7. 8. 2016

Nejlepší z nejlepších: Základní kabelovky

V dnešním článku se podíváme na to nejlepší a nejúspěšnější, co nám v průběhu let nabídly základní, tedy neplacené kabelovky. Není asi velkým překvapením, že většinou jde o poměrně nové seriály.

Nejlepší z nejlepších: Základní kabelovky

Vítejte u dalšího článku z naší letní série. U dalšího velmi těžkého článku. Dnes se podíváme na základní kabelovky, kterých je o poznání více než kabelovek prémiových. Základní kabelové televize jsou běžně dostupné v nabídce, jde je naladit zadarmo – nemají žádné kódování. Všichni, kteří tedy mají možnost připojení ke kabelovému televiznímu systému, si je můžou naladit. Tyto stanice získávají část peněz skrze obecné předplatné, které uživatel zaplatí hromadně za právo mít k dispozici nabídku kabelového televizního systému. Většina z těchto stanic také vysílá reklamy, které pro ně slouží jako hlavní zdroj financí, jelikož jejich program nemůže naplno pokrýt poplatek od uživatele.

Z desítek stanic, které se řadí do základních kabelovek, jsme vybrali ty základní seriálové. V našem výběru ignorujeme dětské programy, chybí zde tedy Disney a podobné, soustředíme se vyloženě na „dospělácké“ stanice. Po několika kolech vyřazování vyšlo 13 základních kabelovek, které nás pravidelně obohacují o množství seriálů. Jsou jimi A&E, AMC, BBC America, Comedy Central, FX (a FXX), Freeform, History, Lifetime, MTV, Syfy, TNT, TV Land a USA Network. Hodně z nich je skvělých, ještě více z nich je průměrných či podprůměrných. Kvůli velkému množství je skutečně důležité mít přehled a vybírat, co by se komu mohlo líbit. Naštěstí pro vás na SerialZone přinášíme informace o novinkách, takže při troše snahy vám nový televizní klenot skutečně nemá šanci uniknout :-)

Většina kabelovek na našem seznamu je záležitostí posledních dvou desítek let. Celkově kabelový systém je poměrně nová záležitost, nenajdete zde tedy žádné výrazné retro, jak tomu bylo u Velké pětky. Pravděpodobně vás překvapí, že většinu seriálů z našeho žebříčku i z čestných zmínek znáte a dokonce jste i viděli. Ačkoliv se u každé stanice dá najít její charakteristický zástupce, při volbě desítky vyšlo najevo, že ne všechny prozatím září stejně silně jako jiné. V top 10 najdete zastoupení převážně Syfy, FX, AMC nebo USA Network. K nim se jako jeden z největších seriálových zdrojů řadí také TNT, ovšem ani Rizzoli s Isles se nedostaly dál než do čestných zmínek.

Název:
Stargate SG1 (Hvězdná brána)
Stanice:
Showtime/Syfy
Vysílání:
27. 7. 1997 – 13. 3. 2007
Žánr:
Drama / Sci-Fi / Dobrodružný / Akční
Počet sezón:
10
Ocenění:
9 nominací na Emmy

Proč asi Stargate nebyl součástí minulého článku? No jasně, protože ho máme tady! Seriál patří do početné kategorie pořadů, které v průběhu svého vysílání vyměnily stanici. Zatímco prvních pět sérií se vysílalo na prémiové kabelovce Showtime, od šesté do desáté série se drama přestěhovalo na Syfy.

Celkem bylo natočeno 10 sérií, vzniklo přes 200 epizod, dva televizní filmy a mnoho spin-offů na různých platformách. Přesto originální Hvězdná brána je jen jedna, jen ta, ve které čtveřice O'Neill, Daniel Jackosn, Carterová a Teal'c cestují skrze časoprostorový portál do různých částí vesmíru, kde se setkávají s jinými civilizacemi a bojují proti nebezpečným nepřátelům.

