2. 10. 2015

Scéna měsíce: Září 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Gotham
epizoda
herci
Benjamin McKenzie (James Gordon), Donal Logue (Harvey Bullock), Robin Lord Taylor (Oswald Cobblepot)
scéna
Vítejte zpět
allyska

Gotham byl pro mě nejočekávanějším seriálovým návratem v září. Usedala jsem tedy k němu s velkým očekáváním. Po zopákování, co se odehrálo minulou sezónu a kratičkou scénou s malým Brucem, se to ihned rozjelo. Za doprovodu skvělé písničky vidíme Jamese připravujícího se do práce a o pár chvil později zjistíme, že byl degradován. Což člověka tolik nepřekvapí, protože předtím zahlédneme barmana Harveyho. Stylový je nástup švihlé Barbary do léčebny. Pohled na Jeroma dává tušit, že se dočkáme ujetých proslovů s charakterickým smíchem. A nesmí chybět ani prohnaný Tučnáček, nynější král Gothamu. Tato úvodní pasáž je tedy pro mě scénou měsíce, protože jsem se při ní radovala jako malé děcko a uvědomila si, jak mě tahle podívaná chyběla.

Furiant

Once Upon a Time
epizoda
5×01 – The Dark Swan (27. 9. 2015)
herci
Jennifer Morrison (Emma), Ginnifer Goodwin (Mary Margaret), Josh Dallas (James David), Lana Parrilla (Regina), Colin O'Donoghue (Killian Jones)
scéna
Temná Emma se představuje
Furiant

Nová seriálová sezóna je konečně opět tady, a tak už začne být zase složitější vybrat jenom jednu scénu měsíce. V září mě ale nejvíce zaujala asi závěrečná scéna prvního dílu nové série OUAT, kdy se najednou celá pohádková banda opět objevila ve Storybrooku. Nikdo si nic nepamatuje, nikdo neví, proč jsou zpět a co dělali posledních 6 týdnů. Pak vejde Temná Emma. Všichni koukají, nemohou uvěřit svým očím a přemýšlí, co se asi stalo. A divák s nimi, což se mi na této scéně právě tak líbilo. Jennifer Morrison jsem tu temnotu zatím sice moc nevěřil, ale jsem zvědavý na to, co nám předvede v dalších dílech. Na temnější verzi Emmy se totiž celkem těším – mohla by to být příjemná změna. Co myslíte vy?

Gabik.029

Castle (Castle na zabití)
epizoda
8×02 – XX (28. 9. 2015)
herci
Stana Katic (Kate Beckett), Nathan Fillion (Richard Castle)
scéna
Rozchod Caskett
gabik.029

Osmou sérii Castla převzala dvojice nových showrunnerů, kteří si jsou jasně vědomi toho, že si seriál žádá menší oživení. Posledních pár sérií začala kvalita lehce upadat a vedení se tak rozhodlo, že je potřeba dějem zamíchat. Plánují návrat k prvním třem sériím, kde byla chemie ústřední dvojice na svém vrcholu. Aby však bylo tohle možné, museli přistoupit k velmi odvážnému a drastickému kroku, kterému předcházel děj úvodního dvojdílu. Beckettová se opět ocitla uprostřed konspirace, která probudila její posedlost, a nebude schopna přestat, dokud celou záhadu neodhalí. Moc dobře ale ví, že tímto vystavuje obrovskému nebezpečí kromě sebe i své blízké, které je odhodlaná ochránit za každou cenu. A právě z tohoto důvodu se na konci dvojdílu během dojemné scény rozešla s Castlem, který se ji snažil marně přesvědčit, aby zůstala. Nezlomila tak srdce jen jemu, ale i milionům fanoušků. Myslím, že není ani třeba zmiňovat, že se ze strany Stany jednalo opět o úctyhodný herecký výkon, jak už bývá zvykem.

lukascoolarik

Blindspot
epizoda
1×01 – Pilot (21. 9. 2015)
herci
Jaimie Alexander (Jane Doe)
scéna
Úvod
lukascoolarik

Pilotní epizody jsou u každého seriálu velmi důležité, o tom není pochyb. Neméně důležitá je i první scéna, kterou vidíme. A ta když se podaří, tak si vás seriál pěkně rychle získá. Z letošních zářijových novinek měl jednoznačně nejlépe zpracovanou úvodní scénu Blindspot. Poté, co policista na neznámou tašku upozorní autority, je Times Square zcela vylidněno a zůstává tam jen ta taška a pyrotechnici. Jeden z nich se vydává tašku prozkoumat, ta se ovšem začne sama otevírat. Postupně se z něj vynoří nahá, zmatená a zcela potetovaná žena. To všechno skvěle natočeno a doprovázeno záhadným původním soundtrackem. Ať už Blindspot dopadne jakkoliv, tuhle báječnou scénu už mu nikdo nevezme.

Pajky

Doctor Who (Pán času)
epizoda
herci
Peter Capaldi (Doctor), Jenna Coleman (Clara) a Michelle Gomez (Missy)
scéna
Doctor, tank a kytara
pajky

19. září jsem měl v kalendáři zaškrtnuto už dlouho a vážně jsem se těšil, až se vrátí Doctor. A jedno se mu rozhodně musí nechat, opravdu si umí zvolit nástup. V září mě nic nepobavilo víc než jeho kytarové vystoupení. Vše začíná kdesi v Sussexu, zhruba v 16. století a do toho se objeví Doctor, který do arény vjíždí na tanku a s kytarou přes rameno. Po svém úvodním kytarovém představení prohodí povedený vtípek (tank vs. akvárium – více v hláškovinách) a pak si všimne, že ho z hradeb pozoruje Missy a Clara. V ten okamžik na kytaru rozbalí ústřední písničku z Pretty Woman. V tu chvíli jsem šel do kolen, to bylo vážně povedený.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
Chrosticek

Chrosticek

Za mna finale serialu Last Ship. V podstate cela cast bola velmi silna, hlavne vylodenie a stretnutie...
před 8 roky
ESESEL

ESESEL

Continuum - Kiera topí Kelloga.
před 8 roky
_karel_

_karel_

Ten Blindspot, naprosto jednoznačně. Zajímalo by mě, jestli Jaimie chodila počmáraná po celou dobu natáčení....
před 8 roky
Další články k tématu