12. 7. 2015

Comic-Con 2015: Outlander

Comic-Con 2015: Outlander

Již podruhé měl na Comic-conu svůj panel také seriál Outlander (Cizinka), který vysílá stanice Starz. Loni byl seriál horkou novinkou, kterou díky knížkám znalo jen pár lidí, ale letos po odvysílání celé série má seriál spoustu fanoušků po celém světe. Panelu, který se nesl ve velice uvolněné a vtipné náladě, se zúčastnili herci Sam Heughan a Catriona Balfe, společně s nimi pak tvůrce seriálu a výkonný producent Ronald D. Moore, výkonná producentka Maril Davis a autorka knižní předlohy Diana Gabaldon.

První série končila plavbou Jamieho a Claire směr Francie. Ve druhé sérii se tedy tato dvojice ocitne v novém prostředí, kde se setkají s historickými postavami a pokusí se zastavit jakobitské povstání. „Vytvořit Paříž z 18. století, byla obrovská výzva. Uvidíme nové kostýmy, nové prostředí, bude to úplně jiné,“ uvedl výkonný producent Moore. Vysvětlil, že druhá kniha je složitější, politické a historické události jsou často obtížné ztvárnit, ale i přes menší změny se stále snaží držet knih a ukázat příběh, který čtenáři znají a milují. Při rozhovoru pro EW, herečka Catriona Balfe prozradila, že scény z Francie se natáčí převážně ve studiu, ale některé se budou natáčet v jižní Anglii a také v Praze, jelikož pražské uličky se podobají těm pařížským z 18. století. Velký důraz je kladen také na kostýmy. Korzety jsou letos podobné, ale z lepších materiálů, více barevné. Podle Catriony jsou i pohodlné, ale často musí vcházet stranou, protože sukně jsou obrovské a nevešla by se do dveří. Co nosí Sam Heughan pod kiltem? Na tuto otázku se ho někdo zeptá minimálně jednou denně, ale stále nevymyslel dobrou odpověď. A i když teď budou ve Francii, skotská povaha a styl u Jamieho nezmizí a kilt rozhodně uvidíme.

Jedna z nových postav, se kterou se setkají ve druhé sérii bude Jamieho ex-přítelkyně. Jak to bude probíhat? „Je nádherná, inteligentní“, uvedl Heughan. Balfe si při tomto popisu překřížila ruce a jen dodala: „blonďatá“. „Co víc bychom potřebovali vědět“, zakončil Moore. Tyto scény se ještě netočili, ale určitě mezi ní a Jamieme nějak pouto zůstalo.

Diana Gabaldon prozradila, že píše scénář k jedné z epizod druhé řady. „Je to skvělé, bavím se u toho, zatím se všem mé psaní líbilo, tak uvidíme co teď“, uvedla Gabaldon. Autorka už dokonce zná závěrečnou scénu ze své poslední knížky, protože ji napadla před patnácti lety, tak si ji musela zapsat. Ron a Sam jsou jediní na světě, kteří ji viděli. Příští knížka asi ještě nebude poslední, ale Diana uvedla, že do té doby než ji dopíše, to nemůže vědět.

Na co se herci nejvíc těší? Heughan řekl, že hlavně na druhou část, na vyvrcholení bitvy u Cullodenu, kdy budou věci velmi napjaté. Než stihla Balfe zformulovat svou odpověď, Heughan odpověděl za ni. „Cait ráda pracuje s francouzskými herci, zejména s těmi atraktivními.„Tak je to změna no, zlato“, odvětila Balfe. Sama pak uvedla, že se těší, až lidi uvidí francouzské prvky. Na které scény se mají v následující sérii nejvíce těšit diváci? Podle Moora budou stěžejní epizody při přechodu z Francie zpět do Skotska a závěrečná epizoda.

Pro Claire bude určitě důležitým faktorem těhotenství. „Je to velmi zajímavá věc pro Claire, všechno to mění, je to něco o čem si nikdy nemyslela, že by jí mohlo potkat. I přes to jak moc je nadšená a těší se na to, přináší to také strach, zmatek a přemítání nad tím, jaká matka bude. Claire u sebe od pěti let matku neměla“, popsala Balfe. Catriona si velmi oblíbila falešné těhotenské břicho, takže ho nosí každou chvíli. Sam Heughan se kvůli francouzské dějové lince musí učit francouzsky. Když se ho reportér z TV line zeptal, jak pokračuje jeho výuka, Heughan odpověděl: Très bien (velmi dobře). Uvedl také, že je skvělé umět další jazyk a hlavně, že je francouzština o mnoho jednodušší než skotská gaelština. Catriona Balfe dřív žila ve Francii a francouzsky trochu umí, ale spoustu už zapomněla, takže ji to přijde skvělé znovu se do toho dostat. Oba jsou rádi za změnu prostředí, že mají šanci pracovat s novými herci. Balfe přímo řekla „se Samem pracujeme spolu téměř všechen čas, takže je milé potkat nové lidi“ na to jí Heughan odpověděl: „Chceš říct že tě nudím jo?“

Výkonná producentka Maril Davis prohlásila, že si myslela, že budou mít whisky a najednou se láhev jako zázrakem objevila. Jakmile Heughan všem nalil, přišel čas na hru. Fanoušci si připravili věty, o kterých si myslí, že je herci a producenti nedokážou říct s vážnou tváří. Ve druhém kole zazněli také věty z Padesát odstínů šedi a pro Catrionu Balfe reference na Game of Thrones: „You know nothing, Jamie Fraser“

Catriona se Samem mají podobný smysl pro humor, takže i po náročných scénách se vrátí zpět do reality smíchem. Občas už jsou všichni unavení a chtějí jít domů, ale oni se nemohou přestat smát.

Nezapomnělo se ani na to, že Sam Heughan vyhrál anketu Alpha Male Madness 2015 a porazil Colina O'Donoghue (kapitán Hook) z Once Upon a Time. Společně se vsadili, že ten kdo vyhraje, oblékne se jako postava toho druhého. Moderátorka Kristin Dos Santos mu tedy přichystala kostým.

29. září v USA vyjde DVD s kompletní první sérií, kde kromě jiných bonusů, budeme mít možnost vidět prodloužené verze první a deváté epizody, která je vyprávěna z Jamieho pohledu. Druhá série se na televizní obrazovky vrátí v roce 2016, nejspíš na jaře. První část bude věnována Francii a ve druhé části se vrátíme zpět do Skotska.


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
aisym

aisym

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
verunkawrath

verunkawrath

Hodně se těším na záběry staré matičky Prahy a na těhotenství,které oba hlavní hrdiny čeká
před 8 roky
Kirsten M. Hansen

Kirsten M. Hansen

Měla jsem možnost se zúčastnit natáčení Outlandera (jako ta nejposlednější z posledních - komparz) a...
před 8 roky
Další články k tématu