Během let se ze Stargate stal přední zástupce sci-fi žánru. Jeho sláva neustupuje ani po téměř deseti letech od konce seriálu. Důkazem může být poslední Festival Fantazie, kde hvězdný host Christopher Judge musel pravděpodobně vymývat oči kyselinou po nekonečném blýskání blesků při fotografování se s fanoušky :-)

Epizody se natáčely v kanadském Vancouveru, kde se seriál rychle stal hlavním spotřebičem obchodu vizuálních efektů. Velká část rozpočtu každé epizody, zhruba 400 tisíc dolarů, šel vždy tímto směrem. Výsledek však stál za to. Nádherné kostýmy a makeup našly uznání i u televizních kritiků, seriál byl 9× nominován na Emmy právě v těchto technických kategoriích.

Během natáčení tvůrci úzce spolupracovali s členy letecké jednotky americké vlády. Ještě před samotným začátkem natáčení jim bylo umožněno navštívit komplex v Cheyenne Mountain, aby zde natočili záběry interiérů. Kromě toho si vždy četli scénáře a pomáhali opravovat nesrovnalosti a chyby tak, aby vojenská minulost postav byla co nejvěrohodnější.

Stanice Showtime se rozhodla se Stargate rozloučit po páté sérii s tím, že seriál má sice stále velkou sledovanost, nicméně již nedokáže přilákat nové předplatitele kvůli tomu, že vstoupil do syndikace. Kvůli vysoké sledovanosti se tehdy stanice SciFi Channel rozhodla seriál převzít, i když došlo k mírnému snížení rozpočtu. I když měla být šestá série poslední, za pět minut dvanáct se seriál dočkal prodloužení pro sedmičku. Šestka a sedmička byly na SciFi Channelu nejsledovanějšími sériemi v průměru se dvěma miliony diváků na epizodu, díky čemuž se stanice vyšvihla mezi 10 nejúšpěšnějších americkýžch kabelovek.

Název:
South Park (Městečko South Park)
Stanice:
Comedy Central
Vysílání:
13. 8. 1997 – dodnes
Žánr:
Komedie / Animovaný
Počet sezón:
19+
Ocenění:
16 nominací na Emmy (5 výher: 5× animovaný pořad)

Spolu se Stargate nejstarší seriál, přesto jeden z mála, který se stále vysílá. Není pochyb, že South Park je fenomén. O to zajímavější je, že jinak seriály z Comedy Central nemají v našem povědomí extra velké místo. South Park to však bohatě vynahrazuje, a to i na poli ocenění Emmy, kde si 5× odnesl vítězství za nejlepší animák.

Příběhy věčných dětských hrdinů Stana, Kylea, Kennyho a Cartmana znají lidé na celém světě. Celá komedie je charakteristická svou nekorektností. Nebojí se dotknout ožehavých témat, která zesměšňuje. Nechybí politické urážky, kulturní parodie a mnoho dalšího, vše s nezbytnou dávkou černého humoru a pikantního slovníku.

Přesto se hvězdní hosté a celebrity předhání v tom, kdo v seriálu bude hostovat. Nechybí herci, zpěváci, politici i sportovci, kteří dostanou animovanou verzi sebe sama, nebo namluví zcela odlišnou postavu. Fenomén přitom vznikl náhodou. Tvůrci Trey Parker a Matt Stone se setkali již na počátku 90. let, kde společně navštěvovali filmový seminář na vysoké škole. Společně vytvořili krátký film The Spirit of Christmas, který se již hodně podobal stylu hlavních postav v South Parku. Druhý díl vyšel v roce 1995 a už vypadal téměř přesně jako seriál. Z filmů se staly internetové virály, které nabíraly na popularitě. Kluci s eproto rozhodli nápad propracovat do seriálu, který však distribuční Fox odmítl objednat. Poté se přesunuli k jednáním na MTV a Comedy Central a na druhé zmíněné stanici to již vyšlo. Zbytek je známá minulost.

Seriál se i po dvaceti letech těší velké popularitě. Není divu, že stanice objednává vždy 2–3 série dopředu, protože South Park je neustále zárukou kvalitní zábavné podívané bez servítek, která k televizím týden co týden láká početné publikum.

