25. 1. 2012

Top 15 seriálových upírů

Upíři hýbou světem. Obzvlášť ti zamilovaní. Jsou nebezbeční, jsou rychlí, prahnou po krvi. A stejně je každá slečna miluje. V článku si shrneme 15 nejoblíbenějších seriálových upírů poslední doby. Ale kdo je ten úplně nej?

Top 15 seriálových upírů

Netroufl jsem si sestavit žebříček, takže jsem všech 15 upírů seřadil podle jmen dle abecedy. Vybrání toho NEJ (nejoblíbenějšího, nejlepšího, nejhezčího, nejzamilovanějšího, …) upíra je totiž jen a jen na vás. Na konci článku najdete anketu, ve které můžete pro svého oblíbence hlasovat.

Nejvíce želízek v ohni mají Upíří deníky (The Vampire Diaries) – o vaši přízeň se uchází 4 upíři z tohoto seriálu. Po dvou upírech pak mají seriály Pravá krev (True Blood), Za svitu měsíce (Moonlight) a Buffy, přemožitelka upírůAngelem. Seriály Cena za lidskost (Being Human UK i US), Za branou (The Gates), Krevní pouta (Blood Ties) a Svatyně (Sanctuary) jsou pak zastoupeny jednou krvelačnou „bestií“. Kdo je tedy z následujících pánů ten nej?


Aidan

Herec: Sam Witwer
Seriál: Cena za lidskost (Being Human US)

Aiden stejně jako jeho britský kolega Mitchell bydlí se svými nejlepšími přáteli – vlkodlakem a duchem. Byl přeměnen Bishopem během americké války za nezávislost ke konci 18. století. V současnosti pracuje jako zdravotník v nemocnici v Bostonu. Jedné noci omylem zabije Rebeccu, kolegyni z práce. Bishop ji ale promění, a Rebecca se tak stává upírkou. Nejdříve Aidena nenávidí, později se do něj zamiluje. Aidan ji však nakonec na její přání zabíjí…


Angel / Angelus

Herec: David Boreanaz
Seriál: Buffy, přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer)Angel

Upír s duší, tak by se dal charakterizovat Angel. Jako Angelus napáchal mnoho zla, které se pak snažil odčinit. Jeho láskou byla Buffy, přemožitelka upírů, kterou následoval do městečka Sunnydale a radil jí v démonických věcech. Později se přesunul do Los Angeles, kde coby šéf detektivní kanceláře Angel Investigations bojoval proti zlu a pomáhal duším, které sešly z cesty.


Bill Compton

Herec: Stephen Moyer
Seriál: Pravá krev (True Blood)

Bill byl přeměněn několik let po Občanské válce upírkou Lorenou. Nyní je králem Louisiany – amerického státu na jihu USA. Dříve, než se stal králem, se v městečku Bon Temps zamiloval do blonďaté servírky Sookie. Jejich lásce ale nebylo přáno, proto už teď nejsou spolu. Billovi však na Sookie stále záleží a udělal by cokoliv, aby ji ochránil…


Damon Salvatore

Herec: Ian Somerhalder
Seriál: Upíří deníky (The Vampire Diaries)

Spolu s jeho bratrem Stefanem jej v 19. století přeměnila Katherine – upírka, do které byli oba bratři zamilovaní. Damon se stejně jako Stefan vrátil do svého rodného městečka Mystic Falls, kde potkal Elenu – přesnou kopii Katherine. S Elenou jsou teď i přes počáteční nezdary velmi dobří přátelé, Damon by však chtěl něco víc… podaří se mu to?


Dylan Radcliff

Herec: Luke Mably
Seriál: Za branou (The Gates)

Dylan pochází z anglického Londýna. S manželkou Claire, se kterou je ženatý od roku 1960, vychovává v současné době adoptovanou dceru Emily. Žijí v komunitě zvané Brány, což je vlastně městečko obehnané plotem a s obří kovovou bránou. Městečko je plné podivuhodných bytostí – žijí tam i vlkodlaci, sukuby, čarodějnice a další. Dylanovým dobrým přítelem se stává nový šéf místní policie Nick Monohan.


Elijah

Herec: Daniel Gillies
Seriál: Upíří deníky (The Vampire Diaries)

Elijah je jedním z „Původních“ upírů. Ti vznikli díky čarodějce okolo roku 1000 na území dnešního USA, kam připluli z Evropy, a nejdou jen tak lehce zabít. Má šest sourozenců, mezi které patří i obávaný hybrid Klaus. V roce 1492 potkal Katherine, která se mu zalíbila. V současné době se pohybuje v městečku Mystic Falls ve Virginii, kde se nachází Elena, dvojnice Katherine.


