7. 2. 2016

Scéna měsíce: Leden 2016

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Lucifer
epizoda
1×01 – Pilot (25. 1. 2016)
herci
Tom Ellis (Lucifer Morningstar)
scéna
Lucifer vyhrožuje
allyska

Už trailer mě hodně navnadil na tuhle novinku a pilot dostál mému očekávání. Tomovi Ellisovi ďábla naprosto věřím, má neskutečné charisma. Sedla mi i hlavní hrdinka, jejíž představitelku Lauren German jsem měla ráda v Chicago Fire. Celkově bylo v prvním dílu hodně hlášek a komických situací. Toto humorné ladění seriálu mi velmi sedělo, oddychovky s dobrým dějem mám ráda. Za nejlepší scénu považuju Luciferovo postrašení holčičky, co otravovala Trixie. Parádní hláška a ty oči jsem nečekala. Prostě skvělý start seriálu a doufám, že se budu bavit i nadále.

Furiant

Agent Carter
epizoda
herci
Hayley Atwell (Peggy Carter), Bridget Regan (Dottie Underwood)
scéna
Souboj v trezoru banky
Furiant

Na seriály od Marvelu se vždycky těším jak školáci (a učitelé) na prázdniny. Netrpělivě jsem tedy odškrtával zbývající dny do premiéry druhé série seriálu Agent Carter. Nečekal jsem ale, že první díl druhé řady začne tak zhurta, tak úderně… a to doslova. Bojová scéna mezi Peggy a Dottie mě totiž okamžitě přikovala do křesla. Dottie šla se svými kumpány vyloupit banku, jenže v trezoru narazila na agentku Carterovou, což pro ni nemohlo dopadnout dobře, takže následoval perfektně ztvárněný souboj těchto dvou krásných žen. Líbilo se mi, že si tvůrci pohráli s choreografií, kterou považuji za velmi povedenou, a že v zaníceném souboji padla i nějaká ta vtipná hláška. Byla to prostě paráda a já byl spokojen už po prvních pár minutách.

HonZajs000

Undateable
herci
Chris D'Elia (Danny Burton), Brent Morin (Justin Kearney)
scéna
Danny a Justin jsou nejlepší přátelé
honZajs000

Undateable je dle mého názoru jeden z nejlepších sitcomů vůbec. Vtip a skvostné hlášky jsou na každém kroku a není dílu, u kterého bych se nepopadal smíchy za břicho. A LIVE verze třetí série tomu jen prospívá. Vybrat jednu vtipnou scénu je nemožné. Proto za scénu měsíce ledna volím závěr dvanácté epizody, závěr třetí řady a dost možná i závěr celého seriálu. Vždy rozesmátý a lehkovážný Danny se před zraky všech svých přátel svěří Justinovi s naprosto vážnou a kamennou tváří, že Justin je jeho nejlepší přítel. Po bezpočtu záchvatů smíchu herců i nás diváků teď všichni nasadí takový ten tupě blahý výraz, atmosféra zhoustne, oči zvlhnou a do krku se navalí knedlík. Pro fanoušky Undateable jeden z nejsilnějších momentů, který určitě zůstane v naší paměti. Jestli tohle bylo finále seriálu, nemám problém ho přijmout jako důstojné a záslužné. Celý dvojdíl plný smíchu a srdcervoucí závěr. Bomba!

lukascoolarik

The Blacklist (Černá listina)
herci
James Spader (Raymond Reddington), David Strathairn (Ředitel))
scéna
Ředitelův pád
lukascoolarik

Opět se budu muset opakovat a zvolit scénu ze seriálu The Blacklist. Po úžasném dvojdíle s Ředitelem jsem si zkrátka nemohl pomoct. Božích scén bylo hned několik, jmenovitě například Aramova snaha zastřelit Ředitele, pak třeba promluva Reda s Aramem na hřbitově nebo realizace Redova plánu na sejmutí Ředitele… Nakonec jsem se rozhodl pro jednu z nejvýraznějších scén druhé části dvojdílu, a to Ředitelův doslovný pád. Red se rozhodne souhlasit s podmínkou Spolku na očištění Lizina jména a zbaví se Ředitele, aby, jak se později zjistí, mohl zaujmout jeho místo. Red opět nezapomněl zlehčit situaci jednou ze svých hlášek a než se Ředitel dočká smrtelného pádu z letadla, slyší slova: „Už nějakou dobu klesáme. Zdá se, že tě vysadíme právě včas na večeři.“

Pajky

Suits (Kravaťáci)
epizoda
5×11 – Blowback (27. 1. 2016)
herci
Patrick J. Adams (Mike Ross) a John Pyper-Ferguson (Jack Soloff)
scéna
Mike vyřazuje Jacka ze hry
pajky

Pět měsíců, tak dlouhé čekání bylo mezi desátou a jedenáctou epizodou Suits a já jsem vážně byl plný očekávání zjistit, jak to s Mikem dopadne. Takže jsem si byl vcelku jistý tím, že moje lednová scéna se objeví v této epizodě. Šlo jen o to, která to bude. A že se jich nabízelo hned několik, rozhovor Mikea a Roberta Zanea nebo rozhovory Jessicy s Louisem. Nakonec však vyhrála ta ze závěru epizody. Ta, ve které si to Mike sebevědomě nakráčí do kanceláře k Jackovi a smázne mu z tváře ten samolibý úsměv, protože mu vysvětlí, jak se ta vysoká hra hraje a že on už dál nemá figurku na hrací ploše. Tohle jsou ty chvíle, kdy víte, že sledování Suits stojí pořád za to.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Kdo nesdílí není Čech! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
sarhod79

sarhod79

souhlasím s Luciferem ale se Suit taky
před 8 roky
anjoa

anjoa

Já bych za leden přidala Criminal Minds s11e11. Většinou už vím, co od Criminal Minds čekat - ohavné vraždy,...
před 8 roky
vevisek

vevisek

Určitě bych tam přidala některou Clexa scénu z The 100..ale všechny co tam byly jsou naprosto skvělé...
před 8 roky
Další články k tématu