22. 8. 2015

Havana Quartet: Antonio Banderas se přesouvá do televize

Havana Quartet: Antonio Banderas se přesouvá do televize

Tedy abychom byli přesní, možná se přesouvá do televize. Kabelovka Starz během letního novinářského turné TCA prozradila, že vyvíjí projekt s názvem Havana Quartet, který je nejnovější spoluprací mezi Spojenými státy a Kubou. Dramatu se upsal herec Antonio Banderas, který v případě seriálové objednávky ztvární hlavní roli.

Scénáře projektu se ujme známý kubánský scenárista Eduardo Machado (Magic City), který aktuálně žije ve Státech. Havana Quartet je adaptací populární čtyřdílné knižní série detektivních románů Havana Blue, Havana Gold, Havana Red a Havana Black od kubánského spisovatele Leonarda Padury.

Hlavní postavou je těžký piják, leč romantik, kubánský policejní detektiv Mario Conde (Banderas). Ten ze všeho nejvíce touží po tom stát se spisovatelem, nicméně prozatím mu musí stačit práce detektiva. Potenciální seriál je zasazen do 90. let, kdy komunistický sen začínal přetékat přes okraje, ale doba měla stále plno půvabu.

Kuba byla hlavním tématem již jiného retro seriálu stanice Starz – po dvou řadách zrušeného Magic City. Ten byl zasazen do roku 1959 do Miami krátce po kubánské revoluci.

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Ragnarok8

Ragnarok8

Tak Banderasovi možná i dám šanci! V Expendables 3 byl vynikající...tak uvidíme.
před 8 roky
Další články k tématu