29. 5. 2016

Výsledky naší ankety o nejbolestivější ztráty sezóny

Výsledky naší ankety o nejbolestivější ztráty sezóny

Před několika dny jsme pro vás připravili anketu, ve které se bezmála tisícovka z vás, našich návštěvníků, vyjadřovala k tomu, které seriály z Velké pětky vám budou po této sezóně nejvíce chybět. Někde to dopadlo podle očekávání, jinde seriály překvapily a do popředí se dostaly kousky, u kterých jsme ani netušili, že si mezi vámi našli tak velkou oblibu!

Než přejdeme k samotnému vyhodnocení, tak ještě dodáme, že na slíbenou trofej se můžou na začátku příštího týdne těšit všichni, kteří při vyplňování ankety uvedli svou přezdívku na SerialZone. Pokud náhodou někdo trofej nemá a myslí si, že by ji měl mít, pak nechť se ozve do diskuze nebo do zpráv a individuálně pořešíme.

Teď už ale k samotným odpovědím:

Která stanice vám zařízla nejvíce seriálů?

V jediné kategorii, u které šlo hlasovat pro více možností, s přehledem zvítězila stanice ABC, která získala více než polovinu všech hlasů, konkrétně 57,8 %. Není se čemu divit, na stanici totiž proběhla pořádná krvavá jatka, která se nevyhnula jak novinkám, tak i mnohaletým stálicím. Po ABC druhé místo obsadila CBS s 32 % hlasů. Třetí byla NBC (13,3 %), čtvrtá Fox (8 %) a poslední The CW (5,9 %).

Přišli jste o více dramat, nebo komedií?

I u druhé otázky byly výsledky jednoznačné. Ze dvou nabízených odpovědí jste výrazně upřednostnili dramata, která vám v příští sezóně budou chybět více než komedie. Drama zvítězilo se 78,9 % hlasů, komedie získala 21,1 %.

Které zrušení vás nejvíce mrzí na ABC?

A nyní se dostáváme k těm zajímavějším kategoriím. Na ABC jste měli možnost hlasovat z výběru deseti seriálů.

1. Agent Carter (35,8 %)
2. Castle (28,9 %)
3. Galavant (20,9 %)

Agentka si vítězství odnesla s přehledem, získala plných 35,8 % všech hlasů. Ačkoliv mnozí v diskuzi psali, že je lepší Castla nyní ukončit, jeho zrušení v rámci ABC nejvíce zasáhlo téměř 29 % hlasujících. Následoval Galavant, u kterého se zrušení očekávalo kvůli nízké sledovanosti, nicméně ani to nezabránilo fanouškům, aby mu zajistili třetí místo s téměř 21 % všech hlasů.

Jak vidíte, první trojka společnými silami naprosto rozválcovala všech ostatních sedm seriálů. Z opačného spektra můžeme říct, že nejméně vám bude chybět Madoff, který nezískal ani jeden hlas. V závěsu jsou těsně Muppeti (0.7 %) a Of Kings and Prophets (0.8 %).

Hodnocení na SerialZone.cz

Které zrušení vás nejvíce mrzí na CBS?

Na CBS nepřežila sezónu osmička seriálů, pro které jste mohli hlasovat.

1. Limitless (44,7 %)
2. Person of Interest (22 %)
3. CSI: Crime Scene Investigation (10 %)

Když nepočítáme CWčko s jedním seriálem, tak Limitless získal od vás v rámci své stanice bezkonkurenčně největší podporu. Téměř polovina všech hlasujících zvolila, že jim Limitless bude chybět ze všech zrušených CBS seriálů nejvíce. Další dvě medailové pozice patří veteránům, konkrétně Person of Interest, který aktuálně vysílá svou poslední sérii, a CSI, který se na začátku sezóny rozloučil po patnácti letech dvouhodinovým filmem, ve kterém se vrátily téměř všechny původní postavy.

Z opačného spektra vyplynulo, že nejméně vám k srdci přirostla novinka Angel from Hell (1,9 % hlasů), dále kriminálka CSI: Cyber (2,3 %) a midseason akčňák Rush Hour (2,6 %).

Hodnocení na SerialZone.cz

Které zrušení vás nejvíce mrzí na The CW?

Tak tady opravdu nebylo moc co analyzovat, na CWčku jednoznačně vítězí Containment, jediná stoprocentní jistota :-)

Které zrušení vás nejvíce mrzí na Foxu?

Stanice Fox se rozhodla letos zaříznout šest seriálů, a to samé novinky! Výsledky možná mnohé z vás překvapí:

1. Second Chance (33,1 %)
2. Minority Report (29,8 %)
3. Grandfathered (19,1 %)

Jak je vidět, Second Chance sice od Foxu druhou šanci nedostal, vy byste mu ji však ihned dali. Seriál slaví vítězství s více než třetinou všech hlasů. Následuje další sci-fi z budoucnosti, tentokrát Minority Report, na který jste si vzpomněli, i když už je pěkných pár měsíců pryč z programu. Až na třetím místě je jedna z komedií, které jsme my tipovali na žhavé kandidáty na vítěze v této kategorii. Grandfathered zvítězil nad Grinderem téměř o 10 %.

