12. 7. 2015

Comic-Con 2015: 12 Monkeys

Comic-Con 2015: 12 Monkeys

Na letošním Comic-Conu nechybělo ani několik novinek od stanice Syfy. Tentokrát si posvítíme na tu, která premiéru měla již v lednu a má jistotu druhé série, řeč je o seriálu 12 Monkeys.

Hned na úvod se podíváme na změny, které se týkají obsazení. Zatím se však nemusíte bát, že by vás tvůrci připravili o nějakého oblíbence. Bylo totiž odhaleno, že hned dvě postavy se dočkají povýšení na status hlavních rolí. Častěji budeme vídat Emily Hampshire (Jennifer Goines) a také Todda Stashwicka (Deacon).

Úplný nováčkem pak bude Michael Hogan, veterán ze seriálu Battlestar Galactica, který se představí ve čtyřech epizodách jako charismatický vědec. Jeho postava se jmenuje Vance Eckland a jeho linka se odehrává v budoucnosti. Bude pracovat po boku Dr. Jonesové (Barbara Sukowa) na stroji času a jejich vztah může být bližší než se na první pohled zdá.

Syfy adaptace legendárního filmu si během své první série získala pochvalné ohlasy od svých fanoušků. První série skončila v okamžiku, kdy Cole (Aaron Stanford) odeslal zraněnou Cassie (Amanda Schull) z roku 2015 do roku 2043. Cole se také rozhodl zachránit svého nejlepšího přítele Ramse (Kirk Acevedo) a to navzdory tomu, že s ním ve finále bojoval.

Slova se chopila Amanda Schull a prozradila něco o Cassie: „Druhá série představí zbrusu novou Cassandru Railly. Bude muset žít v době, kde jsme ji viděli naposledy, tedy v budoucnosti. Od místa, kdy jsme ji viděli naposledy bude jistý vývoj.“

Tvůrci přiznali, že vyčerpali většinu filmu, ale pořád je tam něco, co mohou ve druhé sérii použít, alespoň teoreticky. K tomu více řekl výkonný producent Terry Matalas: „Ve druhé série bude hrát velkou roli šílenství. Lidé, které jsme v první sérii vnímali jako šílené nakonec vůbec nemusí šílení.“

Aaron Stranford poznamenal jak vyčerpávají je pro Colea jeho cestování: „Cole je stále více poškozován, pokaždé když cestuje, tak přijde o kousek sebe.“

Pro druhou sérii se odehraje změna i na pozici showrunnera, Natalie Chaidez svou pozici opouští, aby se mohla věnovat připravovanému dramatu Hunters a její roli převezme dvojice Terry Matalas a Travis Fickett.

Seriál je známý tím, že se pečlivě připravuje děj pro příští epizody a fanoušci vždy mají možnost vidět náznaky toho, co se odehraje a stejně tak tvůrci prozradili, že už je známo, jak seriál skončí a to od té doby, co natočili pilotní epizodu. „Bude vám z toho do breku,“ uzavřel Matalas.


Těšíte se na druhou sérii? Myslíte, že má co nabídnout? A co říkáte na nového hosta?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu