28. 7. 2016

5 nejočekávanějších seriálů srpna 2016

Novinky, premiéry sérií, finálové epizody... Týdny a měsíce jsou plné událostí, na které seriáloví fanoušci s napětím čekají. V této rubrice se na ně podíváme podrobně a přehledně!

5 nejočekávanějších seriálů srpna 2016

Měsíc, jakým je srpen 2016, jsme za dobu vydávání tohoto článkového seriálu ještě neměli. Jen malá hrstka finálových epizod se ještě dá pochopit. Přece jen sezóna začíná až ve druhé polovině září, takže letní seriály se budou loučit až v první zářijové polovině. Ale že by se nevysílaly žádné premiéry? Tak to se loni nestalo. V loňském srpnovém článku jsme top pětku vybírali z 15 premiérujících seriálů. Sice to není moc, ale je to dost k tomu, aby ve výběru mohli zvítězit jen ti nejlepší.

Letos? Letos máme přesně na chlup pět premiér, pokud přivřeme obě oči. Technicky se totiž Fear the Walking Dead vrací s druhou polovinou série, takže by se to jako premiéra brát nemělo (i když se v zahraničí označuje jako premiéra série 2B). Ale aby byl náš dnešní článek kompletní, tak jsme i tento seriál zahrnuli. Na rozdíl od nadcházejícího září tak nemusíte mít výhrady k tomu, že váš oblíbenec se do úzkého výběru nedostal :-D

Ale nebojte, září už pak bude opět nabité skvělými premiérami, takže bude, nač se těšit.

Na konci každého měsíce pro vás připravujeme článek, ve kterém se zaměříme na hlavní seriálové události. V první části článku se podíváme na zoubek pěti největším premiérám, na které se většina z nás třese nedočkavostí. Ve druhé části pak vytvoříme kompletní přehled toho, co nás čeká a nemine.

Pokud vám článek nestačí a stále hledáte inspiraci na to, co nového sledovat, určitě vám pomůže žebříček nejočekávanějších seriálů. Jsou to novinky, které zde na SerialZone sklízejí nejvíce pozornosti, nejvíce lidí si je přidává do svých watchlistů. Pokud tedy nechcete být pozadu ve všeobecném přehledu, seriály zde na předních příčkách by vám neměly uniknout :-)

Dost už ale úvodních řečí, jde se odpočítávat, na co se v srpnu můžeme nejvíce těšit:

5
The Get Down

The Get Down

Kdy a kde

12. srpna na Netflixu

O co jde

Netflix představí prvních šest epizod hudební novinky The Get Down. Příběh je zasazen do New Yorku v 70. letech, který je zlomený, potlučený, všude vládne násilí a zločiny. Jednoduše město umírá. Skupinka teenagerů z jižního Bronxu se dá dohromady, společně si kryjí záda, protože nikdo jiný než oni sami je neochrání. Jejich zbraní jsou slovní hry, improvizované taneční kroky, magické fixy a barvy ve spreji. Jde o příběh toho, jak New York na pokraji zhroucení umožnil vznik hip-hopu, punku a disca. Celý je vyprávěn skrze životy a hudbu těchto dětí z Bronxu, které navždy změnily nejen město samotné, ale i celý svět.

Proč to sledovat

Komedie od Netflixu možná nejsou pro všechny jejich pravým šálkem čaje, ale u dramat je to jiná písnička. Již pěkných pár let je Netflix považován za předního hráče na poli dramatu, když sklízí nejen uznání u fanoušků, ale především u kritiků, což se projevuje pravidelným sbíráním nominací na prestižní ocenění včetně Emmy a Zlatých glóbů. The Get Down se zapsal do historie již před svou samotnou premiérou; jde totiž o jeden z nejdražších seriálů v historii. Netflix za výrobu první řady, tedy 13 epizod, utratil neuvěřitelných 120 milionů dolarů! Nejdražší přitom bylo zakoupení licence na hudbu, takže můžete očekávat, že se dočkáte skutečně výborného zážitku po vizuální i zvukové stránce.
4
You're the Worst (Nejsem do tebe blázen)

You're the Worst (Nejsem do tebe blázen)

Kdy a kde

od 31. srpna na FXX

O co jde

Komedie You're the Worst nabízí divákům moderní pohled na lásku a štěstí. Ten je vyprávěn očima dvou lidí, kteří neměli dosud štěstí ani v jednom, ani ve druhém. Jde o příběh Gretchen a Jimmyho, o strachu, zlomených srdcích, romantice, sexu, jídle, o Los Angeles, přátelství a také o faktu, že někdy i ti nejhorší lidé tvoří ty nejlepší partnery.

