7. 3. 2012

Jaký další seriál hodlá FOX zaříznout

Po pro mnohé překvapivém zrušení Terra Novy se fanoušci začali obávat o osud dalších seriálů. Přeci jen, Terra Nova neměla zase tak špatnou sledovanost. Ale sledovanost není jediným kritériem na které producenti koukají. Dalším je například cena a délka produkce. A obě tato kritéria byla u Terra Novy kritická. Byla drahá a točila se dlouho.

Kdo další je v ohrožení

V souvislosti s rušením seriálů na FOXu se skloňují hlavně tato tři drama. Alcatraz, The Finder a fanoušky milované Fringe. Teoreticky je v nebezpečí i Touch, ale ten teprve přijde do vysílání a z předpreméry pilotu byla většina diváků nadšená. Takže se jím zatím zabývat nebudeme.

Fringe

Fanoušci seriál milují, kvalita stoupá. Jenže co sledovanost? Po pravdě nic moc. Původních devět milionů se po přesunu ze čtvrtka na pátek zcvrklo na miliony 3. Na druhou stranu v pátek nikdo nekouká ani na konkurenci, takže to možná není zas taková prohra. Problém jsou zase peníze. Prezident FOXu Kevin Reilly nedávno prohlásil, že na Fringe prodělávají i kalhoty a tohle není zrovna cíl FOXu. Prodělávat.

I přes tohle všechno ale jsou zatím další zprávy kolem Fringe spíše pozitivní. Scenáristi dál píšou další epizody a zatím jim nikdo ani nenaznačil, že by měli psát něco jiného než „season finale“. Takže „series finale“ se zatím nekoná a snad by FOX nebyl taková svině, aby nedopřál svému klenotu důstojné finále. Vždyť i House odepsal tak, aby tvůrci stihli udělat důstojný konec.

Dokonce se v zákulisí šeptá, že pokud bude 5. série, tak by měla mít 13 dílů a vysílat se v jiném časovém slotu. To už mnohem víc vypadá jako finále. Navíc známý spoilerofilátor s důvěryhodnými zdroji Michael Ausiello dnes změnil status seriálu ve své Renewal Scorecard z „Could go either way“ na „A safe bet.“ A ještě to tweetnul… Takže možná ví něco víc…

Alcatraz

Co tak pěkně vypadá pro Fringe už je horší pro letošní novinku Alcatraz. Sledovanost a ratingy jsou sice mírně vyšší než u odepsané Terra Novy, ale čachry v programu z poslední doby vypovídají dost o tom, že se něco děje. Sledovanost právě odvysílaných dvou dílů v jednom bloku určitě bude mít pro FOX velkou váhu. Snad nás může uklidnit, že Alcatraz je o dost levnější než Terra Nova. A nových dramat si zrovna FOX neobjednal mnoho, tak vše zrušit nemůže. Jinak ať to máme komplet v „Renewal Scorecard“ má u sebe Alcatraz zapsáno „Could go either way“.

The Finder

Když jsme byli pozitivní u prvních dvou seriálů v hledáčku, tak už nám nikdo jiný na negativní myšlenky nezůstal. Ano, s Finderem to vidíme zatím nejčerněji. Stejně jako Ausiello. V „Renewal Scorecard“ se u něj totiž píše „A long-shot“. Navíc přesun ze čtvrtka na pátek mu určitě ve sledovanosti moc nepřidá a vypovídá dost o tom, jak moc si seriálu stanice váží… Takže pokud si máme vsadit na to, kdo půjde z kola ven, tak se koukáme přesně tímhle směrem.



Na konec si dáme anketu.

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře22zobraz všech 22 příspěvků
Lareth

Lareth

Vážně? :D To jsem fakt mimo. Za to jsem ráda. :P Díky za informaci.
před 12 roky
Lareth

Lareth

:D To bych taky mohla, že? Já mám rozkoukaných spoustu seriálů (i těch ukončených), ale vždycky si...
před 12 roky
haroska

haroska

No já to u Fringe taky tak měla, ale pak se to zlomilo a teď jsem ve stavu, kdy mě to vyloženě...
před 12 roky
Další články k tématu