29. 4. 2016

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně The CW

Sezóna je u konce! Pojďme se podívat, jak si s co do prodlužování či rušení stojí dosud nerozhodnuté seriály. Přehled pokračuje stanicí The CW.

Jak který seriál dopadne? Naše předpovědi ohledně The CW

Pouhé dva týdny nás dělí od startu jednoho z nejdůležitějších týdnů v seriálovém světě – Upfronts. Týden, kdy stanice nadobro oznámí osudy všech svých seriálů, představí novinky a programová schémata pro další sezónu, je již za dveřmi.

Za posledních několik měsíců se na nás informace o prodlužování a rušení seriálů řinuly téměř bez přestávky. V naší sérii článků se zaměříme na rekapitulaci toho, jak si který kousek stojí, a podíváme se na šance, jaké mají prozatím nerozhodnutá dramata a komedie.

CWčko si to zařídilo tak, že tento článek je poměrně suchý. Téměř vše je již rozhodnuto, otázkou pouze zůstává, u kterých seriálů se bude v příští sezóně jednat o poslední série. Ve výčtu chybí letní drama Beauty and the Beast, které se vysílá v létě, a samozřejmě také realitky, které do článků nezařazujeme.

Stoprocentní jistoty

Šance na zrušení:
0 %
(již prodlouženo)

The 100: původní tip nebyl
Arrow: původní tip 5 %
Crazy Ex-Girlfriend: původní tip 75 %
The Flash: původní tip 5 %
iZombie: původní tip 20 %
Jane the Virgin: původní tip 40 %
Legends of Tomorrow: původní tip nebyl
The Originals: původní tip 70 %
Reign (Království): původní tip 90 %
Supernatural (Lovci duchů): původní tip 10 %
The Vampire Diaries (Upíří deníky): původní tip 50 %

Stanice nás v březnu doslova šokovala tím, že naráz oznámila prodloužení všech svých v té době aktuálních seriálů. Kromě novinky Containment tak rázem bylo o všem rozhodnuto. Některé verdikty byly pouze otázkou času, jiné nás ale velmi překvapily, ba dokonce přiznáme, že s našimi původními předpověďmi pořádně zamávaly! Z plna hrdla se nám vysmál Reign, u kterého jsme tipovali zrušení na 90 %, přesto se s ním v nové sezóně opět setkáme. Moc jsme nevěřili ani Crazy Ex-Girlfriend a The Originals, především kvůli výsledkům sledovanosti.

Jsme opravdu zvědaví, jak si stanice vytvoří programové schéma. Pravděpodobně některé z prodloužených seriálů dostanou zkrácené série, stejně jako novinky budou mít pouze 13 epizod, a na některé budeme opět muset čekat až do midseason. Je tu také možnost, že Reign nahradí Krásku v létě.

Ještě si vydechněte

Nic.

Není to tak jednoznačné

Taky nic.

Ředitel stanice je na vážkách

Šance na zrušení:
40 %

Containment
série: 1.
původní tip: nebyl
krátký komentář: Nadpis kategorie to vystihuje dokonale, jelikož ředitel stanice opravdu musí být na vážkách. Seriálu se od počátku moc nevěřilo, což utvrdil i fakt, že jej stanice začala propagovat jako limitovanou sérii. Nicméně Containment překvapil a první dva týdny si udržel pro CW nadprůměrný rating 0.6. A co teď? Prodlužujeme dramata s poloviční sledovaností, ale zase jsme jim říkali, že půjde o minisérii… Prekérní situace. Další problém je ten, že seriál už ani není kam nacpat, jelikož program pro novou sezónu je opravdu naplněný k prasknutí, a to jsou ve hře ještě piloty, ze kterých by se taky měly minimálně další dvě novinky objednat. Řešením by bylo rozšířit program, CWčko například nevysílá nové epizody v neděli, to by byl hned extra prostor pro dva seriály. Těžko říct, jestli by se jim to vyplatilo. Ale náš názor je ten, že takhle stabilně vysoká čísla se jim budou jen těžko ignorovat. Jsme zvědaví, jak to dopadne.

Na hrobníkově vrtkavé lopatě

Už nic nezbylo.

Oběma nohama v seriálovém hrobě

Vůbec nic nezbylo.

Naprosto určitě a neodvolatelně zrušené

Jen Kráska. Ale ta běží v létě, takže sem nepatří. Takže taky nic.


Překvapila vás stanice CW svým mega prodloužením? Chtěli byste pokračování Containment? A kterému seriálu byste vy osobně novou řadu již neobjednávali?

Další díly seriálu
Magnetky na kliknutí. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
ragelly

ragelly

Nevyjádřili, ani nic podobného nikdy nenaznačili.
před 7 roky
corine

corine

Na Containment jsem ještě neměla nervy, protože jsem viděla evropský originál, což je brutální a syrová...
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

CW nebude tak brutální, řekla bych.
před 7 roky
Další články k tématu