13. 1. 2016

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Půl sezóny je za námi. Jak si v ní seriály vedly? Směřují směle k novým sériím, nebo stojí nad propastí rušení? Náš velký přehled začíná stanicí ABC!

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně ABC

Předpovědi ohledně osudů seriálů Velké pětky jsou již nedílnou součástí webu SerialZone. Seriály z pěti hlavních komerčních stanic v USA sledují tisíce z vás a většinu jistě zajímá, zda se nemusí stresovat ohledně toho, jestli náhodou nesledují posledních pár epizod daného seriálu vůbec.

V předchozích letech jsme pro vás připravovali předpovědi pouze jedenkrát ročně. Letos jsme se ale rozhodli, že vám nabídneme první rekapitulaci již nyní, na začátku midseason. Na druhé předpovědi se můžete těšit na jaře, před samotným květnovým rozhodováním. V té době si již odbydou svou premiéru také seriály, které si stanice schovávají pro midseason, a vy tak budete mít maximální přehled o tom, jak si kdo stojí.

Dnes se podíváme na stanici ABC. Seriály rozdělíme do sedmi skupin podle toho, jak velké šance na zrušení mají. Do první kategorie zařadíme již obnovené seriály, do poslední pak ty oficiálně zrušené.

Jako již tradičně v přehledu ignorujeme reality shows, které mají ve většině případů obnovení jisté nebo už obnovené jsou. U ABC je to The Bachelor, Dancing with the Stars, Shark Tank, The Taste a Wife Swap.

V seznamu dále nenajdete ani stálice a novinky, které si zatím neodbyly svou premiéru. U těchto opravdu nemá smysl tipovat, protože nejsou známá žádná čísla ratingů a sledovaností. U ABC do této kategorie patří Agent Carter, American Crime, Secrets & Lies, The Catch The Family, Of Kings and Prophets, The Real O'Neals a Uncle Buck.

Tolik k úvodu a nyní už se můžeme ponořit do našich tipů a spekulací.

Stoprocentní jistoty

Stanice byla natolik prozíravá, že své seriály před touto kategorií prozatím uchránila.


Ještě si vydechněte

Šance na zrušení:
5 %

Modern Family (Taková moderní rodinka)
Série: 7.

Krátký komentář: Popravdě už za ta léta netuším, co nového sem psát. Modern Family sice pomalu ve sledovanosti klesá, stále jde ale o nejsledovanější komedii na stanici. Herci se jistě prodražují, ale výhodná syndikace to vyhanrazuje. Modern Family bude na vrcholu předpovědí, dokud sama stanice předem neoznámí, že nadcházející série bude poslední.

Šance na zrušení:
5 %

Scandal (Skandál)
Série: 5.

Krátký komentář: Ze Scandalu se za poslední tři roky stala největší dramatická stálice a důkaz, že Shondaland má na ABC pevné místo. Ratingy oproti loňsku klesly, i nadále však fanoušci nemusí mít strach, že by o svého politického miláčka přišli.

Šance na zrušení:
10 %

Grey's Anatomy (Chirurgové)
Série: 12.

Krátký komentář: Chirurgové jsou seriál, který se vymyká všem předpokladům. I ve 12. sérii mají stále perfektní sledovanost, která je po dlouhá léta stabilní, a to seriál svůj těžký čtvrteční večer otvírá, nemá žádného předskokana. Stejně jako u Modern Family, i zde by se poslední série musela oznámit předem.

Šance na zrušení:
10 %

The Goldbergs
Série: 3.

Krátký komentář: Překvapivě úspěšná retro komedie. Pamatuju si předloňskou tipovačku, kdy Goldbergům věřil snad jen Fruiko. No a kde jsme teď. Je to druhá nejsledovanější komedie na stanici, která si buduje publikum navíc oproti svému (jen o kapku méně úspěšnému) předskokanovi The Middle.

Šance na zrušení:
15 %

How to Get Away with Murder
Série: 2.

Krátký komentář: Jeden z největších hitů loňské sezóny se letos musí potýkat s poklesem sledovanosti zhruba o 30 %. Co ale nezískává živě, to dohání na DVR. Zde má rekordní nárůst o 90 %! Stanice by byla bláznivá, kdyby se rozhodla tak výdělečného a zábavného tahouna dát z kola ven.

Šance na zrušení:
15 %

The Middle (Průměrňákovi)
Série: 7.

Krátký komentář: Rodinné sitcomy to mají těžké, v poslední době je jich čím dál víc. O to cennější je ten, který dokáže prorazit. Stanice měla před sedmi lety dvojnásobné štěstí, když nasadila jak Modern Family, tak i Middle. Oba seriály se staly stálicemi, které z obrazovek jen tak snadno nezmizí.


Není to tak jednoznačné

Šance na zrušení:
20 %

Black-ish
Série: 2.

Krátký komentář: Podle současných výsledků to vypadá, že program ABC se v dohledné době měnit nebude. Ani Black-ish si tuto sezónu nevede vůbec špatně, vlastně si stojí ještě lépe než loni. Kritici jej stále vychvalují a i když je sledovanost nižší než u MF, Middle nebo Goldbergs, pořád je nadprůměrná.

Šance na zrušení:
25 %

Quantico
Série: 1.

Krátký komentář: Máme tady prvního nováčka sezóny. Quantico byl očekávaný hit, který svou pozici favorita potvrdil. Nasazení v nedělních večerech byl možná trošku risk, který se však vyplatil, seriál si stojí ještě lépe než pohádkový OUAT, který se vysílá ve stejný den.

Šance na zrušení:
30 %

Fresh Off the Boat
Série: 2.