Proč to sledovat

Je skvělé, že se do seznamu tento měsíc dostal seriál, o kterém se toho mezi československými fanoušky příliš nenamluví. You're the Worst patří mezi přehlížené komedie, což není ani moc překvapivé, protože tak skvěle zapadá do většiny dalšího komediálního repertoáru stanice FX a její sesterské odnože FXX. Přesto ale když už se divák ozve, tak pěje jen samou chválu. Seriál má velmi dobře našlápnuto, letos nás čeká již jeho třetí sezóna. Kritici v zahraničí jej zbožňují, pokud tedy chcete znát moderní trendy v žánru komedie, pak určitě You're the Worst vyzkoušejte. A pokud sledujete, tak dejte ostatním v komentářích tip, proč by i oni měli seriálu dát šanci!
3
Fear the Walking Dead (Živí mrtví: Počátek konce)

Fear the Walking Dead (Živí mrtví: Počátek konce)

Kdy a kde

od 21. srpna na AMC

O co jde

Rodiny Clarka/Manawy, Salazara a Stranda se hned v úvodu pokračování druhé sezony rozpadají. Události z jachty Abigail hrdiny série krutě rozdělily. Nyní musí každý z nich hledat svou vlastní cestu za přežitím. Alicia bojuje s Madisoniným odmítnutím ponechat Nicka svému osudu, zatímco Travis se snaží ochránit Chrise od apokalyptické temnoty, která se ho chystá pohltit. Strand se utápí v žalu a Danielova temná minulost zase vnáší pochyby do Oféliiných iluzí o záchraně a restartu jejich životů.

Proč to sledovat

Jak už jsme zmínili v úvodu, nejde o premiéru nové série, ale pouze o premiéru druhé poloviny série. I tak se ale fanoušci seriálu na pokračování těší. Příběh se ve druhé sérii začal trošku víc rozjíždět, přibylo akce a napětí, takže panovalo všeobecné veselí, když stanice AMC seriál na jaře prodloužila pro třetí řadu. Fear the Walking Dead sice nedosahuje na slávu ani sledovanost svého staršího brášky, přesto si na stanici dokázal vydobýt své pevné místo, které si udrží ještě pěkných pár let. Takže se připravte, protože apokalypsa jen tak nepomine.
2
The Strain (Agresivní virus)

The Strain (Agresivní virus)

Kdy a kde

od 28. srpna na FX

O co jde

Když začíná třetí série, New York City je proměněn v bitevní pole. Federální vláda je pasé, lidé sami musí bojovat o své přežití. Otázkou zůstává, kdo vyhraje? Lidé, nebo strigoiové? Čekají nás další konflikty, zrady, zklamání a paranoia. Pán se blíží k docílení svého plánu, k nezvratné proměně světa. Existuje stále naděje na záchranu nejen města, ale i celého lidstva?

Proč to sledovat

Je diskutabilní, nakolik kvalita seriálu kolísá, nebo se stále drží vysoko vedle první řady. Názory diváků se liší, přesto ale bezesporu patří již třetím rokem k nejočekávanějším seriálům letní sezóny. Letos přichází později než obvykle, ale to nic nemění na tom, že se opět můžeme těšit na tunu akce, strašidelných scén, dokonalých kostýmů a mrazivé hudby. To vše pod taktovkou světoznámého režiséra a producenta Guillerma del Tora, který si příběh rozplánoval do pěti sérií, o kterých mluví již od roku 2014, kdy svou představu sdělil na tehdejším Comic-Conu v San Diegu.
1
Halt and Catch Fire (PC rebelové)

