23. 6. 2016

5 nejočekávanějších seriálů července 2016

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů července 2016

Prázdniny začínají! Červenec přináší jen několik premiér a zhruba stejně finálových epizod, takže se dá shrnout, že půjde o odpočinkový měsíc. Na druhou stranu spousta z vás má jistě stále ještě resty z hlavní sezóny, plus navíc se červencové seriály přidávají k těm, které premiérovaly v červnu, takže ve výsledku toho není zase až tak málo.

Každopádně hlavní pětku jsme ve výběru našli. Tentokrát se kvintet nese v kabelovkovém/stre­amovacím duchu. Čtyři stálice doplňuje jedna novinka, na kterou je nejeden seriálový fanoušek jistě zvědav nejen kvůli hlavnímu obsazení, ale i na základě příběhu. Zajímavostí je, že tři z pěti zmíněných seriálů bude vysílat jedna stanice, která navíc v létě nic jiného ani nepředstaví! Máte už tušení, o kom je řeč? :-)

Léto je opět tady a s ním ruku v ruce přichází oddychová letní sezóna. Kde jsou však ty časy, kdy léto sloužilo k dohánění starých restů a nacházení nových seriálových klenotů, o kterých jste se dozvěděli čirou náhodou a zrovna jste měli čas na pořádný maraton? Poslední roky se letní sezóna rozjíždí stále více. Důkazem toho je i náš dnešní přehled, ve kterém najdete desítky seriálů, ze kterých si v červnu můžete vybrat.

Na konci každého měsíce pro vás připravujeme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v červenci můžeme nejvíce těšit:

5
Shooter

Shooter

Kdy a kde

od 19. července na USA Network

O co jde

Nové drama v hlavní roli s Ryanem Phillippem, které je adaptací bestsellerové knihy od Stephena Huntera s názvem Point of Impact a stejnojmenného filmu z roku 2007, kde v hlavní roli zářil ark Wahlberg. Seriál sleduje odvážnou a dobrodružnou pouť Swaggera, vysoce vyznamenaného bývalého mariňáka a snipera, který je vtažen zpět do akce. Dozví se totiž, že se chystá atentát na prezidenta.

Proč to sledovat

Jediná novinka na našem seznamu, ale určitě jde o kousek, který se nebude dát tak snadno přehlížet. Herecké obsazení je velmi lákavé, mnoho fanoušků však seriál vyhlíží kvůli knižní či filmové předloze, které jsou obě poměrně známé. Stanice USA Network už má svou největší slávu za sebou, ale kdo ví, třeba právě Shooterovi se podaří uspět a vybojovat si post dalšího kultovního seriálu. A pokud ne, minimálně půjde o jednu sezónu nabitou akcí, dobrodružstvím a napětím. Jako oddychovka na léto parádní, co myslíte?
4
Marco Polo

Marco Polo

Kdy a kde

1. července na Netflixu

O co jde

Impérium bude hořet. Ve světě, který pohlcuje chamtivost, zrada, sexuální intriky a rivalství, se odehrává i druhá série dramatu Marco Polo. Seriál se inspiruje dobrodružstvími slavného cestovatele, který se 13. století dostal do Asie a stal se poradcem na dvoře Kublaichána.

Proč to sledovat

Už je to rok a půl, co jsme naposledy (a taky poprvé) Marca Pola mohli vidět. Jedná se o jeden z nejnákladnějších, ne-li nejnákladnější netflixácký seriál. Mastná cena jde na seriálu rozhodně znát. Celá scénografie, vykreslení prostředí, kostýmy, ze všeho na diváka dýchá luxus. Zpracování už jen podtrhuje poutavý příběh, který vás nutí celou sérii prosledovat v nejkratší možné době. I když nejde o takový hit jako např. Orange nebo House of Cards, přesto je Marco Polo jeden z klenotů netflixácké tvorby, který rozhodně stojí za zhlédnutí.
3
Killjoys (Vesmírní lovci)

Killjoys (Vesmírní lovci)

Kdy a kde

od 1. července na Syfy

O co jde

Killjoys sleduje trojici vesmírných lovců odměn, kteří pronásledují a chytají smrtelné Warranty, uprchlíky galaxie. Honí se za nimi skrze Quad, vzdálený planetární systém na pokraji krvavé třídní války.

Proč to sledovat

Seriál je jedním z příjemných překvapení loňské letní sezóny. Stanice Syfy už se několik let potýká s nepříjemnou krizí, když jí seriály sleduje stále méně diváků. Killjoys není velká výjimka, dávno pryč jsou časy, kdy se lidi vraceli k novým dílům Eureky nebo Warehouse 13. Nicméně seriál dokázal i spolu s Dark Matter zaujmout natolik, že v něj stanice vložila svou víru a objednala druhou řadu. A přiznejme si, pokud si oproti loňsku výrazně nepohorší, tak s tím, co se vysílá teď, budou Killjoys i Dark Matter vyloženě žhaví kandidáti na prodloužení. To už ale předbíháme, protože už několikrát se stalo, že nová série zaznamenala obrovský propad ve sledovanosti. Každopádně pokud jste fanoušky vesmírného sci-fi, tak určitě Killjoys vyzkoušejte, pokud jste tomu tak neučinili už v loňském roce.
2
Mr. Robot

Mr. Robot

Kdy a kde

od 13. července na USA Network

O co jde

Desetidílná druhá řada bude pokračovat v zajetém tempu. Elliot Alderson je mladý inženýr počítačové bezpečnosti, který se zaplete se zakázanou hackerskou skupinou. Do svých řad ho naverbuje tajemný vůdce. Druhá série prozkoumá důsledky hacknutí mezinárodní společnosti Evil Corp, objeví se také téma iluze toho, že člověk má věci pod kontrolou.

