13. 1. 2016

Co čeká Bosche ve druhé sérii?

Co čeká Bosche ve druhé sérii?

Harry Bosch je ostřílený detektiv, kterého nám loni na jaře nabídla v seriálové podobě služba Amazon. Díky úspěchu, který zaznamenal, se můžeme letos v březnu těšit na druhou řadu. Bosch se tedy vrací a zřejmě bude mít plné ruce práce. Otázkou však zůstává, co přesně bude Harry řešit.

Tentokrát dojde na korupci v policejních řadách a domácí násilí. Jako páteř příběhu by měla sloužit knížka Falešní hráči (Trunk Music) od Michaela Connellyho.

Ten u seriálu funguje jako výkonný producent a ke druhé sérii prozradil: „Chceme rozšířit příběh a věříme, že ten nás vezme přes mnoho věcí, které jsou v dnešní společnosti důležité a diskutované. Ať už jde o policejní korupci nebo domácí násilí. Máme v seriálu prvky všech těchto možností a všechno vychází ze zdánlivě obyčejné mafiánské vraždy, kdy je člověk nalezený v kufru svého Bentley na Mulholland Drive.“

Série, která vzniká na motivy Connellyho románů, se vrátí do své druhé řady už jako očekávaný hit, když loňská sezóna měla nejúspěšnější premiérový víkend v historii společnosti.

Producenti řekli, že jsou rádi, že mohou divákům nabídnout znovu postavu, kterou znají. „V knihách je to velmi osobitý chlap a první série byla hlavně o tom, abychom odhalili divákům, kdo je Harry Bosch. Nyní si můžeme oddechnout a soustředit se na vyprávění dobrý příběhů a příběhů, které Harryho spojí s jeho rodinou, s jeho parťákem a jeho misí.“

Zároveň Connelly připustil, že i přesto, že nosným základem bude kniha Falešní hráči, tak několik epizod ovlivní také příběh z knihy Pád (The Drop). Původně se spekulovalo také o začlenění příběhu z knihy Poslední kojot (The Last Coyote) o které tentokrát nepadlo ani slovo.

Přes množství zdrojového materiálu připustil Connelly, že bude třeba pro adaptaci udělat jisté úpravy. „Některé z knih o Harry Boschovi jsou staré 20 let, takže potřebují modernizovat a doplnit.“ Dále se rozpovídal o tom, jak naplno zapojený do seriálu od začátku a že se to naučil díky svému nezdaru u prvního televizního projektu Level 9.

Connelly dokonce připravil základ příběhu pro druhou sérii ještě předtím, než byl seriál oficilně obnoven. Uznávaný autor také napsal samotné finále druhé řady. „Pokud by to fungovalo jako město, tak Eric (Eric Overmyer – výkonný producent) je jako starosta a já jsem jeho pravá ruka. Myslím, že mé otisky najdete v každém scénáři.“

Druhá série bude na Amazonu k dispozici od 11. března; do té doby si můžou fanoušci zkrátit čekání trailerem:

Sledujete Bosche? Těšíte se na druhou řadu? Četli jste knížní předlohu?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
Lill

Lill

Riadne infosky k druhej serii, vdaka za clanok :) Na druhu seriu sa uz tesim, som rada, ze je uz znamy...
před 8 roky
Lill

Lill

Teraz mi este napadlo, odkial je ta infoska, ze nieco bude aj z knihy Pad (The Fall)? Poznam vsetky...
před 8 roky
Pajky

Pajky

Uf moje chyba. Já ji znám jako Pád a předpokládal jsem nejnápadnější překlad :D Jinak se na druhou...
před 8 roky
Další články k tématu