20. 3. 2016

Paleyfest 2016: Empire

Paleyfest 2016: Empire

Celý letošní Paleyfest otevíralo jedno z nejúspěšnějších dramat současné americké tvorby – Empire. Panelu se účastnili herci a tvůrci, kteří se společně rozpovídali o svém seriálu, ale také třeba o hollywoodské rozmanitosti.

Tvůrce Lee Daniels připustil, že druhá série se od loňska odklonila mírně jiným směrem, což nevyšlo tak, jak si tvůrci představovali. „Myslím, že se to stává všem seriálům. I nadále jsme dramatická jednička, učíme se. Někdy si myslíte, že to nestačí, takže si přizvete další pár očí. Ve výsledku ale vždy platí, že chybami se člověk učí. Napravili jsme to.“

„Vždycky budete outsider kvůli barvě vaší pleti. Takhle to na světě funguje. Musíte rozkopnout dveře a nebrat ne jako odpověď,“ řekl tvůrce k otázce rasové rozmanitosti. „Je mi ctí vidět lidi barevné pleti, kteří nejsou pouze v amerických domovech, ale také v Brazílii a Španělsku a Itálii a Londýně. Nejen, že seriál je částečně africko-americkým zážitkem, ale spolu s mými partnery jsme schopni vyprávět příběh univerzálně.“

Když si vezmeme velmi působivý seznam hostujících herců, nastává otázka, kdo bude další. Moderátor nenápadně do mikrofonu šeptal Beyonce, Beyonce, Beyonce… Spousta slavných návrhů jako Adele, Kendrick Lamar, Prince nebo Rhianna si vyžádalo od davu mohutné ovace. „Máme spoustu dalších hvězd, které v seriálu uvidíte. Já sám jsem ze staré školy, takže bych rád představil lidi, kteří byli mojí inspirací, třeba Sidneyho Poitiera,“ uvedl ke konci panelu Daniels.

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
verunkawrath

verunkawrath

Tvůrcova slova by se dala vytesat do kamene.
před 8 roky
Další články k tématu