21. 8. 2015

Blood Drive: Syfy startuje auto poháněné lidskou krví

Blood Drive: Syfy startuje auto poháněné lidskou krví

Kabelovka Syfy se pouští do žánru grindhouse. Že vám slovo nic moc neříká? Jde především o filmový styl, kdy film rezignuje na tradiční koncepty jako dobré herecké výkony, vývoj postav, produkční hodnoty, kreativní režie a zajímavá zápletka, a místo těchto věcí upřednostňuje sex, nahotu, násilí a další šokující témata.

Novinka Blood Drive dostala od stanice objednávku na první sérii, která bude obsahovat 13 epizod. Příběh se odehrává v budoucnosti, která stojí na prahu apokalypsy. V Los Angeles pracuje poslední nezkorumpovaný policista. Je však nucen přidat se ke zvrácenému smrtelnému závodu napříč Spojenými státy. Auta v tomto závodě jsou totiž poháněna krví. Jeho novou společnicí se stává nebezpečná femme fatale, která lidi vnímá pouze jako palivo.

„Tento výrazně stylizovaný kolotoč je tak trochu návrat do 70. let, která jsou charakteristická kinematografií grindhouse,“ uvedl ředitel stanice Dave Howe. „Kombinace nevkusné akce a černého humoru může posunout hranice do vtipných a neočekávaných směrů.“

Syfy stále více přechází k přímým seriálovým objednávkám a přeskakuje pilotovou fázi. Takto bylo objednáno např. mimozemské drama Hunters nebo space opera The Expanse.


Zaujal vás Blood Drive a žánr grindhouse? Dáváte seriál do watchlistu?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Mik

Mik

Zrovna k syfy, která jede seriály v PG nebo PG-13 se mi to nehodí, ale pokud by to bylo v R...
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

O žánru už jsem slyšela, ale hrozně se mi líbilo, jak jsi to popsala :D.
před 5 roky
Yellow

Yellow

Tak to je přesně pro mě, protože i takovou blbinu lze udělat dobře.
před 5 roky
Další články k tématu