15. 1. 2016

Nové seriály aneb co nás čeká a nemine

Poslední týden se nesl ve znamení seriálových objednávek. Stanice využívaly zimní novinářské turné k oznamování toho, na co nového se fanoušci v roce 2016 můžou těšit. Je toho opravdu pořádná kupa, takže jdeme hned na to.

TNT

Tales From the Crypt
Spíše než o seriál jde spíš o hororový blok, který nás letos čeká. Dvouhodinový programový blok se bude skládat z krátkých hororových příběhů a jedné hodinové antologie, která by mohla dosáhnout na konci sezóny několika epizod. Podle ředitele stanice Kevina Reillyho má jít o počáteční krok, který by mohl v budoucnu přinést stejný koncept v mnoha jiných žánrech.

TBS

People of Earth
Komedie od Grega Danielse, tvůrce The Office. Hlavním hrdinou je skeptický novinář Ozzie Graham, který zkoumá podpůrnou skupinu, jelikož chce napsat o jejích členech, kteří se údajně setkali s mimozemšťany. Čím hlouběji do jejich vyprávění se dostává, tím více zjišťuje, že na tom možná trošku pravdy je a dokonce se dostane až do té fáze, kdy sám přemýšlí, jestli nebyl někdy unesen. Někdejší outsider se stává členem skupinky vyvrhelů, kteří musí žít s vědomím, že může existovat život i mimo náš svět.

AMC

The Son
Multigenerační drama o zrodu Ameriky jako supervelmoci, které je vyprávěno skrze vzestup a pád texaského ropného impéria. Seriál je adaptací románu od Philippa Meyera.

ITV

Brief Encounters
Šestidílné retro drama odehrávající se v 80. letech minulého století. Seriál představí Steph, Pauline, Nitu a Dawn, které se stanou nečekanými podnikatelkami, když začnou prodávat exotické spodní prádlo svým bližním.

BBC America

Dirk Gently
Adaptace úspěšných komiksových románů Dirk Gently's Holistic Detective Agency. Seriál se odehrává ve světě hyperaktivního, absurdního detektiva Dirka Gentlyho. Jde o serializovaný komediální thriller, který sleduje bizarní dobrodružství hlavního hrdiny a jeho neochotného asistenta Todda. Ti společně řeší velkou a zdánlivě šílenou záhadu, střetávají se s nebezpečnými a divokými postavami s tím, že každá epizoda je přivede o krok blíže k pravdě.

Bounce TV

Saints & Sinners
První původní hodinové drama stanice ukazuje získávání moci, střet s podvody, chamtivostí, korupcí a také vraždu. Vše je zasazeno na pozadí velkého jižanského kostela. První série bude mít osm epizod a na obrazovkách se objeví již 6. března.

Showtime

I'm Dying Up Here
Hodinová dramatická dobová komedie od producenta Jima Carreyho. Příběh je zasazen na stand-up scénu Los Angeles v 70. letech minulého století. V této době se budovaly kariéry mnoha komediálních hvězd. Seriál se ponoří do inspirativních hlubin psychik těchto osobností, ukáže, jaký je to pocit stát sám na jevišti před publikem a snažit se ho rozesmát.

OWN

Queen Sugar
Seriál inspirovaný stejnojmenným románem od Natalie Baszile. Drama sleduje věřící ženu, která opustí svůj životní styl v Los Angeles, aby získala dědictví svého nedávno zesnulého otce – 800 akrů velkou farmu s cukrovou třtinou v srdci Louisiany. Její svět i identita se otočí o sto osmdesát stupňů. Spolu se svou dospívající dcerou se musí vypořádat s naprosto odlišným prostředím a zrekonstruovat od základu jejich farmu. Hlavní roli ztvární Rutina Wesley.

Channel 4

Loaded
Komediální drama, které sleduje čtyři dlouholeté kamarády, kteří se přes noc stanou multimilionáři. Josh, Vinny, Ewan a Watto právě prodali svou videoherní společnost za 246 milionů liber, vyčíslení miliard hodin krve, potu, únavy, řevu, potu, hádek, objetí, nápadů, bručení a sem tam také sprchování. Přes noc se z lidí, kteří hrají hry, rázem stanou hráči ve hře.

E4

Kiss Me First
Emotivní thriller, který vypráví příběh Leily, osamělé sedmnáctileté dívky, která je závislá na fiktivním světě online hry s názvem Agora. V Agoře se Leila setká s Tess, populární a sebevědomou pařmenkou, která skrývá temné tajemství. V realitě se s dívek také stanou přítelkyně. Pak ale Tess zmizí a Leila převezme její identitu a tím je rychle vtažena do řešení záhady ohledně jejího zmizení.

Foreign Bodies
Příběh skupiny cestovatelů, kteří se chystají na tříměsíční výlet po Asii. Britové Sean a Dylen se setkají s Američankami May a Ashley v Pekingu a rozhodnou se zbytek cesty absolvovat společně. Brzy ale zjistí, že je cesta zavede mnohem dál, než původně očekávali.

Netflix

Haters Back Off
Půlhodinová komedie v hlavní roli s youtube vloggerkou Colleen Ballinger-Evans. Seriál je založen na její nejúspěšnější postavě, Mirandě Sings. Sleduje rodinný život hrdinky, která je neuvěřitelně sebevědomá, ale naprosto netalentovaná hvězda na vzestupu, která je neustále srážena k zemi. I přes to ale nepřestává věřit, že je to hvězda, která se hvězdou již narodila, i když to nikdo jiný nevidí.

USA Network

Falling Water
Novinka od Gale Anne Hurd a jejího produkčního studia Valhalla. Jde o thriller, který kloubí realitu a nevědomé myšlenky. Drama sleduje tři lidi, kteří nejsou k sobě v žádném vztahu. Ti si postupně začnou uvědomovat, že každý z nich sní různé části jednoho společného snu. Každý z nich má přitom vlastní agendu; jeden hledá pohřešovanou přítelkyni, jeden ztracené dítě a jeden chce vyléčit svou nemocnou matku. Nápovědy, které nalézají ve společném snu, je vedou po správné cestě. Čím hlouběji ale jdou, tím více si uvědomují, že jejich účel je mnohem větší. Vize, které ve snu jsou, totiž skrývají klíč k osudu světa.

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
singularita

singularita

Článek je líbivý, ale nic mi do oka zatím nepadlo. Nechám se překvapit, třeba mezi nimi bude skvělá věc. No...
před 8 roky
Lucig

Lucig

USA Network dělá kvalitní seriály, takže Falling Water zkusím ráda, i když nemívám potřebu řešit...
před 8 roky
crazy fan

crazy fan

Vidím to na Tales From the Crypt a Kiss Me First. Tam mi to přebrání identity připomíná Orphan Black, tak...
před 8 roky
Další články k tématu