15. 8. 2015

Red: Od komiksu přes filmy až k seriálu

Red: Od komiksu přes filmy až k seriálu

Stanice NBC oznámila, že vyvíjí projekt Red. Jde o hodinový seriál, který se inspiruje stejnojmennou filmovou sérií. Televizní adaptace pochází od tvůrců filmu Jona a Ericha Heberových, kteří společně napsali tento filmový hit z roku 2010 a jeho pokračování z roku 2013. S televizním projektem jsou spjati také Lorenzo di Bonaventura a Mark Vahradian, kteří oba filmy produkovali.

Tyto filmové akční komedie jsou inspirovány limitovanou komiksovou sérií stejného jména, kterou vytvořili Warren Ellis a Cully Hamner a která vyšla v nakladatelství DC Comics. V hlavních rolích filmu se objevili Bruce Willis, Morgan Freeman, John Malkovich, Mary-Louise Parker, Helen Mirren a Karl Urban.

Příběh se točí okolo skupinky REDů (Retired Extremely Dangerous operatives – extrémně nebezpeční agenti ve výslužbě). Ti se musí vrátit zpět do aktivní služby poté, co CIA pošle na jednoho z nich nájemného vraha.

Seriál by si prý měl zachovat podstatu filmového příběhu, nicméně by měl být zasazen do více uzemněného a autentického světa. Sledovat bychom měli postavy a jejich černý humor, skrze který se snaží vypořádat s civilním životem na jednu stranu a bojem pro a proti organizaci, která je odkopla.

Pro zájemce přinášíme trailer k prvnímu filmu:


Znáte zmiňované filmy či komiksy? Myslíte, že jde o dobré téma a žánr pro televizní zpracování? Mohl by tento projekt sklízet úspěchy?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu