1. 8. 2011

Podzim 2011 na Nově

Televize Nova dnes uspořádala tiskovou konferenci ke svému podzimnímu programovému schématu. My se podíváme na zoubek seriálům.

Nova letos vsadila na svoji původní tvorbu – největším tahákem je seriál Expozitura, který tak byl konečně vytažen z „šuplíku“. Má se jednat o vysoce kvalitní kriminální seriál popisující aféru kolem tzv. Berdychova gangu. Šestnáctidílná série vznikla na základě scénáře Josefa Klímy a Janka Kroupy. Hrdiny jsou členové elitní policejní jednotky, která byla vytvořena pro účely stíhání nejvyšších pater organizovaného zločinu a pro boj s mafií. Její významní detektivové se však spojili s kriminálníky a vytvořili svůj vlastní gang. Šéfové policejní jednotky (a supergangu zároveň) byli odhaleni dvojicí podřízených. Muž a žena začínali v oddělení bez sebemenšího podezření na nekalé praktiky uvnitř policie, ale postupem času si uvědomují, jak jsou uvnitř jednotky osamoceni. Nakonec sami bojují o holé přežití, když se je gang rozhodne odstranit. V hlavních rolích uvidí diváci Hanu Vagnerovou, Roberta Jaškówa, Jana Dolanského, Jana Novotného, Pavla Zedníčka, Zuzanu Bydžovskou nebo Jana Kanyzu. V jedné ze svých posledních rolí se v Expozituře objevil také Vladimír Dlouhý. Jak řekl generální ředitel Novy Jan Andruško, formát seriálu se podařilo prodat například do Spojených států a Ruska. Osobně jsem zvědavý, jestli je Expozitura opravdu až tak kvalitní…

Z původní novácké tvorby nás dále čekají minimálně čtyři nové epizody Soukromých pastí a nová řada populárního a velmi úspěšného sitcomu Comeback v hlavní roli s Martinem Dejdarem a Tomášem Matonohou. No a samozřejmě srdce každého seriálového fanouška zaplesá nad tím, že i na podzim uvidíme nové osudy obyvatel Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2. :-)

Každý z vás je ale určitě zvědavý na to, jaké zahraniční seriálové akvizice si pro nás na podzim Nova připravila. Své místo má jasné sedmá řada sarkastického Dr.House. Na své si přijdou i milovníci kriminálek – nové případy bude řešit Horatio Caine v seriálu Kriminálka Miami. Pro děti a mládež je na sobotu dopoledne připravena Hannah Montana s Miley Cyrus, která tak prodlouží ranní dětský blok. Dále by to měly být dlouho slibované závěrečné řady seriálu Smallville. Vrátí se i Jindřich VIII. v Tudorovcích. Druhý novácký kanál Nova Cinema nabídne svým divákům lékařské drama v podobě čtrnácté řady Pohotovosti, či případy Námořní vyšetřovací služby. V české premiéře pak bude uveden kanadsko-americký sci-fi seriál Flash Gordon z roku 2007. Steven ‚Flash‘ Gordon žije s matkou v Marylandu bez otce, který zemřel při záhadné nehodě. Sleduje ho však otcův bývalý asistent, výstřední vědec doktor Hans Zarkov, který objeví trhliny v prostoru umožňující cestování mezi Zemí a planetou Mongo. ‚Flash‘ se tak dostane na neznámou planetu, na níž vládne nemilosrdný diktátor Ming. Na hudebním kanálu MTV se můžeme těšit premiéru komediálního seriálu Nešika (Awkward.), ve kterém se od základu mění život patnáctileté pubertální školačce Jenně Hamilton, v podání herečky Ashley Rickards.

Nova toho sice o zahraničních seriálech moc neprozradila, jestliže se ale v průběžně vydávaných tiskových materiálech vyskytnou názvy dalších připravovaných seriálů (podle dřívějších informací by to měly být Upíří deníky a Stargate Universe), tento článek upravíme. A ve středu se podíváme na českou komerční dvojku – TV Prima totiž bude mít tiskovku k podzimnímu programovému schématu všech svých tří kanálů…

Jste spokojeni s podzimem na Nově? Na co se těšíte nejvíce? A o co naopak ani nezavadíte?

Zdroj: Tisková zpráva TV Nova

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
Jessica Angell

Jessica Angell

mám pocit že 8.řada NCIS ( námořní vyšetřovací služba) poběží normálně na stanici Nova jako tomu bylo do...
před 12 roky
Crazy-Nut*

Crazy-Nut*

Těším se především na House a Comeback :) hned se ten další a snad už poslední školní rok bude lépe snášet ;)
před 12 roky
dusk

dusk

Jen by mě zajímalo, zda to bude opravdu celá nová série, nebo jen pár dílů, které natočili před pěknou dobou...
před 12 roky
Další články k tématu