24. 7. 2016

Comic-Con 2016: The Flash

Comic-Con 2016: The Flash

Článek obsahuje spoilery jak z 2., tak i z nadcházející 3. řady seriálu. Varoval jsem vás.

Flash přiběhl na Comic-Con připraven. Během panelu stanice CW totiž ukázal zbrusu nový trailer na třetí řadu, ve které Barry Allen bude řešit poměrně zásadní věc – kvůli událostem z finále druhé řady (a vlastnímu rozhodnutí) se totiž ocitl v alternativní časové linii. A bude se snažit se z ní dostat pryč.

V nové časové linii žije s oběma svými rodiči. Joe a Iris ho sotva znají, Cisco je nejbohatší muž Central City a nemá vůbec o Barryho zájem. Reverse-Flash/Eobard Thawne je držen v kleci. A namísto Flashe je zde Wally West jako Kid-Flash.

Verze populárního Flashova příběhu Flashpoint (který je v komiksech jedním ze stěžejních bodů Flashova příběhu) ale vydrží déle než jednu epizodu. „Je to něco, co bude rezonovat celou sezónou,“ řekl Todd Helbing, scenárista seriálu. „Barry vyrostl v jiné rodině, jeho rodiče jsou pořád naživu, Cisco vydělal spoustu peněz. Jedním z dalších následků je sám Diggle z Arrowa. Víc ale neprozradím.“ Jesse L. Martin, představitel Joea ale později dodal, že dřív nevěděl, co to Flashpoint vlastně je. A teď, když to ví, je celý seriál prý jen o něm a Barrym. A je to prý sranda. Na druhou stranu, pro Joea je tato verze přítomnosti o dost smutnější než ta stará.

Grant Gustin, představitel Flashe, pak řekl, že i když on věděl, o co ve Flashpointu jde, do seriálu se nemohlo vejít vše. „Do poslední chvíle, dokud jsem si nepřečetl scénář, jsem tedy nevěděl, co se stane. Je to Flashpoint. Ale je to naše verze.“

Carlos Valdes, představitel Cisca Ramona, si prý zamiloval nový životní styl, který pro něj scenáristé připravili. „Extrémně rád se předvádí. Rád ukazuje, kolik má peněz a jak je bohatý. To jsou asi jeho největší přednosti jako člověka.“

Keiynan Lonsdal, který hraje Wallyho Westa a v alternativní realitě Kid-Flashe sdělil, že se ho bude snažit hrát jako opravdu mladého, lehkovážného až namyšleného člověka, což čas od času může přivodit jeho pád. „Mentálně je na tom ale dobře. Nikdy se necítil víc jistý sám sebou.“

Todd dále prozradil, že i když změněná časová linie bude pro vztah Barryho a Iris velkou překážkou, fanoušci tohoto páru nepřijdou zkrátka. „V každé časové lince si k sobě Barry a Iris najdou cestu.“ Pak dodal, že ze všech ostatních seriálů v univerzu Grega Berlantiho nejvíc zapůsobí změna časové linie na Arrowa.

Trailer ale nebylo to jediné, s čím Aaron a Todd Helbingové přišli na Comic-Con. Oznámili také dva největší záporáky pro třetí řadu seriálu. „Jeden je rychlík, kterého odhalíme později, ten druhý, který má děsivou masku, je Doctor Alchemy.“ A přestože casting na Doctora Alchemyho teprv proběhne, části, kdy bude jeho tvář skrytá pod maskou, bude namlouvat jedno slavné jméno – Tobin Bell, hlavní záporák z filmové série Saw.

„Alchemy prostě nemá rád Flashe. A bude hrozbou pro každého člena týmu po celou řadu.“ Alchemy, jinak také Mr. Element (vlastním jménem Albert Desmond) je popsán jako nepolepšitelný chemik s poruchou osobnosti. Své schopnosti používá k ovládání elementů nebo také má zbraň, která je ovládá. V komiksu vlastní i Kámen mudrců, který kdysi patřil Merlinovi. Díky němu může měnit chemickou i atomární strukturu látek (např. ocel v gumu). Zároveň dokáže ovládat telekinezi, takže nemusí mít kámen vždy u sebe.

Hlavní postavou pro třetí řadu se stal Julian Dorn, vyšetřovatel z policejního okrsku Central City. Podezřívá Barryho, že se za jeho reputací dobrého chlapce skrývá něco jiného. Dorna hraje Tom Felton známý hlavně postavou Draca Malfoye z filmové série o Harrym Potterovi. Ke své postavě dodal: „Posledně když jsem byl na Comic-Conu, reprezentoval jsem značku, která měla za symbol blesk,“ narážel na své předchozí působení. „Myslím, že každou postavu, kterou hraji, byste měli vidět jako hrozbu. Ale upřímně, nevím. Snažil jsem se včera z obou scenáristů něco vypáčit, ale nepodařilo se mi to. Určitě je mezi Barrym a Julianem nějaké napětí. Hned ze začátku by se mezi nimi mělo něco stát a zajímá mě, kam to zajde. Vše je možné. V epizodě 6 bych mohl být i žena.“

Současné universum, ve kterém se Flash nachází, je symbolizováno spoustou crossoverů. Fanoušci crossoverů ani teď nepřijdou zkrátka. Hned druhou epizodou Flashe se mihne Felicity.


Premiéra 3. řady Flashe je naplánovaná na 4. října 2016.

Další díly seriálu
Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
Koldik

Koldik

Fuha, tak 3 seria vyzera velmi slubne. Uz sa neviem dockat.
před 7 roky
Mik

Mik

Další série vypadá hodně dobře. Tobin Bell jako záporák je velice lákavý, škoda, že jen jako hlas. Měli mu...
před 7 roky
24ron24

24ron24

Na Flasha sa teším neskutočne. Najočakávanejší návrat seriálu sezony pre mňa! ;) Flash začína byť lepší ako...
před 7 roky
Další články k tématu