Diskuze k článku Novinka pod lupou: The Five
avatar uživatele
Nira
VIP | Cool level: 32 | Debra Morgan
16. 4. 2016 / 20:49:44 (před 8 roky)
off

Vypadá to zajímavě, zkusím.

avatar uživatele
zip
Dlouholetý uživatel | Cool level: 15 | Christopher Turk
16. 4. 2016 / 22:18:38 (před 8 roky)
off

Nezaujalo...

Kolečkové brusle, sci-fi, Cimrman a sarkasmus -to je moje!
avatar uživatele
Destinytte
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
16. 4. 2016 / 23:15:02 (před 8 roky)
off

Áá, se zas budu bát! :D

avatar uživatele
verunkawrath
Dlouholetý uživatel | Cool level: 27 | Bobby Singer
17. 4. 2016 / 08:38:52 (před 8 roky)
off

Tak tady u toho by mi hnedle nevadila celá série najednou :)

Narovnej svou krátkou páteř a sevři drobné zoubky :)
avatar uživatele
marzus
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
17. 4. 2016 / 10:30:45 (před 8 roky)
off

Trailer vyzerá bombovo, určite skúsim :)

Give a man a gun and he can rob a bank. Give a man a bank and he can rob the world.
avatar uživatele
Nikolina
Dlouholetý uživatel | Cool level: 25 | Lee 'Apollo' Adama
17. 4. 2016 / 15:23:31 (před 8 roky)
off

Ja si to tiež určite pozriem ale asi nie hneď - radšej až po skončení si dám maratón.

avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
21. 1. 2021 / 00:05:18 (před 3 roky)
on

Dokoukáno. Za mě asi nejslabší Cobenův seriál - i když v té době mi to jméno ani nic neříkalo a možná to tak mělo i více diváků :) Poslední dvě epizody byly parádní, především tedy ta závěrečná, která přinesla odpovědi a celkové propojení všech dějových linek, ta by se dala bez problému ohodnotit plným počtem bodů. Bohužel převážnou část seriálu však tvoří až překombinované zápletky, kterých je zbytečně moc. Jasně, sice se na konci propojí, ale to rozhodně neznamená, že jsou nutnou součástí příběhu a bez nich by se to celé zhroutilo, tak to rozhodně není.

Na postavy jsem si časem zvykla, jen se mi moc nelíbil návrat citů dvou hrdinů, kteří spolu chodili v dětství. Přece jen po dvaceti letech už holka měla vlastní rodinu, kterou na konci očividně neměla problém opustit, když to mezi ní a hlavním hrdinou zase začalo jiskřit (alespoň podle jejich chování, protože z pohledu diváka jsem mezi nimi žádnou chemii neviděla ani necítila).

Kdyby bylo o dva díly a tři vedlejší zápletky méně, seriál by byl přehlednější a užila bych si ho mnohem více. I tak ale získává velkou pochvalu za poslední díl. Mám ráda serializované příběhy, kde se na konci odpoví všechny otázky. Jen mám k tomu tedy dvě věci - první je ta, že se z toho traumatu Jesse vzpamatoval nějak podezřele rychle - do poslední chvíle před závěrečnými titulky jsem čekala, jestli mu nerupne v bedně a všechny nepozabíjí :D Takový až pohádkový happyend sice byl fajn, ale u podobných seriálů se moc často nevidí. Druhá věc je pak ta, že mezi přáteli je dá se říct sériový vrah, který tam odprásknul minimálně dvě postavy, možná víc, a nikdo to tam nijak neřešil.

Závěr:
Uzavřený. Zjistíme, co se před 20 lety skutečně stalo. Malý Jesse se skoro stal obětí sériového vraha, který si ho v lese vyčíhnul. Na poslední chvíli ho však zachránil jeho biologický otec Frank, který ho ale nevrátil jeho rodině, ale nechal si ho u sebe, aby nahradil svůj smutek ze ztráty vlastních dcer. S Jessem se odstěhoval do nového města, kde je nikdo neznal, a změnil jim jména - malý kluk sice ze začátku smutnil po matce a bráchovi, ale jak roky plynuly, zapomněl, že kdy měl jinou rodinu. Nakonec se z něj stal policejní vyšetřovatel - Jesse je Karl, který celou dobu flirtoval s Ally. O své identitě se dozvěděl pár týdnů zpátky a je z toho hodně zmatený. Mark si to s ním ale vyříká a oba bráchové se obejdmou v lese na stejném místě, kde tenkrát malého Jesseho parta opustila. Na místo přijdou i rodiče a všichni pláčou dojetím a radostí. Následně vidíme, jak celá skupinka dospělých přátel i s Karlem odchází z domu rodičů, kteří se za nimi dívají a mávají jim. Scénu prokládá stejná situace před 20 lety, kdy se mladá parta a mladí synové na dálku loučili máváním s rodiči před onou tragickou událostí. Nyní jsou všichni opět spolu a jdou společně trávit volný čas jako správná parta.