Aspenovi, tak i jeho tátovi. A to fyzicky i verbálně, v obou případech na jedničku. Scéna končí dodatkem, který se podle mě zařadí mezi klasické hlášky druhého Temného případu. „Jestli ještě budeš někoho šikanovat, narvu na tomhle trávníku bezhlavý torzo tvý mámy tátovi do prdele. Seru na nějakejch dvanáct let. Jseš zmrd.“

Thadreth

Hannibal
epizoda
3×01 – Antipasto (4. 6. 2015)
herci
Mads Mikkelsen (Dr. Hannibal Lecter)
scéna
Hannibal vaří
thadreth

Jako nejlepší scénu volím tu z premiéry třetí řady, kdy si Hannibal přichystává k večeři novou oběť. Mistrovskému vaření Hannibala se na světě nevyrovná žádný kulinářský pořad. Spojení pomalých záběrů a italského zpěvu je přímo dokonalé a bez něho by Hannibal prostě nebyl pravý Hannibal. Proto mě nesmírně potěšilo, že jedna taková, sice krátká, scénka z kuchyně byla hned na začátku epizody. Tohle jsem po tom necelém roce, kdy skončila druhá řada, prostě potřeboval vidět :)


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
fandapcd

fandapcd

RB mělo spoustu supr scének. :D Například zabití kamene/ptáčka. :D
před 8 roky
allyska

allyska

jj, tahle scéna se mi taky moc líbila, prý herec, co Majora hraje, věděl, že do tohoto bodu jeho postava...
před 8 roky
Seraphine313

Seraphine313

Z toho červnovýho, co jsem zatím dokoukal, bylo nejlepší asi finále třetí řady Orange Is the New Black......
před 8 roky
Další články k tématu