Název:
The Shield (Policejní odznak)
Stanice:
FX
Vysílání:
12. 3. 2002 – 25. 11. 2008
Žánr:
Drama / Krimi / Akční / Policejní
Počet sezón:
7
Ocenění:
5 nominací na Zlatý glóbus (2 výhry: nejlepší drama, herec v hlavní roli (Michael Chiklis)), 6 nominací na Emmy (1 výhra: herec v hlavní roli (Michael Chiklis))

Přenášíme se na stanici FX. The Shield byl její první seriál, a hned s ním se mohla radovat ze dvou Zlatých glóbů i jedné ceny Emmy. The Shield je do dnešní doby označován jako jeden z nejlepších policejních seriálů v celé historii, stejně jako se pravidelně účastní žebříčků o nejlepší seriály obecně.

V hlavní roli exceloval Michael Chiklis jako zkorumpovaný policista Vic, kterému lži pomalu začínají proklouzávat mezi prsty. Výborné obsazení doplňuje Walton Goggins, CCH Pouder, Benito Martinez a mnoho dalších. Podobně jako např. Southland, i zde je v centru dění jeden policejní okrsek, kde jsou společně jak strážníci, tak i detektivové, přičemž každý si řeší během epizody své vlastní případy, které se místy prolínají.

Podobně jako u jiných seriálů, i zde stanice hodlala úspěch využít publikováním doprovodného reklamního materiálu. U Shieldu byl vydán limitovaný komiks od Jeffa Mariotteho s názvem The Shield: Spotlight. V roce 2005 vyšel soundtrack s hudbou ulice, který obsahoval devatenáct skladeb včetně dvou verzích úvodní znělky. V neposlední řadě byla v roce 2007 vydána videohra pro PlayStation 2 a pro počítače. Dějově je zařazená mezi třetí a čtvrtou řadu, kdy zuřily války gangů Byz-Latsů a One-Ninerů. Do dnešní doby se streamují opakování seriálu online a běží také v synikaci.

K seriálu se v posledních letech vrací také kvůli hereckému skandálu. Jeden z hlavních herců Michael Jace byl v letošním roce odsouzen za vraždu manželky, ke které se přiznal. Byl odsouzen ke 40 letům ve vězení.

Název:
Monk (Můj přítel Monk)
Stanice:
USA Network
Vysílání:
12. 7. 2002 – 4. 12. 2009
Žánr:
Komedie / Drama / Policejní / Mystery
Počet sezón:
8
Ocenění:
7 nominací na Zlatý glóbus (1 výhra: herec v hlavní roli (Tony Shalhoub)), 18 nominací na Emmy (8 výher: původní píseň (When I'm Gone), herec v hostující roli (Stanley Tucci), 3× herec v hlavní roli (Tony Shalhoub), 2× úvodní znělka, herec v hostující roli (John Turturro))

Monk, kriminálka s komediálními prvky, která přispěla ke zlatému věku USA Network a předznamenala vznik takových hitů, jakými byly Burn Notice nebo White Collar. Osm sezón, přes 120 epizod a tříletý rekord. Finále seriálu se v letech 2009–2012 drželo na špici jako nejsledovanější epizoda v historii kabelové televize s 9,4 milionem diváků. Dokázal ji překonat až jiný velikán, amcčkovský The Walking Dead.

Hlavním hrdinou je Adrian Monk, výborný detektiv, který je otřesen smrtí své ženy Trudy a odmítá 3,5 roku vyjít ven z domu. Nakonec se mu to podaří s pomocí ošetřovatelky Sharony Fleming a může se tedy opět vrátit k práci, tentokrát jako konzultant pro policii a soukromé očko. Má však omezené možnosti kvůli své obsesivně-kompulzivní poruše, která se po tragédii mnohonásobně zhoršila. Až do finále seriálu však zůstává případ jeho ženy hrdinovým jedinou nevyřešenou vraždou, všechny ostatní případy se mu podaří uzavřit.

