19. 8. 2015

Podzim 2015 na České televizi ovládne domácí tvorba

Podzim 2015 na České televizi ovládne domácí tvorba

Koncem července proběhla na Kavčích horách tisková konference České televize, během níž bylo odhaleno podzimní programové schéma kanálů ČT. A není žádným překvapením, že i letos se dočkáme převážně vlastní tvorby.

Mezi hlavní seriálové tahouny budou letos patřit například Doktor Martin, Labyrint, Místo zločinu Plzeň nebo Rudyho má každý rád. Dočkáme se ale i nové řady taneční soutěže StarDance, řady zajímavých dokumentárních cyklů, ale i několika zahraničních záležitostí.

Čtveřice nových původních seriálů

Jednou z nejočekávanějších záležitostí České televize je bezpochyby Doktor Martin, česká adaptace stejnojmenného britského seriálu, kde se hlavní role ujal Miroslav Donutil. V tomto šestnáctidílném komediálním dramatu s lékařskou tématikou sledujeme osudy doktora Martian Elingera, který se rozhodl opustit Prahu, kde byl úspěšným chirurgem, a vydá se do malého městečka Protějov u Beskyd, aby se stal praktickým lékařem. Bude si muset zvyknout na nový životní styl a samozřejmě i na nové lidi. Poprvé se Doktor Martin představí v pátek 4. září ve 20:00 a poběží s týdenní periodicitou.

S adaptacemi zahraničních seriálů se letos rozhodně nešetřilo, jako další totiž přichází nový sitcom Rudyho má každý rád, který vychází z americké verze Everybody Loves Raymond. O tomto seriálu jsme vás již několikrát informovali (zde a zde), takže jej není třeba až tak podrobně představovat. Objednáno bylo celkem dvanáct epizod, které se začnou vysílat od pondělí 31. srpna ve 21:00.

Kriminálními kousky se na ČT v posledních letech opravdu nešetří a ani letošní podzim nebude výjimkou. Jako první se nám představí Labyrint, sedmidílný kriminální seriál režiséra Jiřího Stracha inspirovaný severským noirovým dramatem v hlavní roli s Jiřím Langmajerem. Poprvé v Labyrintu zabloudíme 31. srpna ve 20:00. A poté se vydáme do Plzně, přesněji na Místo zločinu Plzeň, kde bude tamější tým kriminalistů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem odhalovat záhadné vraždy s řadou podezřelých. Natočeno bylo šest epizod.

Dokumentární sondy do života

Dokumentární cykly se staly nedílnou součástí programu České televize a čekají nás nejen nové, ale i staré a divácky osvědčené pořady. Z nových stojích za zmínku dokumentární realityTV Zlatá mládež, ve kterém pět teenagerů okusí něco, co jim bylo dosud zcela cizí, a sice tvrdá práce. Na pět týdnů se z nich stanou řezníci na jatkách, obyvatelé Chanova, účastníci armádního kurzu přežití, rolníci v české vesnici v Banátu a ošetřovatelé v domově důchodců.

Dále se čeští horolezci rozhodnou zdolat nejvyšší pohoří světa, a to v dokumentu České himálajské dobrodružství. Dějinami trampingu se bude zabývat Zvláštní znamení touha a přijdou i nové díly publicistického cyklu Pološero. Dalšími rozebíranými tématy, která jsou ve společnosti brána jako tabu, budou například lidé v kómatu, fetišisté, život s HIV, sebevrazi nebo i Islám.

Návratu se dočká docu-soap Čtyři v tom, konkrétně již se třetí sérií. Do třetice se otevře i Herbář, ve kterém dvě matky rozdávají rady o tom, jak byliny dokáží dát zdraví i pohodu. A naše celebrity a další veřejně známé osobnosti budou dále zkoumat své rodokmeny ve druhé řadě Tajemství rodu.

Zahraniční klasiky

Na Dvojce se tradičně dočkáme i několika zahraničních počinů. Česká televize láká mimo jiné na Hotel Adlon, výpravnou německou minisérii o čtyřech generacích majitelů berlínského luxusního hotelu.

S druhou sérií se vrátí švédsko-dánský krimi thriller Most, popáté se vydáme do Panství Downton a nezapomnělo se ani na třetí pokračování britsko-švédského kriminálního cyklu Wallander.

Podzim 2015 v ČT

A pokud chcete vidět podzimní schéma České televize ve více grafičtější podobě, na oficiálním kanálu ČT vyšlo několik videí, která vám programové schéma představí. Níže můžete zhlédnout náhled na celou skupinu kanálu, případně jsou tu i samostatná videa pro ČT 1, ČT 2 – vlastní tvorba, ČT 2 – akvizice, ČT art a ČT :D.


Přijde vám letošní podzimní nabídka České televize lákavá? Nebo vás naopak nechává chladnými?

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
lukascoolarik

lukascoolarik

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Tempy

Tempy

Tak na Labyrint se těším. Strach ty detektivky prostě umí. Uznávám, že občas je to přitažené za vlasy, ale...
před 8 roky
La.Volpe

La.Volpe

Už někdo viděl těch pár dílů Doktora Martina? Na to, že je to českej seriál, tak jsem nadšenej. Bavil jsem...
před 8 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Taky mě ten seriál hrozně mile překvapil. Letos už druhý český seriál, na který si dávám budík. ČT válí.
před 8 roky
Další články k tématu