24. 7. 2016

Comic-Con 2016: Riverdale

Comic-Con 2016: Riverdale

Komiksoví fanoušci možná znají jména jako Archie, Betty a Veronica, ale nadcházející adaptace slavných komiksů slibuje, že půjde o zcela nový pohled na příběh Riverdale.

„Je to spíše jako teenagerovské Twin Peaks prohlásil výkonný producent Roberto Aguirre-Sacasa během panelu seriálu na letošním Comic-Conu v San Diegu. “Je to jeden z našich nejoblíbenějších seriálů. Rozhodně to byl hlavní základní kámen, kterým jsme se inspirovali."

Riverdale se odehrává v přítomností a nabízí „subverzivní“ (slova producenta) pohled na Archieho, Betty, Veronicu, Jugheada Jonese, Josie a jejich přátele. Drama, které bude mí premiéru v midseason, blíže zkoumá surrealismus maloměstského života, ale také temnotu a divnost, která bublá pod nádhernou městskou fasádou.

Kromě vlivu ze strany Twin Peaks producent zmínil také výrazné působení filmů The Virgin Suicides a Heavenly Creatures. Výsledkem je nadčasová a snová atmosféra, jak ji Sacara popsal.

I když mnoho herců studovalo své postavy podle komiksu, Cole Sprouse uvedl, že pro svou roli (slouží jako hlavní vypravěč seriálu) čerpal inspiraci jinde. „Nakonec jsem sledoval co nejvíc filmů žánru noir, protože Jugheadova narace je old school a noir,“ prozradil herec. „Snažil jsem se napodobit vypravěčství Morgana Freemana, jak jen to bylo v mých silách.“

Stejně jako u Twin Peaks, i zde začíná pilot záhadnou vraždou. „Rozhodně to je jedna z hlavních dějových linek,“ uvedl Sacasa. Producentka Sarah Schrecter dodala: „Ale nebojte. V první sérii vražednou záhadu určitě vyřešíme. Chceme se ujistit, že naši věrní fanoušci budou za sledování odměněni.“

Seriál se odehrává na střední škole, vysílá ho stanice The CW. Sacara proto slibuje, že vražedná záhada nebude jedinou dějovou linkou, které se v první sérii dočkáme. „Nebude chybět spousta romantiky,“ prozradil. Dočkáme se například i polibku mezi Betty a Veronicou. V sedmé epizodě se koná večírek, ve kterém se bude téměř každý líbat s každým.

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
lukascoolarik

lukascoolarik

Zní to zajímavě, ve finále se ale rozhodnu na základě toho, kolik té romantiky tam vloží a jak moc...
před 7 roky
milosh

milosh

No uvidíme. Komiksy neznám. Popis se mi celkem líbil. Pak jsem ale narazil na napirátěný trailer a pocity...
před 7 roky
verunkawrath

verunkawrath

Vypadá to opravdu zajímavě,tak se nechám překvapit.
před 7 roky
Další články k tématu