Epizody se vyznačují několika společnými znaky. Již jejich samotné názvy začínají vždy steně: Mr. Monk and/does/gets něco či někdo. Jedinou výjimkou je epizoda osmé řady, která nese název Happy Birthday, Mr. Monk. Kromě toho se v nich nachází segment „Takhle se to stalo“, který se nachází zpravidla na konci epizody a je natočen s černobílým filtrem.

Seriál se měl původně vysílat na ABC, nicméně stanice nezískala Michaela Richarde do hlavní role. Když tato jednání selhala, projekt byl přenechán stanici USA Network. Šlo v té době o první seriál stanice, který produkovalo cizí studio, tedy ABC Studios. USA Network totiž vlastní NBC Universal.

Název:
Battlestar Galactica
Stanice:
Sci-Fi (dnešní Syfy)
Vysílání:
18. 10. 2004 – 20. 3. 2009
Žánr:
Sci-Fi / Drama / Postapokalyptický / Space Opera / Thriller / Politický
Počet sezón:
4 + minisérie a televizní filmy
Ocenění:
19 nominací na Emmy (3 výhry: zvukový střih, 2× speciální efekty)

Syfy v roce 2004 nasadila seriál, který nese stejné jméno jako kultovní klasika ze 70. let. Krok to byl riskantní vzhledem k tomu, jak diváci obecně i do dnešní doby nahlíží na rebooty a další předělávky. S Battlestar Galacticou však stanice trefila do černého.

Po testovací tříhodinové minisérii bylo jasné, že přesně tohle je typ seriálu, který divákům stanice schází. Tvůrci získali za novou verzi celosvětové uznání a odnášeli si domů všemožné ceny. I když se seriál dočkal pouze čtyř sérií, do dnešní době je zařazován na seznamy nejúspěšnějších seriálů historie a považuje se ve svém žánru za kultovní. Kromě minisérie se dočkal také dvou televizních filmů a také webizod, které se vázaly k hlavnímu příběhu.

Seriál se proslavil tím, že ačkoliv spadá do sci-fi žánru, drží si reálné základy, které odkazují k událostem našeho světa. Mnoho lidí například vidí podobnosti v Cylonech a Al-Kaidou, nebo šlo poznat proměňující se politiku po americkém vzoru po září 2011.

V roce 2006 byl oznámený prequel s názvem Caprica. Očekávaný seriál se odehrává více než 50 let před začátkem Battlestar Galactiy. Premiéra se odehrála v lednu 2010, tedy již po skončení hlavního seriálu. Bohužel seriál nedokázal od začátku zaujmout diváky a po deseti epizodách byl zrušen.

Název:
Eureka (Heuréka: Město divů)
Stanice:
Sci-Fi/Syfy (přejmenováno v průběhu vysílání)
Vysílání:
18. 7. 2006 – 16. 7. 2012
Žánr:
Drama / Sci-Fi / Komedie
Počet sezón:
5
Ocenění:
1 nominace na Emmy

Vítejte v městečku, kde to, co vidíte na vlastní oči, nemusí být vůbec pravda. Zlatý věk Syfy vyvrcholil v roce 2012, kdy skončil jeden z nejpopulárnějších seriálů stanice, komediální sci-fi Eureka. To, co nedokázal získat u kritiků (seriál má na kontě pouze jednu nominaci na Emmy), si bohatě vynahrazoval u diváků, kteří si Eureku hned od začátku zamilovali. Vrcholu seriál dosáhl ve druhé polovině třetí řady, kdy epizody v průměru sledovali 3,2 milionu diváků. V porovnání: Dnešní epizody stanice, např. Killjoys a Dark Matter, mají kolem 500 tisíc diváků na epizodu.