Eric Northman

Herec: Alexander Skarsgård
Seriál: Pravá krev (True Blood)

Viking Eric, kterého kdysi dávno proměnil Godric, jenž se stal jeho dobrým přítelem, je nyní šerifem části amerického státu Louisiana. Eric je také manipulativní a arogantní majitel upířího baru a má slabost pro vílu Sookie. Ta ho zpočátku odmítá, později však jeho kouzlu podlehne…


Henry Fitzroy

Herec: Kyle Schmid
Seriál: Krevní pouta (Blood Ties)

Henry je nemanželský syn anglického krále Jindřicha VIII. V současné době se živí kreslením komiksů… a pomáháním soukromé detektivce Vicki Nelsonové s vyšetřováním těch nejrůznějších nadpřirozených případů. Na Vicki mu opravdu záleží a je na kordy s jejím bývalým přítelem – detektivem Mikem Cellucim.


Josef Kostan

Herec: Jason Dohring
Seriál: Za svitu měsíce (Moonlight)

Čtyřistaletý třicátník, to je Josef. Nyní žije v domě s krásným výhledem na Los Angeles a živí se jako finanční magnát. V 50. letech minulého století se zamiloval do dívky, kterou pak zkusil přeměnit. Nepovedlo se a dívka je doteď v kómatu. Jeho nejlepším přítelem je soukromý detektiv / upír Mick St. John.


Klaus

Herec: Joseph Morgan
Seriál: Upíří deníky (The Vampire Diaries)

Klaus stejně jako jeho bratr Elijah pochází z linie tzv. „Původních“ upírů, kteří vznikli okolo roku 1000. Měl šest sourozenců, jeho pravý otec byl ale vlkodlak, a tak je první svého druhu – upír i vlkodlak, tedy hybrid. Klaus se snaží ostatní vlkodlaky změnit také v hybridy – chybí mu totiž kamarádi, je na světě sám. Teď vede v Mystic Falls „válku“ proti Eleně a bratrům Salvatorům.


Mick St. John

Herec: Alex O'Loughlin
Seriál: Za svitu měsíce (Moonlight)

Micka proměnila v 50. letech minulého století jeho exmanželka Coraline. Když však Coraline na začátku 80. let unesla malé dítě – Beth, zabil ji… aspoň si to myslel. Celou dobu však zůstával Beth na blízku a později se do ní zamiloval. Mick pracuje jako soukromý detektiv, snaží se pomáhat lidem. Nesnáší upírství, nejraději by byl opět člověkem. Jeho nejlepší přítel je 400-letý třicátník Josef Kostan.


Mitchell

Herec: Aidan Turner
Seriál: Cena za lidskost (Being Human UK)

Mitchell. Upír, který měl zajímavé spolubydlící – vlkodlaka a ducha. Ti mu byli i nejlepšími přáteli, udělal by pro ně cokoliv. Chtěl, aby ho ostatní viděli jako člověka a ne krvelačnou bestii… což se mu při jeho činech ne vždy podařilo. Nakonec ale zjistil, že se musí sám obětovat…


Nikola Tesla

Herec: Jonathon Young
Seriál: Svatyně (Sanctuary)

Tesla je jeden z členů Pětice, na kterého měla v 19. století upíří krev nejsilnější účinky – sám se stal upírem a příbližil se tak pravým starodávným upírům. Kromě jiného může ovládat elektrický proud, čehož často využívá. Tento sarkastický vědec má slabost pro další členku Pětice – dr. Helen Magnusovou, šéfku mezinárodní sítě Útočišť. Helen však jeho vášeň neopětuje…


Spike

Herec: James Marsters
Seriál: Buffy, přemožitelka upírů (Buffy the Vampire Slayer)Angel

Spike je také známý pod svým pravým jménem William Bloody. Proměnila ho upírka Drusilla na konci devatenáctého století. Dříve byl velmi zlý a nemilosrdný, láska k Buffy, kterou měl původně zabít, ho však změnila. Buffy jej také zprvu odmítala, později ho ale začne mít ráda. Spike pak pomáhá Angelovi v jeho firmě v LA v boji proti zlu…


Stefan Salvatore

Herec: Paul Wesley
Seriál: Upíří deníky (The Vampire Diaries)

Spolu s jeho bratrem Damonem jej v 19. století přeměnila Katherine – upírka, do které byli oba bratři zamilovaní. Po více než 150 letech se Stefan vrátil do rodného městečka Mystic Falls, kde narazil na Elenu, dvojnici Katherine, do níž se také ihned zamiloval. V současné době jsou jeho city k Eleně díky Původnímu upírovi Klausovi na bodě mrazu, avšak Stefan se nevzdává…


Tak který z upírů vám učaroval nejvíce? Hlasujte v následující anketě a svůj hlas zdůvodněte v komentářích!

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře145zobraz všech 145 příspěvků
griff

griff

Je pravda, že vlasy a vizáž mě ovlivnili, ale myslim tim i to, že je takovej zloun nezloun:) Tipovala...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Nemyslím, on má být»SPOILER«
před 9 roky
majka147

majka147

škoda Moonlight keby len pokračoval :/ A Najlepší upír - Nikola Tesla. Veľmi zaujímavý človek ale to čo...
před 8 roky
Další články k tématu