15. 8. 2015

Přejde Netflix po Marvelu ke Star Wars?

Přejde Netflix po Marvelu ke Star Wars?

Hrané seriály ze Star Wars univerza, a k tomu ještě pod taktovkou Netflixu? Pro mnohé fanoušky by se jednalo o splněný sen. Hned na začátku článku je však třeba upozornit na to, že veškeré zde obsažené informace jsou pouze spekulativního rázu, ani společnost Netflix, ani společnost Disney doposud nepotvrdily, že by skutečně jednaly o podobné smlouvě, jakou Netflix uzavřel s Marvelem.

Už od března letošního roku se začínají na internetu objevovat informace a s nimi spojené diskuze o tom, že by se značka Star Wars mohla přesunout do hrané seriálové podoby. Různé zdroje uvádí, že společnost Disney začala jednat s Netflixem o podobných možnostech, jaké vznikly skrze smlouvu streamovací služby s komiksovým Marvelem.

Zdroje dále uvádí, že Disney chce značku Star Wars přenést ze stříbrného plátna do televize a že chce takto pokračovat ve svém partnerství s Netflixem. Mluví se ne o jednom seriálu, ale potenciálně hned o třech různých hraných seriálech, které by byly postupně uváděny podobně, jak je tomu nyní s Daredevilem, Jessicou Jones atd.

Spojení Lucasfilmu a Netflixu dává také docela smysl. Lucasfilm chce zachovat v potenciálních seriálech co nejvíce filmový nádech, což Netflix svou tvorbou umožňuje. Televize dále dává šanci zkoumat některé příběhy a postavy, které ve filmech nemají tolik prostoru a jsou spíše upozaděny. S Netflixem navíc přichází větší šance na kritická ocenění; poslední dva roky jsou nominace na Emmy či Zlaté glóby doslova nacpány právě seriály z netradičních (netelevizních) zdrojů.

Prozatím však tyto zprávy nelze zařadit jinam než mezi spekulace, jak jsme vás ostatně již upozorňovali výše. V současnosti není znám ani náznak toho, o čem či o kterých postavách by zmíněné tři seriály mohly být, ani přibližná doba, kdy by se mohly začít natáčet či vysílat.


Chtěli byste vidět netflixácké pojetí Star Wars? Nebo myslíte, že je téma vhodnější na velkorozpočtové filmy než do televize?

Za každej like dostane autor bonbón! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
Remi

Remi

Tohle by bylo ideální spojení a kdyby se rozhodli použít i nějakou knižní sérii ze světa SW. Hmmm, svět...
před 8 roky
Ragnarok8

Ragnarok8

Sakra! Tak teď prosím všechny bohy...aby tohle byla pravda a skutečně se Netflix pustil do SW světa...pak už...
před 8 roky
Další články k tématu