Hlavním hrdinou je Jack Carter, který se shodou náhod ve městě plném geniálních vědců stane šerifem. Zabydlí se v S.A.R.A.H. spolu se svou dcerou a každý den řeší případy podivných nadpřirozených jevů, které se v městečku Eureka odehrávají. Seriál se stal součástí fiktivního univerza, které si Syfy sama vytvořila. Mezi jejími seriály docházelo ke crossoverům. U Eureky šlo především o propojení se seriálem Warehouse 13, kde herci z jednoho seriálu hostovali ve druhém a naopak.

Když v srpnu 2011 stanice oznámila, že seriál ruší, mezi fanoušky se objevila velká vlna nevole, která byla přenesena na sociální sítě. Tisíce lidí protestovalo proti rozhodnutí, nicméně s osudem seriálu se již nedalo nic dělat. I přesto však všichni diváci můžou být s koncem spokojeni. Seriál se dočkal zakončení, které si zasloužil. Finále se řadí mezi nejlepší seriálová finále, která jsou poctou seriálu samotnému a propojují se s pilotní epizodou.

Eureka rozpoutala boom v reklamních předmětech. K seriálu byl vydán původní soundtrack. Vydávaly se komiksy, romány a mnoho dalšíhi.

Název:
Psych (Agentura Jasno)
Stanice:
USA Network
Vysílání:
7. 7. 2006 – 26. 3. 2014
Žánr:
Drama / Komedie / Policejní
Počet sezón:
8
Ocenění:
1 nominace na Emmy

Další na seznamu je seriál, který je v našich končinách velmi, velmi populární. Psych patří k nejmilovanějším seriálům uživatelů na SerialZone. I když nemá na svém kontě žádná významná ocenění, přesto se dočkal osmi sérií, více než 120 epizod a přinesl stanici USA Network velkou slávu, přičemž přispěl svou troškou do mlýna v době její tzv. zlaté éry.

Seriál se představil v roce 2006, kdy ho stanice zařadila do programu po silném předskokanovi Monkovi. Nebylo divu, že se Psych dočkal nejsledovanější premiéry seriálu na základních kabelovkách v roce 2006. S Monkem zůstal v programu až do jeho konce v roce 2009. V té době byl však již pevně zakotven a dokázal stát na svých vlastních nohou.

Jedním z charakteris­tických znaků seriálu jsou ananasy. Jejich zapojení do příběhu bylo přitom zcela náhodné. Během natáčení pilotní epizody hlavní představitel James Roday improvizoval, vzal do ruky ananas a zeptal se, zda ho má rozkrojit. Od té doby se ananasy objevily v téměř všech epizodách a staly se základním prvkem marketingu seriálu. Fanoušci se předháněli v hledání ananasů. Jejich seznam najdete také u nás v sekci zajímavosti.

Podle seriálu vzniklo pět románů od spisovatele Williama Rabkina. Kromě toho publikoval v roce 2013 Char Gervich průvodce bojem proti zločinu, který se zabývá metodami využitými v seriálu.

Název:
Mad Men (Šílenci z Manhattanu)
Stanice:
AMC
Vysílání:
19. 7. 2007 – 17. 5. 2015
Žánr:
Drama / Historický / Retro
Počet sezón:
7
Ocenění:
13 nominací na Zlaté glóby (5 výher: 2× herec v hlavní roli (Jon Hamm), 3× nejlepší drama), 116 nominací na Emmy (16 výher: herec v hlavní roli (Jon Hamm), 4× hairstyling, 4× nejlepší drama, casting, 3× scénář, umělecká režie, kinematografi­e, logo)

Další seriál a další perla, která se neosmyslitelně zapsala do dějin americké televizní tvorby. Retro seriál Mad Men se odehrává v 60. letech v prostředí reklamního průmyslu. Hlavním hrdinou je charismatický Don Draper, hvězda reklamy, který vydělává svým klientům miliony dolarů. Diváci ale spíše sledují jeho osobní starosti a slasti, jeho záletnictví a vývoj osobnosti, který jde ruku v ruce s dobou. Naštěstí má Don po svém boku Peggy, dříve sekretářku a poté reklamní agentku, která je připravena ho vždy stáhnout z oblak zpět do reality.

