12. 7. 2015

Comic-Con 2015: Containment

Comic-Con 2015: Containment

Premiérovou účastí na Comic-Conu v San Diegu se může pochlubit i novinka od stanice The CW, seriál Containment. Nejprve byl návštěvníkům promítán pilotní díl, poté následoval krátký panel, na kterém byli přítomni herci George Young a Claudia Black, výkonní producenti Julie Plec, Matt Corman a Chris Ord a režisér David Nutter.

Během třináctidílné první série, jež se začne vysílat v midseason, budeme sledovat osudy obyvatel Atlanty, ve které vypukne záhadná a smrtelná epidemie. Část města bude sice velice rychle dána do karantény, obyvatelé uvnitř však budou muset doslova bojovat o holé přežití. Bojují nejen proti smrtelné epidemii, ale také proti izolaci, strachu a rozpadající se společnosti. Containment, za kterým stojí Julie Plec, showrunnerka The Vampire Diaries, The Originals a již zrušeného The Tomorrow People, je americkým remakem belgického seriálu Cordon.

Nákaza je prý vyobrazena velmi realisticky, že některým návštěvníkům nebylo po zhlédnutí pilotu dvakrát dobře. „Jednou z mých nejoblíbenějších věcí při natáčení pilotu byla práce s konzultanty,“ řekla Claudia Black o tom, že spolupracovala se skutečnými pracovníky CDC (Centers for Disease Control and Prevention – Centrum pro kontrolu a prevenci nemocí). „Je to stoprocentně věrohodné, přesně takhle by ten virus mohl mutovat,“ dodala. George Young k tomu pak ještě doplnil, že Containment není sci-fi, tedy věda-fikce, ale věda-fakt.

I když tady ta věda vypadá strašidelně a zvláštně, seriál je postaven na osudech obyčejných lidí, kterým se život obrátí vzhůru nohama poté, co onemocní a zemře tajemný muž a následně je část Atlanty umístěna do karantény.

„Chtěl jsem seriál o nás, o tom, co by se stalo v reálném světě,“ uvedl režisér pilotu David Nutter. Poté, co v posledních letech viděl několik menších vypuknutí různých epidemií, napadlo jej, co by se stalo, kdyby to bylo opravdu velké a intenzivní. „Je to opravdu přesvědčivé drama,“ dodal Nutter.

Ke slovu se dostala i Julie Plec: „Ráda píšu o lidech, kteří se do sebe zamilují nebo u kterých naopak láska vychladne. O lidech, kteří bojují za vlastní ochranu a přežití. O ztrátě a zármutku, o věcech, které jsou důsledkem extrémních okolností… což je to, co lidé chtějí.“

Jeden z producentů, Chris Ord, pak vzhledem k dalším epizodám naznačil, že „virus je dost smrtelný a to celkem rychle.“ „Každá epizoda vás dostane,“ uvedl Matt Cerman, čímž nahrál Julii Plec, která o každé epizodě řekla, že má tři H – „heart, horror and holy sh*t“ (přeloženo jako „srdce, zděšení a do p*dele“).


Necháte se nakazit a budete Containment sledovat? Nebo vás další seriál od Julie Plec nezaujal?

Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu