11. 9. 2016

Herci ze seriálů tehdy a teď

Herci ze seriálů tehdy a teď

Asi každého občas napadne, jak po letech vypadají postavy z jeho oblíbeného seriálu. Někdo zůstane u myšlenky, jiní zajdou ještě dál – zasednou a googlí. Abychom vám ušetřili práci, představujeme vám nový nepravidelný fotoseriál. Dočkáte se postav z oblíbených seriálů vždy s fotkou tenkrát a nyní a dozvíte se, co jejich představitelé dělají v dnešní době.

V prvním díle se zaměříme na seriál, který pravděpodobně najdete ve slovníku vedle hesla klasika – M.A.S.H.

Alan je stále aktivní jak před kamerou, tak za ní. Na seriálech a filmech se podílí scenáristicky, režijně, herecky a produkčně. Že úspěšně, to dokládá pět cen Emmy a stejný počet Zlatých glóbů.

Poté co odešel ze seriálu (údajně proto, že ho kolega Alan zastiňoval) si ještě zahrál v pár filmech a seriálech. Více než herectví mu však vynášelo obchodování s akciemi. Zemřel v roce 2015 v Los Angeles na komplikace po zápalu plic ve věku 82 let.

Po skončení seriálu šel od jednoho projektu ke druhému a nakonec se přesunul spíše na divadelní prkna. Celý život je politickým a sociálním aktivistou.

I když se potom objevil v několika dalších seriálech a filmech, již nikdy nedošel takového úspěchu jako u role Franka D. Burnse zvaného kuní ksicht. Byl čtyřikrát ženatý a zemřel na zápal plic po operaci rakoviny v dubnu 2000.

David je stále aktivním hercem, ale nejen to. Je dirigentem Komorního orchestru v Yaquině v Oregonu. Taktovku vzal do ruky také v Chicagu, San Diegu, Dallasu, Baltimoru, Portlandu, San Franciscu, Los Angeles a Honolulu.

Odchod plukovníka Blakea oplakalo mnoho fanoušků. Sám herec, který odešel z podobných důvodů jako Wayne Rogers, později přiznal, že odejít byla velká chyba. Kvůli způsobu, kterým scenáristé ukončili působení jeho postavy, se však již vrátit nemohl. Prošel několika epizodními rolemi a neúspěšnými projekty, než v únoru 1996 zemřel na infarkt, když se zotavoval po chirurgické operaci.

Objevil se v několika filmech ve vedlejších rolích po boku velkých hvězd. Byl dvakrát ženatý (první žena zemřela v roce 1985) a měl čtyři děti. Od roku 2002 byl na zaslouženém odpočinku a v prosinci 2011 zemřel ve svém domě v Brentwoodu na zápal plic.

Seriál opustil krátce po začátku osmé sezóny, aby mohl více času trávit se svou rodinou. Roli Radara si ještě několikrát zopakoval v navazujících projektech a získal za ni cenu Emmy. Kromě toho je také muzikantem (vyprodukoval mnoho písní a několik alb) a poměrně slavným malířem divoké přírody.

Natočila téměř 25 filmů, některé se slavnými hvězdami jako Peterem Fondou. Známá je svým komediálním talentem a láskou ke zvířatům. Dnes se převážně věnuje propagaci kolekcí šperků, které sama navrhuje.

Začínal jako komparzista a v pátém roce natáčení onemocněl infekční žloutenkou, osm měsíců byl upoután na lůžko a málem ho vyškrtli z natáčení. Po skončení seriálu se objevil i v navazujícím After MASH a několika dokumentech. Nyní si se svou ženou užívá důchodu a herectví se již téměř nevěnuje.

Podobně jako jeho kolega William Christopher začínal u seriálu jako komparzista. Jako jediný z celého hereckého týmu skutečně sloužil v armádě v době Korejské války. Posléze se objevil v mnoha televizních seriálech a i když je nyní oficiálně v důchodu, stále čas od času hraje.

I když tahle hawaiská rodačka hereckou kariéru neopustila, spíše se věnuje svému akvarelovému umění.

Po ukončení seriálu vydal kuchařku Secrets of the MAS*H Mess: The Lost Recipes of Private Igor.

Objevil se v úctyhodné sedmdesátce seriálů coby herec a pracoval na dalších 45. Byl také uznávaným fotografem. Zemřel na masivní srdeční příhodu v roce 2013.

Po svém účinkování v seriálu si dodělal školu a od té doby jde z role do role. Kdo by si nepamatoval kapitána Harrise z Policejní akademie? Z posledních rolí stojí za zmínku také detektiv Provenza ze seriálu Closer.

Když v roce 2001 zemřel ve Woodland Hills v Kalifonii kvůli komplikacím vyplývajícím z Parkinsonovy choroby, měl již za sebou řádku rolí, včetně těch epizodních z Colomba nebo Kroku za krokem.

Divadelní herečka, režisérka a choreografka ověnčená mnoha cenami byla jednou ze tří hereček, které si v průběhu seriálu zahráli majitelku baru Rosie. Shizuko poté v dalších sériích ztvárnila několik dalších epizodních postav asijského původu.

Poprvé ztvárnil prvního manžela Šťabajzby Beeson Carroll, ale napodruhé se nemohl natáčení zúčastnit, a tak ho zastoupil Mike Henry. Poznali jste rozdíl?

Film a později seriál byly založeny na knize Richarda Hornbergera, který sloužil v jednotce MASH 8055. Seriál se začal natáčet právě díky obrovskému úspěchu filmu, který shlédlo jen v Americe 14 miliónů diváků.

První díl seriálu byl propadák a časopis Time napsal, že jde o největší zklamání sezóny.

I když seriál měl jedenáct sezón, válka v Korei trvala jen tři roky.

Již notoricky známá úvodní melodie Suicide is painless (Sebevražda nebolí) se stala stejně slavnou a svému tvůrci (kterým byl syn režiséra) vydělala více peněz, než kolik vydělal jeho otci film a seriál dohromady.

Závěrečná epizoda (dvě a půl hodiny trvající televizní film) se odvysílala 28. února 1983. Měla větší sledovanost než SuperBowl a to i přes to, že značná část Kalifornie trpěla v době vysílání výpadkem proudu. Stala se nejsledovanější epizodou v historii, předčila dokonce „Who Done It“ (epizoda Dallasu, ve které se mělo ukázat, kdo střelil Džejára). Na scénáři se podílelo více členů hereckého štábu, včetně Alana Aldy.

Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře37zobraz všech 37 příspěvků
Hitchhiker

Hitchhiker

Na MASH nezapomenu nikdy...Pořád se to ve mně pere, ale myslím že změna postav seriálu prospěla, i když...
před 7 roky
Motna

Motna

MASH je naprostá klasika a musím říct, že jsem špatně snášel odchod plukovníka Blakea. Byl to pěknej trouba....
před 7 roky
Case*Wawe*Make

Case*Wawe*Make

Já věděla, kdo to je Policejní akademii jsem znala dřív než M*A*S*H, takže když byl na scéně Rizzo, tak...
před 7 roky
Další články k tématu