Mad Mani jsou v našem seznamu bezpochyby nejmilovanějším seriálem televizních kritků. Mají na svém kontě 116 nominací na Emmy, z nichž proměnili 16 ve výhru. Velmi dobře si vedli také na Zlatých glóbech, kde se 3× mohli radovat z ocenění nejlepšího dramatického seriálu. Mad Men se zapsal do historie jako první seriál ze základních kabelovek, který získal Emmy za nejlepší drama. Toto ocenění vyhrával každý rok během prvních čtyř sérií. Pokud hledáte ikonický seriál, který by měl znát každý seriálový fanda, tak s Mad Men nešlápnete vedle.

Na rozdíl od The Walking Dead nebyli Mad Meni nikdy velkým sledovanostním hitem. Ovšem jak už je zvykem seriálů v tomto žebříčku, jejich sledovanost se rok od roku zvyšovala. I Mad Men měl v sedmé sérii nejlepší publikum v celém svém působení. Po vzoru Breaking Bad se stanice AMC rozhodla o rok prodloužit jeho vysílání a zařadit ho do hry o ceny ještě jednou navíc. Poslední řada proto byla rozdělena na dvě části o sedmi epizodách, které se vysílaly v roce 2014 a 2015.

Zajímavostí je, že původně se měl seriál vysílat na stanici HBO. Ta ho však nakonec odmítla, proto se drama přestěhovalo na AMC. Očividně ani HBO nekoná vždy správná rozhodnutí :-)

Název:
Sons of Anarchy (Zákon gangu)
Stanice:
FX
Vysílání:
3. 9. 2008 – 9. 12. 2014
Žánr:
Drama / Krimi
Počet sezón:
7
Ocenění:
1 nominace na Zlatý glóbus (1 výhra: herečka v hlavní roli (Katey Sagal)), 5 nominací na Emmy

Stanice FX je v podstatě od počátku svého vysílání na vrcholu popularity. Nestává se často, že by se zde objevil nějaký extrémní propadák, ať už se bavíme v kategorii dramat, či komedií. Sons of Anarchy to jen potvrzuje.

Sons of Anarchy sleduje motorkářské impérium, kterému v městečku Charming vládne stejnojmenný klub. Pod záštitou opravny aut se skrývá obchodování se zbraněmi, překupnictví drog, únosy a vraždy. Nikdo není v bezpečí, což platí nejen o členech samotných včetně hlavního hrdiny Jaxe, ale i o jejich blízkých.

Seriál se začal vysílat v roce 2008 a stal se v té době nejúspěšnějším seriálem stanice v celé její historii. Když bylo oznámeno, že sedmá série bude poslední a seriál se na podzim 2013 rozloučí, mnoho fanoušků zprávy neslo hodně těžce. Nicméně nutno říct, že si všichni poslední sérii skutečně užívali naplno.

Epizodu od epizody sledovanost stoupala, bourala jeden rekord za druhým. Finále sledovalo během prvních tří dnů téměř 10 milionů diváků a celá sedmá série i s průměrným číslem 7,54 milionu udělala ze SoA s přehledem nejsledovanější seriál v celé historii stanice.

Od roku 2015 se mluví o chystaném spin-offu, který by se měl točit okolo motorkářského gangu Mayans. Nicméně Kurt Sutter prohlásil, že minimálně do roku 2017 nemá na projekt čas, prozatím je tedy potenciální seriál s názvem Mayans MC ustál na mrtvém bodě.

Název:
The Walking Dead (Živí mrtví)
Stanice:
AMC
Vysílání:
31. 10. 2010 – dodnes
Žánr:
Drama / Horor / Zombie
Počet sezón:
6+
Ocenění:
1 nominace na Zlatý glóbus, 13 nominací na Emmy (2 výhry: 2× makeup)

Dnešní desítku zakončujeme seriálem, který patří v současnosti na absolutní špičku, co se oblíbenosti týče. The Walking Dead je posledních několik let nejsledovanějším seriálem v cílové skupině diváků 18–49 let. Co je ještě lepší, jeho čísla se rok od roku zvyšují. Tento rozjetý vlak se jen tak nezastaví. Komiksové předlohy je požehnaně, takže rozhodně není důvod končit.