Krátký komentář: Loňské midseason překvapení letos zůstává stabilní. Sledovanost je lehce nadprůměrná a kritici Fresh Off the Boat přímo milují. Není, co víc si přát, třetí sezóna jistě bude.

Šance na zrušení:
35 %

Last Man Standing (Poslední chlap)
Série: 5.

Krátký komentář: Páteční veterán si vede i po pěti letech stále dobře, fanoušci mu zůstávají věrní. Jeho každoroční pozdní prodloužení je pouze výsledkem neustálého obnovování smluv, ale ani tento rok se nemusíme bát, že bychom o sitcom mohli přijít.

Šance na zrušení:
35 %

Once Upon a Time
Série: 5.

Krátký komentář: Once měl docela velkou krizi předloni, loni se mu ji s Frozen podařilo zažehnat a letos se drží na lehce nadprůměrné úrovni. Nedělní večery jsou pro něj brnkačka, fanoušci si svou týdenní dávku pohádky neustále zapínají. I když kvůli svému pokročilejšímu věku nemá prodloužení až na tolik procent jisté jako výše zmíněné seriály, i tak podle našeho názoru bez větších obtíží přežije do další sezóny.


Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
40 %

Agents of S.H.I.E.L.D.
Série: 3.

Krátký komentář: Tady to začíná být zajímavější. Agenti jsou letos opět v poklesu, i když mají stabilní čísla. Pořád ale převažuje ta možnost, že ABC bude jako každý rok hromadně prodlužovat a Agenti budou mezi šťastlivci.

Šance na zrušení:
50 %

Dr. Ken
Série: 1.

Krátký komentář: Dr. Ken je pro mnohé překvapení. Vražedné páteční nasazení ustál s přehledem, stojí si jen o desetinku hůře než jeho předskokan Last Man Standing. Vypadá to, že stanice našla zdárného druhého do dvojice pro páteční večer. Ale v obecném hledisku jsou jeho čísla průměrná, proto je šance na prodloužení jen poloviční.

Šance na zrušení:
50 %

Nashville
Série: 4.

Krátký komentář: Nashville je oříšek. Na jednu stranu se ze strany ABC neustále ozývá, jak mají seriál rádi, že už je neoficiálně prodloužen, že má vášnivé fanoušky… Na druhou stranu jeho rating je téměř nejhorší ze všech vysílaných seriálů. I když bychom tedy chtěli být více optimističtí, víc procent dát nemůžeme.


Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Šance na zrušení:
60 %

Castle (Castle na zabití)
Série: 8.

Krátký komentář: Castle to má rok od roku víc na vlásku. Sledovanost každou sezónu o desetinku upadá, tentokrát se drží kolem 1.2, což už je pro krimi veterána opravdu slabota. Herci navíc mají smlouvy jen do konce sezóny a stanice už uvažuje nad spin-offem a jinými možnostmi, takže by se fanoušci měli připravovat na tu možnost, že v květnu se Castle rozloučí.

Šance na zrušení:
70 %

The Muppets
Série: 1.

Krátký komentář: Muppeti jsme předpovídali jako jasný hit. Taky se tak o něm mluvilo na všech zahraničních webech. Realita ale stanici příliš nepotěšila, diváků týden co týden prudce ubývá. Krize propukla i za scénou, kdy došlo během sezóny k vyhazovu a výměně showrunnera. ABC slibuje, že druhá půlka sezóny bude o několik tříd lepší, ale těžko říct, jestli seriálu fanoušci dají druhou šanci.


Oběma nohama v seriálovém hrobě

Šance na zrušení:
80 %

Galavant
Série: 2.

Krátký komentář: Po výsledcích z posledních dvou epizod by si Galavant zasloužil i vyšší procento, pořád je tu ale naděje, že propadl na nejhorší seriál stanice jen kvůli speciálnímu vysílání Zlatých glóbů a tento týden se opět vzpamatuje. Už ředitel stanice ale v rozhovoru naznačoval, že vidí budoucnost seriálu na Broadwayi. A to není televize…

Šance na zrušení:
95 %

Blood & Oil
Série: 1.

Krátký komentář: Tady není ani moc co řešit, seriál byl neoficiálně zrušen. Natočené epizody byly odvysílány a jejich sledovanost byla katastrofální. Nyní musíme už jen čekat do května, až nám oficiálně oznámí, koho vybrali pro další sezónu. Pochybujeme, že se budou obtěžovat vysloveně seriály rušit. Prostě pokud o nich neuslyšíme, můžeme předpokládat, že jsou zrušené.


Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Šance na zrušení:
Zrušeno

Wicked City
Série: 1.

Krátký komentář: Je až neuvěřitelné, že je za námi půlka sezóny a my máme jen jeden zrušený seriál. Tím šťastným je Wicked City, retro krimi, které stanice kvůli opravdu bídným výsledkům (na úrovni aktuálního Galavanta… ehm) stáhla z programu po pouhých třech epizodách. Zbytek série se alespoň odvysílal online, takže fanoušci o závěr nepříjdou.


Stanici ABC máme za sebou. Co říkáte na náš přehled? Kterému seriálu držíte palce? O koho se naopak bojíte?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře43zobraz všech 43 příspěvků
JolanaC

JolanaC

Galavanta fakt nechápu. Vždyť je tato série už od začátku lepší než první... On se ještě oklepe! SHIELD už...
před 8 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Bojím se, že ne :( ale je to fakt škoda, jeden z nejlepších sitcomů dnešní doby.
před 8 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Loni Galavantovi přeci taky nikdo nedával šance. A jak jsme všichni čuměli. Ale dík za uklidnění...
před 8 roky
Další články k tématu