Nejméně hlasů od vás dostaly nedělní komedie, a to Cooper Barrett (3,8 %) a animák Bordertown (4,4 %). Podle jejich sledovanosti nebudou chybět nejen vám, ale ani nikomu v Americe.

Hodnocení na SerialZone.cz

Které zrušení vás nejvíce mrzí na NBC?

NBC je nejvíce vyrovnanou kategorií. Možná je to tím, že bylo opravdu z čeho vybírat, zrušených seriálů si stanice na konto připsala hned deset.

1. Heroes Reborn (30,6 %)
2. Undateable (13 %)
3. The Player (12,3 %)

První místo na NBC si odnáší revival slavného sci-fi Heroes s názvem Heroes Reborn. Noví hrdinové zaujali téměř třetinu všech hlasujících, kteří by se nezlobili, kdyby byly natočeny další epizody. Druhé místo patří tříletému sitcomu Undateable, který to měl napůl spočítané již loni v květnu, kdy bylo oznámeno, že celá série se bude vysílat živě a k tomu v pátek. Bronz si těsně vybojoval The Player, jedna z prvních zrušených novinek sezóny. Hvězdně obsazený akčňák utekl o pět desetin procenta sitcomu Telenovela.

Žádný zrušený seriál na NBC nebyl podle vás naprostý propadák. No, vlastně jeden, skoro bychom ho v grafu přehlédli, jelikož je s 1,1 % hlasů téměř neviditelný. Mnozí jistě tuší, že řeč je o sitcomu Truth Be Told. Dále vám nebude chybět komedie Crowded (4,8 %) nebo akční komedie The Mysteries of Laura (5,3 %). Nicméně když říkáme, že výsledky jsou těsné, je to tak. Heartbeat získal 5,9 % hlasů, Game of Silence 6,8 % a You, Me and the Apocalypse 8,5 %. Je vidět, že NBC nabídla pestrý program, ze kterého si každý z vás vybral svého vlastního oblíbence.

Hodnocení na SerialZone.cz

Které zrušení na Velké pětce vás mrzí úplně nejvíce?

A nyní kategorie, které vás jistě zajímají nejvíce. S tak velkou konkurencí je jasné, že výsledky budou vyrovnané a žádný seriál nebude mít výrazný náskok. Dost už ale řečí, zde jsou stupně vítězů:

1. Agent Carter (19,4 %)
2. Limitless (17,7 %)
3. Castle (15,2 %)
4. Galavant (11,8 %)
5. Person of Interest (9,4 %)

Ačkoliv v rámci své stanice získal největší procento hlasů Limitless na CBS, v celkovém měřítku jste si zvolili, že vám ze všech letos zrušených seriálů Velké pětky bude nejvíce chybět Agentka. Limitless tak zůstal na stříbrné pozici, následován Castlem. Jak je vidět, první pětka je kompletně složena ze seriálů ABC a CBS. Limitless je jediná novinka, všechny ostatní seriály se dočkaly dvou a více sérií. Největším veteránem je samozřejmě Castle.

Z druhého konce asi nemá cenu jmenovat, protože většina seriálů se nevyšplhala ani na jedno procento hlasů.

Který zrušený seriál si to podle vás nejvíce zasloužil?

A jsme u poslední, lehce zákeřné kategorie :-) Tady jste si mohli zahrát na kruťáky a natvrdo souhlasit s rozhodnutím stanic, které seriálům neblahý osud přiřkly. Graf vypadal asi takto, takže jak vidno, v podstatě máte ten názor, že si zrušení zasloužily všechny seriály!

1. Blood and Oil (13,5 %)
2. Castle (9,4 %)
3. Minority Report (8,4 %)
4. The Muppets (7,6 %)
5. Telenovela (6,2 %)

Zajímavé! Vítězství takových našich neoficiálních Zlatých malin získává soap opera Blood and Oil. Seriál běžel na ABC na podzim, ale i za tu krátkou a poměrně dávnou dobu se vám neblaze vryl do paměti. U Castla jde jistě ve velké míře o to, že by následující série pokračovala bez Kate. Trojka, Minority Report, je trošku překvapením, jelikož seriál se zároveň umístil i na druhém místě foxovských seriálů, které vám budou nejvíce chybět. Vypadá to, že si sci-fi své diváky dokázalo nejvíce ze všech rozdělit na dva protichůdné tábory. Seriál buď milujete, nebo nenávidíte. Nic mezi tím.


Tak jak to vidíte vy? Které výsledky vás nejvíce překvapily? Koho jste na vítězných příčkách naopak očekávali? A jak moc jste se svými hlasy trefili do většinového vkusu našich návštěvníků?

Další díly seriálu
Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře31zobraz všech 31 příspěvků
ragelly

ragelly

Respondent :) [img]http://s33.postimg.org/lsc48cui7/Bez_n_zvu.png[/img]
před 7 roky
sandokan555

sandokan555

aha tak tu mam ..asi som to vyplnil potom spravne :D a najviac ma mrzi asi Limitless .. toho serialu je...
před 7 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Já to vyplnovala na telefonu, takže jsem ty řádky rychle přejížděla :D Takže jsem si nevšimla :D
před 7 roky
Další články k tématu