Halt and Catch Fire (PC rebelové)

Kdy a kde

od 30. srpna na AMC

O co jde

Třetí série začíná v březnu 1986. Mutiny se stěhuje z Texasu, míří do velké ligy, do Silicon Valley. Zakladatelé Cameron Howe a Donna Clark hledají nové nápady, které pomůžou Mutiny dostat na mapu jako silného hráče, nicméně noví spolupracovníci otestují jejich partnerský vztah. Gordonovi se nedaří najít své místo ve společnosti jeho ženy. Joe McMillan si buduje vlastní impérium a odvážně změní svou hru tak, že šokuje Valley a vrátí se tím do životů svých bývalých partnerů.

Proč to sledovat

Dokáže Halt and Catch Fire vzbudit na SerialZone stejný rozruch jako z počátku nenápadný Banshee? Pomalu to tak začíná vypadat. Spolu s dramatem Power jde v posledních dvou letech o jedny z nejméně známých, leč nejvíce kvalitních televizních dramat, které se aktuálně na obrazovkách vysílají. Halt se i přes průměrnou sledovanost dokázal dostat ke třetí sérii. Fanoušci si musí počkat celé léto, ale jsme si jistí, že toto čekání bude stát za všechny prachy. Protože Halt není seriál, který by měl v plánu zpomalovat, nebo dokonce nějakým způsobem své publikum zklamat. Jde o skvělou podívanou, která si vás získá na první pohled a poslech již svou úvodní znělkou, ale pořádně se zaháknete až při ponoření se do retro děje.

Kompletní přehled

Premiéry:
12. 8. 2016 The Get Down (Netflix, 1. série)
21. 8. 2016 Fear the Walking Dead (AMC, série 2B)
28. 8. 2016 The Strain (FX, 3. série)
30. 8. 2016 Halt and Catch Fire (AMC, 3. série)
31. 8. 2016 You're the Worst (FXX, 3. série)

Finále:
2. 8. 2016 Feed the Beast (AMC, dosud nerozhodnuto)
3 . 8. 2016 Young & Hungry (Freeform, dosud nerozhodnuto)
3. 8. 2016 Baby Daddy (Freeform, prodlouženo)
3. 8. 2016 Kingdom (Audience, prodlouženo)
8. 8. 2016 Angie Tribeca (TBS, prodlouženo)
8. 8. 2016 Devious Maids (Lifetime, dosud nerozhodnuto)
8. 8. 2016 UnREAL (Lifetime, prodlouženo)
9. 8. 2016 Animal Kingdom (TNT, prodlouženo)
9. 8. 2016 Wrecked (TBS, prodlouženo)
12. 8. 2016 Outcast (Cinemax, prodlouženo)
16. 8. 2016 Scream (MTV, dosud nerozhodnuto)
20. 8. 2016 Rush Hour (CBS, zrušeno)
21. 8. 2016 Still the King (CMT, prodlouženo)
23. 8. 2016 Casual (Hulu, prodlouženo)
28. 8. 2016 The Night Of (HBO, minisérie)
28. 8. 2016 The Jim Gaffigan Show (TV Land, dosud nerozhodnuto)
28. 8. 2016 Roadies (Showtime, dosud nerozhodnuto)
31. 8. 2016 Greenleaf (OWN, dosud nerozhodnuto)

Další díly seriálu
Ó náš nejdražší čtenáři moc děkujeme za podporu. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
Spasitel

Spasitel

You're the Worst asi jediná nová komédia čo zaujala v poslednom čase páči sa mi tá netradičnosť :)
před 7 roky
JustMyName

JustMyName

Z tejto top 5 za mňa vedie len The Strain, na ten sa teším, dúfam, že sa bude mať na čo pozerať.. no a čisto...
před 7 roky
Mik

Mik

Na You're the Worst a The Strain se moc těším. Hlavně teda na YtW. Ale i na Fear the Walking Dead sem...
před 7 roky
Další články k tématu