12. 7. 2015

Comic-Con 2015: Childhood's End

Comic-Con 2015: Childhood's End

Jakým způsobem dokážete na televizní obrazovky přenést klasické dílo žánru sci-fi, které zakládá zápletku na obřích ideích a v polovině změní hlavní obsazení? Herci a štáb z nové adaptace klasické knihy Arthura C. Clarka s názvem Childhood's End během panelu minisérie na Comic-Conu prozradili, že klíč je ve zlidšťování tématu.

„Příběh se soustředí na životy lidských bytostí, kteří jsou zasaženi obrovskou událostí,“ řekl režisér Nick Hurran s tím, že jde o příběh, kdy je lidstvu nabídnuta šance vyřešit všechny problémy díky mimozemšťanovi, který tvrdí, že je administrátor Země. „I když tato velká událost je základním tématem, ve skutečnosti je příběh o důsledcích, které událost má na lidské bytosti. Řeší pořekadlo ‚Buď opatrný, co si přeješ.‘ V knize se vysloveně říká, že jediným nepřítelem utopie je nuda.“

„Na utopii není nic lákavého,“ pokračoval scenárista Matthew Graham. „Nechcete, aby z ní bylo místo pro lidský život, my se vám rozhodně nesnažíme předhodit myšlenku utopie. Snažíme se říct, že když z rovnice odeberete bolest a utrpení, zůstane jen prázdná skořápka.“

Herec Julian McMahon, který hraje miliardáře Ruperta Boyce, řekl, že ho děsí tato utopie, která byla v příběhu vytvořena. Částečně ale tento strach pohání i to, že za ni jsou zodpovědní mimozemšťané. „Vládnoucí těla v tomto díle si říkají Overlordi, což se mi taky úplně nelíbí,“ řekl herec se smíchem. „Možná se nám v současnosti moc nezamlouvá celý koncept vlády, ale Overlordi naznačují, že bychom neměli vůbec žádnou svobodu.“

Fanoušci v sále sdíleli s účastníky panelu obavy o tom, zda příběh seriálu zůstane věrný knižní předloze. „Snažili jsme se zachovat to, co bylo v knize důležité. Kdybych něco z toho vynechal, Nick by za mnou přišel s knihou, kde by měl podtrhané tyto pasáže, a řekl by mi, že musíme přidat ještě tohle. Vždy je to výzva, když se musíte rozhodnout, jak přehodit celou knihu do pár desítek minut. Vždy musíte doufat, že to, co ukážete, bude fanouškům stačit, aby si v hlavě doplnili zbytek. Nemůžete ukazovat příliš detailů, jinak se příběh začne proměňovat v pohádku. To byla pro nás největší výzva, ale zároveň to bylo hodně zábavné,“ uvedl Graham.

I když na panelu nepadly žádné spoilery, můžeme se odrážet od příběhu v knize. Ten naznačuje, že v utopii brzy začnou přicházet problémy. Curran a Graham potvrdili, že konec knihy je i koncem seriálu. „Název seriálu vám prozradí vše, co potřebujete vědět o jeho konci,“ lákal Curran. Co to ale konkrétně znamená, na to si musíme počkat až do prosince, kdy Syfy třídílnou minisérii odvysílá.

Nový trailer na Comic-Conu představen nebyl, ale tento, který vám přinášíme, vám také dá poměrně jasný obrázek toho, co můžete očekávat:


Miluješ seriály a SerialZone? Chceš být součástí rozrůstajícího se týmu redaktorů, kteří přispívají ke každodennímu chodu webu? Máš zájem o psaní článků? Nebo by tě bavilo doplňovat obsahy epizod? Láká tě třeba kontrola, korekce a schvalování seriálových zajímavostí a zajímavostí k osobnostem? Pokud umíš výborně česky (u psaní článků nutná také pokročilejší znalost angličtiny) a máš zájem o kredity navíc, napiš na redakce@serialzone.cz a řekni nám, pod jakou přezdívkou na SZ vystupuješ a na čem se chceš podílet!

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
ragelly

ragelly

Trailer vypadá dobře, na minisérii určitě kouknu :) Jinak tímto jsme oficiálně překročili počet...
před 8 roky
Lill

Lill

Wow, ste najlepší!! :)
před 8 roky
Další články k tématu