29. 9. 2011

Představuje se Terra Nova

Představuje se Terra Nova

Je tomu zhruba půl roku, co jsem prvně začal vídat články o velkolepém chystaném projektu Terra Nova. Ono by na tom nebylo nic tak velkolepého, kdyby na světlo světa nevyšel fakt, že ho produkuje sám Spielberg a plácl si právě se stanicí Fox, která má na svém kontě takové velikány, jako Dr. House či Fringe. Čtěte dále ->

[KONEC] POZOR MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY

Už jenom tento fakt mě donutil zjistit si o tom více. Když pominu všechno to vychvalování okolo, musím říct, že příběh samotný mě zaujal a opravte mě, jestli se mýlím, ale je i tak trochu originální.

*Skupinka lidí je vyslána 95 miliónu let v čase, aby zde žila a snažila se vybudovat civilizaci, která by předešla podobnému scénaři, jaký je v roce 2149, čili přelidnění a nedostatek kyslíku. Jak je známo, v tuto dobu planetě vládli dinosauři a všelijaké potvory. *

Příběh by tedy byl, ale moje osobní očekávání právě od takových tvůrců jsou veliká, a proto se s příběhem samotným nesmířím. Potřebuji i uspokojivou vizuální stránku, charakteristické herce, scénář a v neposlední řadě hlavně věrohodné dinosaury viz Jurský park.

Pilot je tedy za námi a já měl konečně ten čas ho shlédnout (díky Bohu za státní svátek), no a jak to dopadlo? Velkolepá výprava se zatím nekoná, avšak dílo má pořád velký potenciál a já jen doufám, že se to rozjede.

Víte, se seriály obecně je to jako s obchody, když něco potřebujete, jdete si to koupit (za předpokladu, že jdete do nového obchodu). První věc, kterou uděláte, když vejdete je, že se rozhlédnete a už při tomhle rozhlédnutí si uděláte první obrázek, první názor, který vás může donutit se hned otočit a nikdy se na podobné místo nevracet. Naopak jiný vás může okouzlit, avšak jak ho poznáte bliž, zjistíte, že kvality nejsou na takové úrovni, jak vypadaly při prvním rozhlédnutí. No, ať už jsou reakce jakékoliv, když už jste tam, přece hned neodejdete a dáte obchodu šanci… záhy můžete zjistit, že obsluha je velmi ochotná a příjemná, ač ze začátku budila jiný dojem. Nakonec přijdete na to, že jste hledali přesně to, co jste chtěli a jste rádi, že jste zůstali až do konce.

Podobně to chodí i u seriálů. První díl vás může ohromit, nebo vám může zkazit celý večer. Je třeba vydržet ale víc dílů, abyste si mohli udělat konečný obrázek a být si jistí svým názorem. Mnohdy totiž může dojít k fatálním zvratům, které vás už nepustí od monitorů.

Tímhle malým nakupováním jsem chtěl tedy říct, že v mém případě je to momentálně stejné. Pilot se mi líbil, to ano, dinosauři byli věrohodní (na seriál), zpracování apokalyptického světa úžasné, v hereckém obsazení sice skoro žádná známá tvář, ale pár se jich přece najde, plus těm novým dám rád šanci a zpracování celkově ve mně budilo kladný dojem. Je potřeba říct, že za tu hodinku a půl jsem se nenudil, docela mi to uteklo, ale vysvětlil bych to spíš tím, že jsem jako nováček v tomhle světě pořád čekal něco víc, což se nakonec nekonalo.

Proto doufám, že další díly přinesou nějaká ta „lákadla“, pilot zanechal v divákovi pár zajímavých otázek a já doufám, že se budou postupně rozuzlovat a scénáristé nebudou hrát mrtvé brouky.

Také doufám, že se dočkáme většího představení hlavních postav, zatím to byla taková všehochuť.

Terra Nova může dopadnout všelijak. Někdo ji miluje a někdo ji nenávidí, už jenom kvůli těm slibům, co padly. Já si udělám názor až po prvních pěti dílech. Myslím ale, že Spielberg by s žádnou kravinou nepřišel a dávám tak seriálu velké naděje, ale vše ukáže až čas…

…a co vy? Jak se Terra Nova líbila vám?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
CorteX

CorteX

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře9zobraz všech 9 příspěvků
allyska

allyska

Názor to byl zajímavý a rozhodně bych byla pro, kdyby se u jednotlivých epizod mohla rozjet...
před 12 roky
kacka.irena

kacka.irena

Pilot se mi líbil, doufám jen, že to nebylo pouze velkolepé lákadlo, a pak to osekají (přesně to se stalo...
před 12 roky
vikkyy

vikkyy

Já souhlasím s Lutekou a allyskou.
před 12 roky
Další články k tématu