Proč to sledovat

Jestli jsme u Killjoys mluvili o překvapení léta, pak to samé, pouze ještě více vystupňováno, se dá říct i o Mr. Robot. Stanice USA Network s tímto seriálem rozhodně trefila do černého. Již před premiérou byl pilot dán online a sklidil velmi pozitivní ohlasy. Ty se s ním poté nesly celou první řadu a vyvrcholily v cenové sezóně, když se Mr. Robot stal jedním z největších úspěchů při slavnostním udílení Zlatých glóbů. Československá fanouškovská základna se dělí na dva tábory, jedni jsou do seriálu přímo zažraní a nemůžou se dočkat premiéry, druzí to s ním naopak vzdali po pilotu, protože sledovat zdrogovaného hackera prostě není to pravé ořechové. Každopádně pokud jste seriál ještě neviděli, určitě byste ho měli vyzkoušet, protože se z něj brzy stane „must-see TV“ každého správného seriálového fandy.
1
Suits (Kravaťáci)

Suits (Kravaťáci)

Kdy a kde

od 13. července na USA Network

O co jde

Posledních pět let se seriál točil okolo korporátní právnické firmy Pearson Spencer Litt, kterou vede legendární právník Harvey Specter spolu se svým ne až tak moc legitimním společníkem Mikem Rossem. Po dramatickém zvratu na konci předchozí sezóny však je nyní všechno jinak. Nová řada začíná ihned po událostech z finálového cliffhangeru, když se Mike dostal za mříže, kde si začíná odpykávat svůj dvouletý trest. Z firmy je nyní město duchů. Odešli klienti, odešli partneři, zbyli jen Harvey, Jessica, Dona a Rachel. Trablům však zdaleka není konec. Nejprve se hrdinové musí vypořádat s důsledky Mikeova zločinu, než se vůbec budou moct pokusit obnovit svou reputaci.

Proč to sledovat

První místo vyhrává opět USA Network! Stanice nám nabízí přes léto jen malou hrstku seriálů, nicméně na všechny se velmi těšíme. Očekávání jsou však v červenci bezpochyby největší u Suits. Seriál patří už pěkných pár let mezi špičku televizní tvorby, když se mu daří skvěle balancovat na žánrové hranici dramatu s komickými prvky. Hlavní hrdinové se nám vměstnali do našich pokojů a my bychom to jinak ani nechtěli. Každá série dokáže naježit chlupy na těle a doručí skvělou jízdu, která je mnohdy zakončena cliffhangery, kvůli kterým se nám ani nedaří usnout. Přesně tohle všechno je znakem výborného seriálu. Není divu, že si Suits zamilovali fanoušci po celém světě.

Kompletní přehled

Premiéry:
1. 7. 2016 Marco Polo (Netflix, 2. série)
1. 7. 2016 Killjoys (Syfy, 2. série)
1. 7. 2016 Dark Matter (Syfy, 2. série)
6. 7. 2016 Tyrant (FX, 3. série)
10. 7. 2016 The Night Of (HBO, 1. série)
12. 7. 2016 Difficult People (Hulu, 2. série)
13. 7. 2016 Suits (USA Network, 6. série)
13. 7. 2016 Mr. Robot (USA Network, 2. série)
15. 7. 2016 East Los High (Hulu, 4. série)
15. 7. 2016 Stranger Things (Netflix, 1. série)
17. 7. 2016 Power (Starz, 3. série)
17. 7. 2016 Ballers (HBO, 2. série)
17. 7. 2016 Vice Principals (HBO, 1. série)
18. 7. 2016 Six (History, 1. série)
19. 7. 2016 Shooter (USA Network, 1. série)
22. 7. 2016 BoJack Horseman (Netflix, 3. série)
24. 7. 2016 Survivor's Re­morse (Starz, 3. série)

Finále:
5. 7. 2016 The Mindy Project (Hulu, prodlouženo)
5. 7. 2016 Uncle Buck (ABC, nerozhodnuto)
6. 7. 2016 Cleverman (Sundance, prodlouženo)
6. 7. 2016 Royal Pains (USA Network, zrušeno)
7. 7. 2016 Occupied (Pivot, prodlouženo)
9. 7. 2016 Outlander (Starz, prodlouženo)
11. 7. 2016 Hunters (Syfy, nerozhodnuto)
18. 7. 2016 12 Monkeys (Syfy, nerozhodnuto)
19. 7. 2016 Powers (PlayStation, nerozhodnuto)
19. 7. 2016 Containment (CW, zrušeno)
20. 7. 2016 Maron (IFC, prodlouženo)
21. 7. 2016 Bones (Fox, prodlouženo)
23. 7. 2016 Hell on Wheels (AMC, zrušeno)
31. 7. 2016 Preacher (AMC, nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře24zobraz všech 24 příspěvků
Michalenka

Michalenka

Konečně :P Robot a Harvey <3
před 7 roky
Vachisek

Vachisek

Marco Polo :) boží historický seriál. Miluji ho stejně jako Vikings. Co se týká Mr. Robot to je seriál pro...
před 7 roky
sandokan555

sandokan555

Ja k tymto veciam odpor nemam, ale mam odpor k tomu sfetnutemu zmrdovi na ktorom stoji svet a...
před 7 roky
Další články k tématu