15. 9. 2015

Česko slaví taneční úspěchy v So You Think You Can Dance

Česko slaví taneční úspěchy v So You Think You Can Dance

Upozornění: Bleskovka obsahuje spoilery ze včerejšího finále 12. řady So You Think You Can Dance. Číst tedy pouze na vlastní nebezpečí :-)

Včera večer bylo v USA odvysíláno finále 12. série taneční reality show So You Think You Can Dance (Umíte tančit?). Nestalo se poprvé, aby se mezi dvacet nejlepších dostal soutěžící z jiné země mimo USA, tentokrát jsme ale zaváleli my, Češi. Již v minulém ročníku se v pořadu poprvé ukázala krumperka Jana „Jája“ Vaňková, která už tenkrát dokázala okouzlit porotu.

Jája se loni dostala těsně před živá kola, ale bohužel neprošla sítem do Top 20 nejlepších tanečníků. Letos se však formát pořadu mírně proměnil a jak tanečnice sama uvedla, tuto příležitost si nemohla nechat ujít. Toto léto proti sobě soupeřily dva týmy – tým stage (pódium) a tým street (ulice). Jája jakožto krumperka soupeřila za tým street.

Rok volna využila rodačka z Děčína pilným trénováním, což se letos ukázalo. Jako střela proletěla castingovým kolem i následnou fází náročného týdne v Hollywoodu. Do Top 20 se dostala bez sebemenších problémů a my jsme konečně měli naše želízko v ohni.

Od živých kol už byla volba čistě na divácích, kteří si Jáju zamilovali. Týden co týden zářila v každém tanečním stylu, který si vylosovala – od hip hopu přes modernu až po bollywood nebo broadway. Za její výbornou techniku ji porota chválila se slovy, že kdyby nevěděli, jaký je její hlavní styl, nikdy by to nepoznali.

Jája se nikdy během živých kol neocitla v Bottom 6, případně Bottom 4, tedy mezi šesti/čtyřmi tanečníky, kteří dostali od diváků nejméně hlasů. Vždycky byla na vrcholu a není tedy divu, že se dostala až do finále. Jak už jsme psali, to bylo odvysíláno včera večer a na konci epizody byl korunován Nejoblíbenější tanečník Ameriky.

Třiadvacetileté Češce vítězství uteklo pouze o chloupek. Dostala se mezi nejlepší dvojici, nakonec ale obsadila druhé místo – vítězkou ročníku se stala stepařka Gaby Diaz z Miami. I tak ale Jája reprezentovala Českou republiku perfektně, za což jí patří velká poklona a gratulace k nádhernému umístění!


Sledujete SYTYCD? Fandili jste letos Jáje, nebo jste měli jiného favorita? Jaké další příklady skvělé reprezentace našich končin v USA znáte?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
ragelly

ragelly

Konečně se vyplatilo, že ty realitky sleduju :D Jinak Jája byla vážně skvělá týden co týden, ale...
před 8 roky
denisa_em

denisa_em

Před pár lety taky Jaja vyhrála s taneční skupinou IAmMe americkou soutěž America Best Dance Crew. Byla...
před 8 roky
Michalenka

Michalenka

Džajna je i úžasná učitelka :3Na její workshopy budu ještě dlouho vzpomínat :)
před 8 roky
Další články k tématu