Seriál se představil v roce 2010, stojí za ním Robert Kirkman. Po rozpačité první sérii se vrátil o rok později s již delší řadou. V mezipauze se o něm hodně začalo mluvit a seriál se dostal do širšího povědomí televizních diváků a milovníků komiksů po celém světě. Premiéra druhé série zaznamenala velký rekord, který se v následujících letech dál a dál překonával.

The Walking Dead s sebou přinesl boom zombie tematiky. Upíři šli stranou, teď jsou v kurzu právě chodící mrtvolky. Úspěch seriálů zařídil v roce 2015 vznik seriálového spin-offu s lehce neoriginálním názvem Fear the Walking Dead. Mnoho fanoušků totiž předtím vyjadřovalo nespokojenost s tím, že je příběh lokalizován do jedné oblasti a my nevíme, jak to vypadá jinde. Tvůrci se proto rozhodli zasadit Fear do Los Angeles. Kromě toho se příběh odehrává v časovém obodbí před událostmi TWD, na počátku zombie apokalypsy. Ačkoliv reakce na seriál jsou smíšené, i on patří mezi nejsledovanější dramata stanice a není proto divu, že ho stanice prodloužila pro třetí řadu.

TWD je jeden ze seriálů, u kterých se příliš nedoporučuje oblíbit si nějakou postavu. Protože nikdy nevíte, kdy jí smrtka zaklepe na dveře. Seriál se vyznačuje svými vražednými cliffhangery. Jeden z nich trápí poslední měsíce všechny fanoušky. Představil se jeden z nejnebezpeč­nějších a nejoblíbenějších zabijáků v původním komiksu, Negan, který v nadcházející sedmé řadě naše hrdiny důvěrně seznámí se svou oblíbenou Lucille.

Další čestné zmínky:

A&E
Bates Motel (2013–2017)

AMC
Breaking Bad (2008–13)
The Killing (2011–14)

BBC America
Orphan Black (2013–2017)

Comedy Central
Futurama (1999–2013)

Freeform
Pretty Little Liars (2010-)
Switched at Birth (2011–2017)
Baby Daddy (2012-)
Greek (2007–2011)
Melissa & Joey (2010–2015)

FX a FXX
The Americans (2013)
Fargo (2014)
Archer (2009)
Nip/Tuck (2003–2010)
Rescue Me (2004–2011)
Justified (2010–2015)
It's Always Sunny in Philadelphia (2005–)

History
Vikings (2013-)

Lifetime
Devious Maids (2013–)
Army Wives (2007–2013)
Drop Dead Diva (2009–2014)

MTV
Teen Wolf (2011–2017)
Awkward. (2011–2016)

Syfy
Defiance (2013–2015)
Farscape (1999–2003)
Haven (2010–2015)
Sanctuary (2008–2011)
Warehouse 13 (2009–2014)

TNT
Rizzoli & Isles (2010)
Major Crimes (2012)
The Closer (2005–2012)
Leverage (2008–2012)
Falling Skies (2011–2015)

TV Land
Younger (2015-)
Hot in Cleveland (2010–2015)

USA Network
Suits (2011)
The 4400 (2004–2007)
Burn Notice (2007–2013)
La Femme Nikita (1997–2001)
White Collar (2009–2014)

Další díly seriálu
Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře19zobraz všech 19 příspěvků
Koldik

Koldik

Aj z prvej desiatky som videl vacsinu, ale ako ostatni pisu, Breaking Bad tam malo byt. Pre mna...
před 7 roky
007.dany

007.dany

Znám a mám rád všechny a dva seriály dokonce patří mezi mé oblíbené :)
před 7 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Tohle chtělo Top 20. Nicméně jste mě naladili na opáčku Eureky. To volno...
před 6 roky
Další články k tématu