10. 6. 2016

13 Reasons Why: Kdo se na Netflixu v minisérii představí?

13 Reasons Why: Kdo se na Netflixu v minisérii představí?

Minulý rok se objevily první zprávy o třináctidílné minisérii 13 Reasons Why, která získala objednávku na Netflixu. S nabídkou přišla herečka a zpěvačka Selena Gomez, která plní funkci výkonné producentky. Seriál se nechal inspirovat stejnojmennou knižní předlohou od spisovatele Jaye Ashera.

Jedná se o příběh středoškolačky Hanny, která spáchala sebevraždu. Ještě předtím však natočila nahrávky, ve kterých vysvětluje, co ji k sebevraždě dohnalo a kteří jedinci z jejího okolí se na tomto činu podepsali. Jedná se o seznam třinácti důvodů, kvůli kterým si vzala život. Nahrávky postupně kolují mezi všemi zúčastněnými a příběh začíná v momentě, kdy se dostanou ke Clayovi, Hannině spolužákovi, kterému se líbila.

Natáčení minisérie začalo tento týden a společně s ním bylo zveřejněno herecké obsazení. Hlavní roli stydlivého mladíka Claye získal herec Dylan Minnette, známý díky seriálům Awake (Procitnutí), Saving Grace (Božská mrcha) a dalším. Jako zesnulá dívka Hannah Baker se představí australská herečka Katherine Langford, pro kterou je 13 Reason Why první větší hereckou příležitostí. Justina, basketbalistu s velkým egem, ztvární herec Brandon Flynn. Tonyho, který hraje v Hannině plánu důležitou roli, si zahraje herec Christian Navarro, který se zatím na televizní obrazovce objevoval pouze v epizodních rolích. Jako Hannina „kamarádka“ Jessica se objeví herečka Alisha Boe (Casual). Úlohy záporáka Bryce se chopí herec Justin Prentice (Malibu Country). Stalkerovského fotografa Tylera si zahraje Devin Druid (Olive Kitteridge). Roli nového studenta Alexe získal herec Miles Heizer (Parenthood) a jako z počátku milý Zach se představí Ross Butler (Chasing Life).

Datum premiéry 13 Reasons Why zatím oznámeno nebylo.

Aktualizováno: Bylo oznámeno, že Hanninu matku si v minisérii zahraje herečka Kate Walsh, která se proslavila díky roli doktorky Addison Montgomery v seriálech Grey's Anatomy a Private Practice. Herec Derek Luke (Empire) získal roli pana Portera, Hannina výchovného poradce.


Četli jste knižní předlohu? Dáte minisérii šanci? Jak se vám zamlouvá její obsazení?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře11zobraz všech 11 příspěvků
Nerya

Nerya

veru, aj ja sa obávam, že tento rok to už asi nestihnú... ja už som celkom aj dosť neodčkava :D
před 7 roky
La.Volpe

La.Volpe

Netflix je v tomto hodně nepředvídatelnej. Třeba u seriálu The OA zveřejnili datum dva dny před...
před 7 roky
ragelly

ragelly

To já bych se zase hodně divila :) Profil The OA jsem zakládala někdy na začátku roku 2015, tady tohle...
před 7 roky
Další články k tématu