2. 11. 2015

Scéna měsíce: Říjen 2015

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

iZombie
epizoda
herci
David Anders (Blaine DeBeers)
scéna
Blainovo nové zaměstnání
allyska

Říjen pro mě znamenal především návrat iZombie. Všechny díly v tomto měsíci mě bavily a i když jsem si neskutečně užila například Liv jako bohatou paničku, nejvíc mě pobavilo přizpůsobení se Blaina. Ten, ačkoliv už není zombie, hodlá nadále v tomto bussinesu pokračovat, a tak si stále na zombíka hraje. Když jsem ho v prvním díle zahlédla mluvit o smrti, říkám si, o co mu jde. V zápětí se dozvím, že se z něho stal majitel pohřebního ústavu, což parádně sedí k jeho prohnanosti. Třešnička na dortu k tomu byla, že stejně jako padlý hrdina Major, vycítí přítomnost zombie.

Furiant

Arrow
epizoda
herci
Paul Blackthorne (Quentin Lance), Caity Lotz (Sara), Katie Cassidy (Laurel)
scéna
Lance chce zabít Saru
Furiant

Nevím, jesti se mnou budou všichni souhlasit, ale přijde mi, že prvních pár dílů nové série Arrowa je temnějších než celá série minulá. Oživení Sary bylo vzhledem k Legends of Tomorrow jasné, osobně jsem byl ale zvědavý, jak se s tím vypořádá její otec, kapitán Lance. Nenapadlo mě, že bude chtít svoji dceru zabít, takže to pro mě bylo celkem překvapení. Nejvíce se mi však na této scéně líbilo herecké umění Paula Blackthorna. Ten svůj vnitřní boj, zdali Saru opravdu zastřelit či ji nechat žít, zahrál opravdu velice dobře a věrohodně. Sám nevím, jak bych se zachoval, kdybych byl na jeho místě a věděl to, co ví on. I když jsem opravdu rád, že Sara žije…

Gabik.029

Lost Girl (Dívka odjinud)
epizoda
herci
Anna Silk (Bo), Richard Howland (Trick), Inga Cadranel (Aife)
scéna
Vražda Tricka a Aifey
gabik.029

Přestože bylo tento měsíc odvysíláno i samotné finále seriálu, nejšokující epizoda byla představena o pár týdnů dřív. Od svého vysvobození se Hádes celou dobu choval jako starostlivý otec, který chtěl být Bo vždy nablízku. Každý měl však své podezření a bylo jasné, že Hádes plánuje něco většího. Bo byla celý díl jen krůček od odhalení jeho pravé tváře a když k tomu nakonec došlo, bylo už pozdě. Nejenže Hádes zavraždil Boinu matku Aifeu, kterou celou dobu manipuloval, ale hrdlo podřízl také jejímu dědečkovi Trickovi, který Bo zemřel v náruči. Přišla tak o svou biologickou rodinu, což nedokázala psychicky přijmout a zhroutila se.

HonZajs000

Stardance: Když hvězdy tančí
epizoda
herci
Radek Balaš (porotce), Jitka Schneiderová (soutěžící), Marek Dědík (profesionální tanečník)
scéna
Sázka o tkaničky Zdeňka Chlopčíka
honZajs000

Jelikož jsem toho za měsíc říjen neviděl mnoho a z toho mála, co jsem viděl, mi v paměti moc neuvízlo, volím za říjen něco z českých luhů a hájů. Uzavírat sázky se nemusí vyplatit. A dvojnásob to platí o přímém přenosu. Když tedy ve druhém tanečním večeru soutěže Stardance: Když hvězdy tančí porotce Radek Balaš prohlásil, byť žertem, že pár ve složení Jitka Schneiderová a Marek Dědík mají finálové ambice, jinak že sní tkaničky z tanečních bot Zdeňka Chlopčíka, netušil, jaký dopad to bude mít. Herečka ho okamžitě chytla za slovo. Stejně tak pak moderátor Marek Eben. A bylo hotovo. Navíc oficiální facebookový kanál už sázku též bere za oficiální. Takže nezbývá než sledovat dál, jak se bude situace vyvíjet a jak nakonec sázka o tkaničky dopadne. Nuže, Balaši, jsem zvědav…

lukascoolarik

The Blacklist
epizoda
herci
Megan Boone (Liz Keen), Diego Klattenhoff (Donald Ressler), Mozhan Marnò (Samar Navabi)
scéna
Liz utíká před FBI
lukascoolarik

Na třetí sérii Blacklistu jsem se těšil jako malé dítě na Vánoce a úvodní díl rozhodně nezklamal. Už od závěru předchozí řady bylo jasné, že si Černá listina projde velkou proměnou, a tak se také stalo. Vše ještě potvrdila závěrečná scéna, kde Ressler a Samar pronásledují Liz, která nemá na vybranou a z posledních sil přelézá bránu ruské ambasády. Ressler z druhé strany jen zoufale sleduje, jak se Liz představuje jako Masha Rostová a žádá o azyl. To vše podkresluje skladba No Harm od Editors, která scéně sedí jako vyšitá.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

No začal 30.10. pokud se nepletu....
před 8 roky
anjoa

anjoa

U mě je to v říjnu mezi Shondou, Shondou a Shondou:) Greys Anatomy s12e05 - scéna, kdy je večeře...
před 8 roky
Gabik.029

Gabik.029

Přesně ty scény z GA a Scandalu 5x06 jsem taky zvažovala + ještě tu scénu, kdy se O a M sejdou...
před 8 roky
Další články k tématu